Let je even niet op!!

Is opeens je prikbord in beslag genomen!! ;0))

“De krakers” waren echter snel gevonden!! Het zijn de leden van de familiebee!!

Na een aantal drukke maanden vol verbouwingen en verhuizingen is de maandagavond weer “Familiebee-avond”

Waar is de familie momenteel mee bezig?

Zus Monique heeft zich laten inspireren door de antieke quilt die op meerdere weblogs te zien is. Voor het vervolg van haar quilt gaat ze een eigen draai eraan geven.

Rond haar vierkantjeslap is ze Engelse Cockertjes aan het appliceren.

De contouren van de Cockertjes zijn erop gestreken en worden vervolgens gefestonneerd. Voor een uitgebreide uitleg, over deze manier van appliceren, klik je op tips en truukjes in de rechterkolom.

Nichtje Stephanie is haar eigen “Hartjesquilt” aan het ontwerpen en maken. Regelmatig gaat ze even voor mijn Leanneke staan om wat extra inspiratie op te doen.

Zien jullie Cupido die van de ene stitcherie naar de andere een hartje schiet?? Heeft ze leuk bedacht hè?!! Nu ze haar blokjes op kon prikken zag ze dat het middenstuk wat druk werd. Om wat rust erin te brengen is er een witte rand rond het middenblok aan het ontstaan en zal de rest weer wat opschuiven.

En wie is dat nu……wie is de dame met dat blotebillengezicht??

Zus Marijke is met haar verjaardagscadeau, een pakket van Atelier Bep, bezig!! Deze dame zit hier rustig af te wachten tot haar mutsje klaar is. Hopelijk heeft Marijke daarna meteen tijd voor het maken van wat zintuigen zodat ze snel een blik de wijde wereld kan inwerpen!!

En tot slot Nichtje Veronique.

Zij showt hier het eerste blokje van haar nieuwe project!! Zij gaat een Engeltjesquilt maken uit het boek “An Angels Story”. Ook dit boek komt bij Atelier Bep vandaan.

Schattig hè met die zoete stofjes!! Vanavond kan ze met een nieuw blokje beginnen…….

Veronique is overigens degene die de naam DJOOJS ooit heeft bedacht!! Toen ze amper kon schrijven kreeg ik een briefje van haar vanaf het scoutingkamp en dat briefje begon met: Lieve tante Djoojs ….

Vanavond zijn we weer bij elkaar en zullen “de krakers” hun spulletjes weer van het prikbord halen.

Quiltgroetjes Joyce!! :o))

22 gedachten over “Let je even niet op!!

  1. Ik heb eindelijk je blog gevonden. Wat gezellig. Een familie bee, ik wou dat dat er voor ons in zat, voorlopig blijft het bij mijn moeder en mij en die woont hier anderhalf uur rijden vandaan… Dus hou ik het maar bij mijn vriendinnen ;-)

  2. Jeetje wat leuk! Ik kijk eventjes op de weblog onder familie-bee en zie onze kunstwerkjes erop staan. Ook lees ik bovendien al die aardige reacties van bezoeksters. Nu ga ik weer vol goede moed vanavond verder met het mutsje dat ik voor mijn poppendametje aan het maken ben. Ook maak ik nog een mooi jurkje om erover aan te doen en ja, ik moet nog iets verzinnen om wat “haar” te maken. Als laatste krijgt ze ogen en een mond om alles te bewonderen. Groetjes aan iedereen. Zus Marijke.

  3. Wat leuk dat de familiebee weer van start is. Jullie zijn allemaal lekker bezig. Ik vind de Cockers een erg leuk idee.
    Grappig hoe je blog aan de naam komt.
    groetjes

  4. maar goed dat bord zo groot is ..kan alles er tegelijk op en kunnen wij lekker goed zien waar iedereen mee bezig is…en wat ziet dat er leuk uit…en het is vast erg gezellig…

  5. Gezellig, zo met z’n allen quilten en elkaar aansteken met nieuwe plannetjes! Leuk de pop die marijke aan het maken is, toevallig vandaag heb ik ook aan een pop van Bep gewerkt, erg leuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *