Zomaar wat geklets….

De toegangskaart voor de lezing van morgen en HET boek liggen klaar. Het zou leuk zijn als An Moonen het boek signeert dus neem ik het boek ook mee!!

In 2006 ben ik begonnen met het quilten en het wordt me steeds duidelijker wat ik mooi vind, wat ik leuk vind om te doen en waar ik graag van droom. Traditioneel quiltwerk met z´n enorme schat aan antieke quilts hoort echt bovenaan het lijstje!! De tentoonstelling afgelopen winter in Leeuwarden was  echt een openbaring voor me! Helaas is deze afgelopen……..ik zou zó graag nog eens gaan!! Wat mij het meest fascineert van deze quilts is al het werk wat er is verricht met weinig middelen, slecht licht, etc. Zo had ik uren kunnen blijven staan bij de quilt met de geappliceerde rand.

De rand is helemaal geappliceerd en dat bijna 200 jaar geleden!! Echt geweldig!! Wel erg jammer dat de kleuren niet mooi zijn maar dat kwam door de omgeving van groengele muren waar de quilts aan hingen.

Regelmatig vraag ik mezelf af, waarom vind ik het toch zo ontzettend leuk om aan de mandjesquilt te werken? 432 dezelfde patroontjes, oké ze zijn verschillend van kleur maar daar blijft het dan ook bij! Van de week had ik het daar met m´n zus over en zij herinnerde mij eraan dat ik vroeger altijd aan het puzzelen was en dan niet de puzzels van 500 of 1000 stukjes maar:

…heb er ook nog eentje van 5000 maar die staat in de kelder!! Het is dus de uitdaging die maakt dat ik de mandjesquilt zo´n heerlijke quilt vind om te maken!! En uiteraard het eindresultaat als al die mandjes aan elkaar zitten!!

Voorlopig ben ik nog even zoet met de mandjes, de top is bijna klaar maar het quiltwerk, wat daarop volgt, zal ook de nodige tijd in beslag nemen. Daar heb ik ook heel veel zin in!!

Fijn weekend!!

4 gedachten over “Zomaar wat geklets….

  1. Ik hou ook heel veel van de oude quilts,… en van verzamelen, daarom vind ik zoveel mandjes (en klosjes) bij mekaar adembenemend mooi!
    ;o)

    Tot morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *