Insane…….was ik dat al!?!

Afgelopen week maakte ik blokje 2 van de quilt Nearly Insane!!

Als ik het nu zo zie dan denk ik……………heb ik me daar zo druk over gemaakt?? Ja dusl!!

Niet over het in elkaar zetten van de stukjes maar over WELKE stukjes?? Er hebben meerdere creaties op de tafel gelegen en steeds zag ik er weer wat aan. Ik was zelfs al klaar toen ik besloot om 4 gele driehoekjes te vervangen door de 4 witte die er nu inzitten. Dat + mijn besluiteloosheid = uuuuuren werk met als eindsom 1 blokje!!

Ik heb ook al wat verder in het boek gebladerd en ben hier en daar ernstig geschrokken van het aantal kleine stukjes wat er soms in de blokjes zit. Wat heb ik een bewondering voor al die Insane dames in wiens voetsporen ik nu ben getreden!!

Gelukkig ben ik wel gewend om te priegelen want een van m´n andere hobby´s is het verzamelen en maken van miniaturen. Zo maakte ik van papier plantjes.

Ze zijn nu volop te koop maar deze primula´s bederven niet:

De pot met keizerskroon, papegaaientulp en blauw druifje heb ik even bij de GROTE broer van het druifje gezet zodat het formaat goed te zien is:

Dus ja, het priegelen ben ik wel gewend maar toch kijk ik een beetje angstig wanneer ik door het boek blader!!

20 gedachten over “Insane…….was ik dat al!?!

 1. hoi joyce
  wat een mooi blok heb je gemaakt ook ik ben van het weekend begonnen aan de In maar dan met blokje nummer 18 gelijk maar die van de meeste stukjes dan heb ik die gehad en hik ik er niet zo tegen aan . trouwens je planten zien er ook prachtig uit die maak ik ook voor mijn poppenhuis dus ach Insane zijn we al toch??/

  christine

 2. joyce, hij is super je blok en gewoon rustig verder gaan met de volgende, hihihi. insane ach dat zijn we allemaal wel , ik zit trouwens met bewondering naar je plantjes te kijken. super, laatst staan kijken bij een workshop waar ze een bosje zonnebloemen aan het maken waren voor een poppenhuis. ik vind het maar knap, mooi hoor!!! groetjes

 3. Het is een mooi blokje! En zoals met veel dingen waar je tegenop ziet: niet de berg ineens willen overzien maar telkens een stapje. Succes!
  Groetjes Berna

 4. Hoi Joyce, het NI boek wordt een eitje voor jou!
  :o))))))

  Je hebt er een prachtig blok van gemaakt. Die besluiteloosheid herken ik wel. Een blok wordt vaak net iets spannender door er ineens een ander lapje in te stoppen.
  ;o)

  Schattig zijn je kleine bloemetjes! Vraagje, zit daar ook een poppenhuis omheen,…..?

 5. @Dames, bedankt voor jullie leuke reacties

  @Christine leuk je hier te ontmoeten…ben even bij jou gaan buurten en tja dat je meteen met één van de moeilijkste blokjes begint? Ja da´s toch wel een bietje Insane!!

  @Jacqueline als je stap voor stap werkt dan is ook het gepriegel met de plantjes goed te doen. Als je er maar lol in hebt en dat hebben we allemaal met onze hobby´s toch?!!

  @Goof dat eitje moet ik zeker goed gaan zoeken met de paasdagen
  :o))
  Over lapjes vervangen; toen ik de witte blokjes nog geel had was het inderdaad te braaf, te vlak! Jeetje wat leer je van dit soort werkjes veel, daar kan geen cursus tegenop!!
  :)
  Nog geen poppenhuis, tenminste niet klaar! Wel wat kijkkastjes en nog wat freubels die zal ik in de komende tijd ook laten zien.
  Tja sinds ik het quilten heb ontdekt is al het andere echt naar de achtergrond verplaatst maar ooit pak ik het wel weer op.
  :)
  KLAP!!! Boek is dicht en wordt de komende maaaaaaaanden bladzijde voor bladzijde “gelezen”!!
  :o)))

 6. Joyce, dit is een erg mooi blok geworden. Gewoon doorgaan en niet opzien tegen de blokken met veel stukjes. Mijn ervaring is dat die ook vanzelf weer afkomen.
  Wat een schattig kleine plantjes ook.

 7. Hihi, HUP boek erbij houden hoor, veels te leuk.

  Ik vind dat ‘gekke’ gedoe van jullie zóóó knap, mooi blokJE !!!!

  wat leuk die plantjes, zo echt.
  Dat vind ik ook al zo knap.

  Veel plezier !!!

 8. Ik heb bewondering voor je gepriegel.Wat een mooie voorjaarsbloeiers.
  Het kiezen van de juiste stof lijkt mij ook erg moeilijk. Dit blok ziet er mooi uit.

 9. Nou je blok ziet er erg mooi uit, ik heb bewondering voor je, dat je met dit insane project bent begonnen.
  Succes met je blokken ik kom nog wel eens langs.
  Groetjes Hennie.

 10. Dit gaat je best lukken (ik ken dat twijfelen) ;o), na de priegelbloemetjes is dit gekkenwerk echt reuzegroot!
  Ik vraag m’n huisgenoten vaak even een willekeurig nr. te noemen onder de 98, of ik sla ’t boek zomaar ergens open etc. ik heb ze iig niet “op ’n rijtje”.
  ;o)

  Mooie Dingen maak je!
  :o)

 11. Hoi Joyce,
  Maak je die bloemetjes ook zelf, die primulaatjes? Knap werk! Ze zijn idd erg ieniemini!
  je hebt de smaak van het bloggen en quilten te pakken, erg leuke logjes maak je!

 12. @Ha Juul, spannend zo´n NI-loterij
  :o))

  @Balsemien de primulaatjes heb ik ook zelf gemaakt van papier, verf, ponsjes, schaartje, ijzerdraad, lijm, tijdschriften met voorbeelden kortom een tafel vol voor een priegelplantje… net als zo´n NI blokje, dan heb ik ook een grote tafel vol liggen maar dat zal wel bekend in de oren klinken.
  :o)

  @ Verder zit ik hier helemaal te blozen van al die enthousiaste reacties.

 13. Ohhhh, wat een mooi blokje ! en jij had nog nooit van mandala,s gehoord, nou, ik niet van “priegelplantjes” maar ik vind ze echt heel schattig, en knap dat je dat kan !

  groetjes, Jeannet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *