Mandjes en sterren, sterren en mandjes

Deze week heb ik niet veel aan de mandjesquilt gewerkt. Ben druk bezig geweest met een ander project waar ik binnenkort meer over zal vertellen en laten zien!!

Vandaag wil ik vertellen wat ik ga maken NA de mandjesquilt, namelijk een…….Stèrren- en Mandjesquilt!! Ik ben zo verslingerd geraakt aan de mandjes dat ik ze niet meer wil missen. Toen in januari Quiltmania 69 op de deurmat viel, viel ik dan ook als een blok voor deze quilt:

De originele quilt is door Henrietta Smith Glover gemaakt. Zij leefde van 1818-1900, ik heb al gegoogled maar kan niets over haar vinden. Ik vind dit zo´n prachtige quilt en besloot om alvast te gaan verzamelen en te bekijken hoe ik hem ga maken en van welke stofjes. Als inspiratie neem ik de kleuren zoals het origineel want ik zou niet weten hoe ik deze quilt zou kunnen verbeteren. Het patroon komt in 5 delen in de Quiltmania. Deel 2 staat in het onlangs verschenen nummer 70.

De stofjes voor de Lone Star, dit is het middelste blok, zijn uitgezocht.

Ze zijn alvast gestreken want het kan maar vast klaarliggen………..

De stroken voor de Lone Star ga ik met de naaimachine aan elkaar zetten. Ik maak de quilt in inches. Het patroon staat in inches èn centimers in het blad en ik geef de voorkeur aan inches. Een poosje terug heb ik een geweldig 1/4 inch voetje gekocht en daarmee kan zelfs ík keurig recht naaien en overal de juiste naadtoeslag. Vandaar voor deze quilt mijn voorkeur voor inches….(het witte stofje van de volgende foto is voor de sachings van de NI…schatje hè?!)

Als de stroken dan aan elkaar zitten worden ze gesneden en dan ga ik verder met de hand. Ik heb nog nooit een Lone Star gemaakt maar als ik zie hoeveel “kruispuntjes”  daarin zitten dan doe ik dat liever met de hand. Scheelt heel veel uithalen………

Voor de Sterren en Mandjesquilt heb ik ca. 7,5 meter achtergrondstof nodig, een hele belangrijke dus!! Ik hoopte daar een mooie stof voor te vinden en….begin Maart, tijdens een cursus duimquilten in het Quilterspalet in Den Haag, heb ik de stof gevonden!! De stof (Lecien) zat nog in de verpakking. een paar meter was daar zo vanaf gehaald en toen was de rest van de rol voor mij!!

Het is nu thuis net winkeltje spelen met zo´n rol in je kast!! Waarom ik meteen helemaal weg was van deze stof??

DE STERRETJES!!!!  Is het niet geweldig, straks zitten er allemaal piepkleine sterretjes in m´n Sterren en Mandjesquilt!!

Het kost me best moeite om niet te beginnen aan deze quilt maar ik wil eerst de top van m´n mandjesquilt afmaken. Ik ben zó benieuwd hoe díe straks is alstie klaar is!! Maar vandaag voor de foto nog even alles bij elkaar gelegd………

….gauw aan de arbeid, des te eerder kan ik beginnen!!

18 gedachten over “Mandjes en sterren, sterren en mandjes

 1. o helemaal flieft!!! wat is het toch een mooie quilt (wil hem ook gaan maken, dus spaar de delen alvast) wat een prachtige stoffen heb je uitgezocht en die sashings van insane er zo even tussen door, maar wat is die prachtig!!! groetjes

 2. Wat een geweldig verhaal, het enthousiasme en de liefde voor het quilten spat er vanaf!
  :o)))))))))))))))))

  En,….. uhm,……..ik vind dit patroon ook héél mooi,….. liet het van de week nog aan DH zien,…..
  ;o)

 3. @Wilma het laten liggen valt niet mee maar ik vind de voorpret ook zo leuk!!

  @Goof quilten is voor mij echt de allermooiste hobby die mij ooit is overkomen… toen ik die sterretjesstof kocht had ik zelfs een beetje vlinders in m´n buik.
  Ennuh……ga je hem ook maken…..DUW..DUW
  ;o))

 4. @Door de enthousiaste reacties wordt het nóg leuker om straks echt te gaan starten.

  @Fleur, wat knap dat je heb blad weer netjes hebt teruggelegd!

 5. Je schrijft zo enthousiast over je nieuwe quilt. Hij ziet er ook prachtig uit en je hoeft dan ook nog geen afscheid te nemen van de mandjes. Die lone-star zal echt een mooi middelpunt van de quilt worden. Fijn dat je ook al zo’n mooie achtergrond hebt gevonden.

 6. Ohhh die vlinders daar heb ik regelmatig mee te maken…en je wilt het geloven of niet maar ik heb ook al heel goed naar het patroon gekeken!!!!!erg mooi..
  en je mooie broderie stofje..wat een lieverdje!!!!!
  he krijg helemaal weer zin in alles ;0))
  fijne dag!!

 7. hee hallo !
  Dacht,ga even bij jou kijken..je maakt het probleem alleen maar groter! staat er weer een super sterretjes en mandjes quilt! toe maar! Maar..als ik heeeel zachtjes doe,blijft Teuntje misschien wel een tijdje slapen…kan ik stiekum en beginnetje maken…helaas..ze loopt alweer over het toetsenbord…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *