Woensdag randjesdag….

Er is een begin gemaakt met de rand voor de mandjesquilt!! Eerst komt er een randje om de top van 2 cm breed…

Dat de rode puntjes precies op de hoekpunten zitten is puur toeval……..zag ik pas toen de foto was gemaakt. Iets wat overigens heel prettig werkt als je een top aan het maken bent. Maak er af en toe een foto van en je ziet dan goed hoe het resultaat uiteindelijk zal worden!! Als ik deze rand zo naast de top zie liggen denk ik…….mmmmm zo zou het ook al goed zijn. Maar…..ik heb nu eenmaal in m´n hoofd een beeld om de mandjes breder “in te lijsten”!!

Na deze rand komt er een rand met zandlopertjes van 8 cm breed. Hiervoor mochten de stofjes weer op tafel komen.

En werden er 312 driehoekjes gesneden….

Zo ik heb voorlopig weer een werkje voor…..onderweg……bij de tv…..in de tuin. De driehoekjes worden weer met de handige hulpjes die ik op dit logje heb beschreven aan elkaar gezet. Ik ben hardstikke benieuwd hoe het gaat worden………..

26 gedachten over “Woensdag randjesdag….

 1. @Fleur laat ze nog maar even in je koffertje!! Des te groter wordt de verrassing als je weer wat verder bent!
  ;o)
  @Elisabeth het is net of ik weer met een nieuwe quilt bezig ben nu ik met de zandlopertjes ben begonnen!
  :o)
  @Mirjam is je spaarpot al een beetje aan het vollopen?
  ;o)

 2. Dit is geloof ik de eerste keer dat ik jouw mandjesquilt zie: hij is werkelijk prachtig! De rand herken ik gelijk, die stof gebruik ik in mijn antieke quilt. Bij jou komt het ook erg mooi uit!

 3. Heel mooi Joyce!Ik ben heel benieuwd naar de rand….;-))
  Mijn mandjesquilt ligt nog over de standaard,zonder randje of wat…moet er nodig weer eens aan verder!

 4. Heeeel langzaam….. Maandag hoop ik jarig te zijn en ik mocht wat stofjes bestellen, dus heb ik leuke off-white achtergrondstofjes besteld. Als ik zo dan af en toe wat koop dan kom ik er vast wel
  ;-) Volgens mij zit er aardig wat achtergrodnstof in zo’n quilt…. en natuurlijk de mandjesstof nog, maar daar ben ik nog niet over uit…

 5. @Mirjam de voorpret en het fantaseren is al zo leuk, straks weer wat achtergrondstofjes in je spaarpot en dan komen de mandjesstofjes er gaandeweg vanzelf bij!!
  :o)

 6. oh wat een mooie mandjes en die rand …. wat issie moooooiiii zeg. Super. ook leuk idee met die zandlopertjes erlangs.. ben erg benieuwd naar het eind resultaat.

 7. Oooohhhh Joyce, las je gezellige reactie op m’n blog! Maar wat kijk ik hier m’n ogen uit… PRACHTIG en wat maak je het allemaal zo mooi. Moet mezelf nu echt in de hand houden wil meteen aan de slag, HELP!..hahahah
  En je snoepwinkel, die blijft op m’n beelscherm hangen. Laat je me de rekening nog even weten wat ik bij je hebt weggesnoept? Ben helemaal verliefd op de snoeppotjes! Alvast een gezellig weekend toegewenst, liefs en een hartengroet van Cin X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *