Mandjesklus geklaard!

Het is zover!! De randen zitten aan de mandjestop en de top is nu klaar!! De afmeting is 1.60 x 1.85 mtr. geworden. Lastig om het geheel op de foto te krijgen maar met wat extra steunen is het gelukt.

 

Het is deze maand een jaar geleden dat ik met deze quilt ben begonnen. Aangestoken door het mandjesvirus wat op het internet was uitgebroken. Wekelijks is eraan gewerkt en iedere woensdag werden er trouw verschillende mandjesmaaksters gevolgd.

 

432 mandjes, 82 zandlopertjes en heel wat plezierige uurtjes verder en nu is deze klus geklaard.

Een paar weken geleden ben ik samen met m´n quiltvriendin Anke op reis gegaan naar Amsterdam om een bezoek te brengen aan Den Haan & Wagenmakers/Petra Prins met onder andere de opdracht om de achterkantstof uit te zoeken.

Bij binnenkomst viel ik met m´n neus in de boter want wat was het eerste wat ik daar zag hangen? De mandjesquilt van Ingrid/Supergoof!! Dat was wel heel speciaal. Dit is namelijk voor mij DE mandjesquilt waarmee het allemaal was begonnen en nu hing die daar in vol ornaat!! Voor het uitzoeken van de achterkantstof had ik een rijtje zandlopertjes meegenomen en tja ik kon het niet laten!!

 

Voor mij een heel bijzonder kiekje! M´n zandlopertjes langs deze quilt!!

Vervolgens op jacht naar de achterkantstof. Een tijdlang had ik in m´n hoofd om een Hollandse Sits hiervoor te gebruiken maar uiteindelijk viel ik voor een stofje uit de collectie van Marcus Brothers.

 

Een schattig klein bloemetje in zwart/rood met een antieke uitstraling.

 

Binnenkort zal de mandjestop samen met de Hobbs tussenvulling en het bloemetjesstofje gesandwiched worden en dan kan de volgende uitdaging gaan beginnen.

Ik kijk daar erg naar uit!!

Quiltgroetjes van Joyce :o)

39 gedachten over “Mandjesklus geklaard!

 1. schitterend…wat is die ontzettend mooi geworden…het kleine biesje ertussen vind ik ook helemaal geweldig!!!
  en het randje bij GOOFSquilt..haha..leuk..ik had de kans ook waar genomen…
  fijne dag

 2. meid, meid, meid … wat is die mandjesquilt mooi aan het worden. Ook al zo’n prachtig stofje voor de achterkant. Wat zal dit straks een heerlijke quilt worden voor onder te zitten … of hang je hem op ?

 3. Wat een mooie quilt is dit geworden. Leuk idee van de zandlopertjes rand. Op naar de volgende etappe: quilten! Veel plezier ermee, ik kom graag nog eens terug om het eindresultaat te bewonderen.
  Groetjes,
  Thea

 4. Wat is tie mooi geworden zeg!! Je achterkant wordt ook een plaatje. Goed idee om het even naast Goofs Quilt te houden :o))
  Goeie stitch tips trouwens, dank je.

 5. Prachtig, prachtig, geen ander woord past!
  Wat een plaatje is het geworden zo met de zandlopertjes erom heen.
  Mooie achterkant stof, je kan vast niet wachten om ermee te beginnen!

 6. @Lieve allemaal!! Hartstikke bedankt voor jullie complimenten, ben er een beetje verlegen van. Als deze klaar is komttie voorlopig aan de wand. Er is al een speciale plek bedacht waar die vanuit heel veel kanten bekeken kan worden.

 7. Je mandjes zijn adembenemend *M*O*O*I*!
  Je werkt zo prachtig, met een geweldig kleurengevoel en héél secuur!
  :o)

  Ik had het helemaal niet erg gevonden, als de mandjes met deze nieuwe rand thuis gekomen waren,…
  ;o))))))))))

 8. Ooohhh!!! wat schitterend.
  Hij zit bij mij nog bij de Wimmetjes.
  En al je andere werk een woord ‘fantastisch’
  Precies mijn smaak.

  Groeten Jozé

 9. Joyce, wat mooi.
  Ik kom even om de deur kijken en ……
  waaaauuuuuuuw ……. en wat is de rand mooi.
  Eerst leek het wel zo’n mooi “roesje”, doet heerlijk “Vintage” aan.
  Kijk maar eens door je wimpers.
  En dan je stofje voor de achtergrond, heerlijk.
  En ik zag je in Amsterdam naar boven lopen, naar de mandjes van Goof, met een brede glimlach om je lippen :-).

 10. Hoi Joyce,

  Wat een schitterende quilt! En een prachtige rand zo met die zandlopertjes! Petje af hoor! Nu wordt het voor mij nog moeilijker om weerstand te bieden aan “de mandjes”! Beter maar geen weerstand meer bieden dus … ;)
  Ik kan me goed voorstellen dat je hem gaat ophangen, dan kun je er iedere dag volop van genieten!
  Echt een SUPERquilt!

  Groeten van Digna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *