Leanneke in de quiltring……

Met groot plezier heb ik de blokken van Leanne´s House gemaakt en momenteel ben ik de top, de Hobbs tussenvulling en de prachtige achterkant aan het doorpitten.

De patroontjes, een ontwerp van Leanne Beasley, heb ik als “blok van de maand” aangeschaft bij The Stitch Cottage in Hellevoetsluis. Wat was het ontzettend leuk om voor deze quilt stofjes te kopen. Overal sleepte ik van die gezellige kleine pakketjes vandaan……

………hier kan ik dus geen weerstand tegen bieden!!!

Als de stofjes dan thuis een plekje hadden gekregen begon het uitzoeken weer van voor af aan!! Er zijn heel wat stukjes door de vingers gegaan en de ene was nog mooier dan de andere. Gelukkig gaan er in deze quilt héél wat verschillende lapjes dus heb ik me lekker uit kunnen leven!!

De combinatie van patchwork, appliceren en borduren is door Leanneke voor mij een blijvertje geworden.

Tijdens het maken van mijn Leanneke heb ik allerlei cursussen gevolgd waardoor ik veel langer over de top heb gedaan dan de bedoeling was. Ik vind dat niet erg want hierdoor had ik steeds weer een blok om naar uit te kijken!! In het najaar van 2008 was ze klaar en kon ik gaan shoppen voor de rand en achterkant…….en daar ben ik super in geslaagd. Bij Petra Prins in Zutphen viel ik als een blok voor deze stof:

Het is jammer dat de stof hier alleen te zien is……..eigenlijk moet je voelen!! Maar ja aaien over het beeldscherm heeft dus geen zin!! :0)) De piepkleine roosjes zijn zooo romantisch….mooi hè!?! Bij Petra is ook een prachtexemplaar van Leanne´s House aanwezig, gewoon zo lekker nonchalant over een rek.

Meteen een randstofje uitgezocht welke vandaag even op z´n plek gehouden wordt door een handig hulpje:

De komende tijd ben ik nog even zoet met het quilten van mijn Leanneke. Ik word wel achter m´n vodden gezeten door de Mandjesquilt want het zal niet lang meer duren voor die de ring in mag…….maar dan moet eerst Leanneke klaar!!

Met de paasdagen voor de deur zijn er in ieder geval weer wat extra patch/quilt uurtjes in het vooruitzicht!!

In het fotoboek van Leanneke staan alle blokken apart gefotografeerd.

17 gedachten over “Leanneke in de quiltring……

 1. Je mag al trots zijn op je Leanneke, ze ziet er prachtig uit. Mooie stofjes heb je erin verwerkt. De achterkant past er ook goed bij.
  Jij ook een fijn paasweekend.

 2. zo joyce wat is deze leanekke mooi geworden zeg .juist van het weekend kan je lekker aan het pitten gaan het wordt mooi weer en lange vrije dagen voor de boeg . ben heel benieuwd hoe hij is als hij klaar is en dan je mandjes quilt hebbie die dan al klaar de top?

  christine

 3. @@Christine m´n mandjesquilt wordt momenteel in elkaar gezet. Voor ik ze aan elkaar zet worden de hengseltjes eerst nog met kleine steekjes vastgezet en dan is het rijen maken. Volgende week ben ik op de “terugweg”

  @Goof leuk hè om stofjes terug te zien…… ik heb al eerder in jouw NI feestjes van herkenning gehad!
  :o))

 4. Helemaal geweldig die stoffen. Leuk dat je vooraf met het verzamelen al zo’n plezier ervan kan hebben . Ook ik val voor zulke pakketjes.. Succes met quilten.

 5. Wat ziet dat er mooi uit, ik heb de mijne opgeregen en al uit de kast gehaald, maar dat doorquilten he……..daar heb ik zo,n hekel aan, ik wil het gaan doen met het garen wat Leanne ook gebruikt heeft, dat roze koordzijde.

  groetjes, Jeannet

 6. Wat zie die LH er prachtig uit. Ik ben hem ook aan het maken, maar dan met stoffen van Kaffe Fassett. Wordt weer heel anders. Maar ik ben pas bij blok 4 aangekomen.
  En ik ben een poosje geleden ook als een blok gevallen voor de Nearly Insane. Die maak ik dan weer met wat meer romantische stoffen van Thimbleberries en Moda. Wat een heerlijke hobby hebben we toch.
  Wat heerlijk om bij jou de vorderingen steeds te bekijken.
  groetjes, Marjolijn

 7. @Jeannet ik heb geen hekel aan het quilten maar ja met het patchen zie je meer resultaat en dat is dan wel weer leuker!! En ja nu met zo´n weblogje wil je natuurlijk ook steeds iets nieuws laten zien…

  @Marjolijn ik ben benieuwd naar jouw LH met KF stofjes!! Zal een heel ander beeld geven!! En ook gevallen voor de NI?! Gaaf!!
  Ja we hebben inderdaad een heerlijke hobby!!!

 8. Oh, wat is jouw LH mooi!!! Ik ben momenteel met blok 6 bezig. Het is inderdaad een zalige quilt om te maken. Ik heb ook een hele bak met lapjes en daar lekker in grabbelen voor kleine hoekjes en randjes. De variatie maakt het zo leuk. Jij hebt ook mooie stofjes uitgezocht. Maar je mandjes zijn ook super. wat een grote quilt lijkt dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *