Handige voetjes……

Het wordt de hoogste tijd dat ik de Log Cabin eens ga afmaken!!

Eind 2006, ik was toen net begonnen met quilten, heb ik een cursus gevolgd Log Cabin maken met behulp van de naaimachine. Mijn eerste patchworkcursus. Les 1 was het uitzoeken van de stoffen. De opdracht was stoffen te zoeken met groot contrast……nou dáár ben ik wel in geslaagd ;o)

De quilt ligt al een behoorlijk tijdje te wachten….reden?? Ik vind het quilten op de naaimachine niet zo leuk om te doen!! Tjongejonge wat heb IK een bewondering voor quiltsters die een grote quilt op een gewone naaimachine doorpitten!! Deze is slechts 1.10 x 1.10 en ik heb me toch een partij moeten stoeien met al die stof onder de naaimachinearm!! Het ergste heb ik wel achter de rug want alleen de rand moest nog worden gedaan. Dus heb ik deze week na een heeele lange tijd m´n machine weer op tafel gezet!

Gelukkig hebben de naaimachinefabrikanten geweldige accesoires ontworpen voor het quilten en dat maakt het wel een stuk makkelijker.

Dit voetje is speciaal voor het quilten in de naad, (in the ditch) en zoals je kunt zien kan je daardoor strakke lijnen naaien die (bijna altijd) perfect in de naad liggen. Op de volgende foto is het goed te zien, de lichte delen zijn in de naad doorgequilt…

 

…..en de donkere stof heb ik niet in de naad gedaan anders kwam ik niet uit maar je kunt hier zien dat ze recht zijn.

Het volgende voetje gebruik ik om de getekende lijnen makkelijk te kunnen volgen. De lijnen heb ik met een White Marking Pen van Clover getekend, als je met je warme strijkijzer erover heen gaat dan verdwijnen de lijnen……..dit is ook regelmatig gebeurd zonder dat dat de bedoeling was:o))

Je kunt natuurlijk ook de geleider gebruiken die standaard bij de machine aanwezig is

Dat scheelt tekenwerk EN kosten van de stift!!

In een van de volgende logjes zal ik de quilt zelf nog wat verder laten zien

Wie weet istie dan wel klaar??!!

16 gedachten over “Handige voetjes……

 1. Wat een leuke quilt,en dit voor een eerste les,niet makkelijk zou ik zeggen.En ja het quilten moet ook gebeuren hé,ook zoiets die hier soms op zich laat wachten en dan heb je er een hele rij te doen.Maar voor mij wel met de hand hoor,geen machinewerk.

 2. heaven…tatatata…jeetje ik ben helemaal in de stemming!!! en wat een klus zeg..maar je foto’s zijn erg duidelijk..nu weet ik gelijk waar al die atributen voor dienen..
  vandag was een vriendin van je in de winkel…oehhh en zo’n mooi borduurtje…enneh ze had er hele leuke plannetjes mee!!!
  fijne avond

 3. Weer zo’n leuke quilt van jou, en ja hoort erbij dat quilten. En nu weet ik ook hoe een stitch in ditch voetje eruit ziet! Dankje wel en ik heb weer genoten van je log!Fijn weekend.

 4. Dank je wel voor je blog!! Ik doe ook het liefst alles met de hand, maar wil graag nog eens een quilt helemaal met de machine maken. Een snelle zal maar zeggen…;-)
  Ik heb een gewone naaimachine, maar daar schijnt het ook op te kunnen. Alleen een vraagje: wat voor garen moet je dan gebruiken en hoe begin en eindig je?

 5. Mooie log-cabin!
  En is-tie al af,…..
  Geintje,…
  ;o)

  Zou er helemaal knettergek van worden, maar kan er ook helemaal niets van,…. quilten met de naaimachine bedoel ik,…
  ;o)

  Zet ‘m op Joyce!

 6. Knap hoor!!! Ik word er helemaal krieg van!! Wat een bewondering voor iedereen die het op de machine doet…. Misschien wel een idee om een projekt sneller af te hebben…
  Erg mooi Joyce!!

 7. @Gerda…uitgeswingt?! Oei nu ben ik natuurlijk supernieuwsgierig wat voor moois m´n vriendin gaat maken, gelukkig zie ik haar dindsdag al!!
  :o))
  @Mirjam ik heb ook een gewone naaimachine. Die voetjes kan je los bijkopen. Ik begin met 4 steekjes op elkaar en zo eindig ik ook. De draden steek ik met een naald weg in de tussenlaag.
  @Goof toen ik vanmorgen boven kwam lagtie nog hetzelfde als gisteren…kan jij niet een paar van je kabouters hier naartoe sturen…..please!!
  ;O))
  @Wilma sneller? Mmmmmmm ik ben dus al 2,5 jaar met deze bezig!!
  ;O)))

 8. @Mirjam vergat nog te melden dat ik Mettler 100% katoen machinegaren gebruikt heb. Maar een ander merk b.v. Gütermann is ongetwijfeld net zo goed.

 9. Prachtige quilt en erg netjes met de machine gequilt.
  Met de machine is ook niet mijn ding, ik werk het liefts met de hand.
  Fijne zondag Hennie.

 10. Je maakt me erg nieuwsgierig hoe hij in het geheel uitziet,
  Zo te zien is het een erg mooie quilt.
  Zelf quilt ik nooit op de machine ik doe het altijd met de hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *