Appeltjes voor de dorst!!

In mijn laatste Mandjesquiltlogje schreef ik dat de meeste mandjes tijdens langere ritten in de auto zijn gemaakt. Uhhmmm…..dat wil zeggen alleen wanneer ik de bijrijdster ben hoor!! ;0))

Nu was ik al een tijdje aan het dubben over een nieuw project wat weer, voor het grootste deel, makkelijk op een halve vierkante meter gemaakt kan worden en ik heb gekozen!!

Bij Quilt it & Dotty kocht ik vorig jaar op de beurs een stempelset voor een Applecore quilt!! Een rubberen stempel en een stempelkussen met watervaste inkt waarmee je ook op stof kunt stempelen.

De stofjes zijn inmiddels uitgezocht!

Ik heb gekozen voor stofjes met een antieke uitstraling en niet al te sprekende kleuren:

Poeh…..moeilijk hoor om geen rood te pakken……..;o))

Afgelopen weekend zijn we naar de Veluwe geweest dus het stempelen kon beginnen en het resultaat is te zien in dit stilleven!!

Op het onderste lapje is goed te zien hoe de gestempelde achterkant eruit ziet.

Na het stempelen is het een kwestie van:

uitknippen op de buitenste lijn….vastnaaien op de binnenste lijn….en klaar is Quiltdjoojs…;0))

Nouououou…….zo simpel is het niet hoor!! Ik heb best een beetje moeite met de ronde vormen en af en toe merk ik dat ik een héle lenige tong heb!! Het puntje kan dan bijna m’n neus raken…….;0))

Maar oefening baart kunst. En aangezien dit een grote quilt gaat worden heb ik er alle vertrouwen in dat het ooit een makkie wordt!!

Voorlopig heb ik hoofdzakelijk eelt op m’n vingers van het knippen van de appel-klokhuisjes!! Maar als resultaat een aardig stapeltje “appeltjes voor de dorst”!!

En nu maar eens plannetjes smeden waar we de komende tijd zoal naar toe kunnen rijden!!

Zeg Joyce……als je klaar bent met fotograferen………en ik kijk héél lief….

….mag ik dan dat appeltje hebbûh!!

Quiltgroetjes van Joyce!! :o)

31 gedachten over “Appeltjes voor de dorst!!

 1. Succes met deze quilt. Lijkt mij best moeilijk die rondingen.
  Let je wel op dat je die aangegeten appel eruit haalt, geeft best rare vlekken, jammer van je werk, of heeft die prachtige labrador het opgegeten?
  groetjes Elly

 2. Wat zal dit een mooie quilt worden, mooie stoffen en mooi patroon. Rondingen naaien is ook niet mijn hobby maar als je maar genoeg oefent ,komt het vanzelf goed is mij verteld dus…..

 3. Jammer dat er geen foto bij zit van die lenige tong. Maar ik kan me er alles bij voorstellen als je aan die rondingen zit te naaien. Dat is toch een heel gefriemel. Je hebt wel al veel vooruit geknipt. Heerlijk……
  Succes enne hou je ons op de hoogte van de vorderingen?

 4. Ik heb die stempel ook en ook ik was enthousiast begonnen…. Maar het is moeilijker dan ik dacht en ja, dan verdwijnt ie in een hoek voor later.
  Ik hoop dat het bij jou beter gaat!

  Groetjes Debby

 5. OH,deze staat ook nog op mijn verlanglijstje.Hele mooie stofjes gebruik je.En ja die ronde vormen zijn ook niet echt aan mij besteed maar na een tijdje lukt het wel zeker.

 6. Veel plezier bij het maken van je applecore. De kleurtjes zijn fantastisch en de appel oogt er ook heel mooi bij. Je weet ons wel te verleiden hé. Het stempelen gaat waarschijnlijk goed, maar dat knippen…de top van je wijsvinger zou er een tijdlang gevoelloos van worden. Ben benieuwd naar het eindresultaat (grootte en boordafwerking..)

 7. Hallo, ben hier via via terechtgekomen en vind je blog schitterend! Ben zelf nog maar een beginnend quilstertje (of hoe je het ook mag noemen ;-)). Is het OK als ik je linkje toevoeg aan mijn lijstje?

  Groetjes,
  Tacha

 8. Ohhh wat een snoeppie!
  Uiteraard bedoel ik je quilt in wording maar heel eerlijk gezegd toch ook die lieve viervoeter.
  Help je me mee herinneren de volgende keer dat je in de winkel bent? Ik heb hier hondekoekjes die best een beetje op een applecore lijken :)

 9. Ohhh, dit zijn hele mooie stofjes.

  Dit is echt een heel leuk patroon.
  En wat handig, zo’n stempel, ik gebruik nog steeds mijn Brintapak :-).

  En wat een schatje op de laatste foto, die oogjes.
  En wat een mooie glanzende vacht.

 10. *Zet een appelmandje neer voor de Lieve Schat*
  :o)

  Die klokhuizen zijn wel heel erg leuk! En ze blijken ook niet eenvoudig te zijn, da’s dan weer een geweldige uitdaging, en niet saai om te doen!
  Misschien ga ik je wel na-apen,…
  ;o)
  Uhm,… nu nog de kleur,…
  ;o)))

 11. ojee ojee…wat gaat er hier gebeuren..je gaat geen virussen rondstrooien hoor!!!!ben net aan het bijkomen….ach en dat appeltje mag de trouwe viervoeter wel hebben toch???
  maar het ziet er allemaal wel weer heel leuk uit…zucht..(eigenlijk wel te leuk;0))..)

 12. Lijkt me heel leuk om te doen,en mooie kleurtjes,en zulke trouwe hondeogen kun je toch geen nee tegen zeggen?gr christina

 13. Oei,wat een mooie stofjes!Leuk zo’n stempel,heb ik nog nooit mee gewerkt..en jouw hond is net zo gek op een appeltje als de onze…als ze mij een appeltje ziet pakken staat ze meteen naast me..;-)

 14. Oóóóóóh wat een prachtige stofjes heb je uitgezocht, zo’n stempel lijkt me super handig. Staat ook nog op mijn verlang lijstje en ja de rondingen lijkt me ook wel even wennen maar je hebt al een paar rijen aan elkaar SUCCES met je applecore quilt
  Groetjes Hennie.

 15. Hoi Joyce, wat super handig dat stempel…..
  Hier ligt een half afgemaakte applecorn, zonder stempel (of duidelijk afgetekende vormen) lukt het nl echt niet!!
  Mooie stofkeuze en id heerlijk om onderweg te doen. Hoewel die ronde vormen toch lastig blijven!

 16. Wat een leuk project ben je mee bezig! Ik vroeg me al af waarom er opeens zoveel interesse was in mijn applecore stempels!
  Bedankt he….

  Dorry

 17. ach gut, dat zwarte smoeltje. Hij/zij doet mij smelten, geef hem/haar maar snel dat lekkere appeltje, een reuze gezond kluifje.
  Je project wordt erg mooi, wel handig met de stempeltjes.

  groetjes, Wilma B.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *