Girls Day Out

Een deel van mijn ziel en zaligheid wordt dit jaar in deze quilt gestoken!!

Dit is deel 1 van de top van een “Girls Day Out”, een quilt van Libby Richardson. De quilt bestaat uit 12 delen die niet op echt zichzelf staan, maar kris kras door de quilt gebruikt worden. Ze zijn te koop als blok van de maand, maar je hebt bijvoorbeeld deel 12 nodig om de randen en het patchwork van deel 1 te maken. Ik heb nog niet veel, over deze quilt en met name Libby, gevonden op het internet, maar ik heb nog even te tijd….. ik heb bewust geen voorbeelden gezocht want ik vind het prettiger te werken met een “leeg” hoofd. In de quilt zijn een aantal supergezellige winkeltjes om te maken. Winkeltjes en shops waar ieder dametje graag vertoeft!!

De delen kocht ik bij The Stitch Cottage in Hellevoetsluis, daar hangt overigens een heel mooi exemplaar!!

Een “meisjesdagje uit” is samen veel gezelliger dus zijn m´n quiltvriendin Anke en ik in Januari met deze quilt begonnen en er zijn nu 3 delen klaar!! Precies volgens planning!! Er worden allerlei technieken toegepast, stitchery, applicaties, patchen etc. De foto´s van Anke´s top zullen ongetwijfeld hier ook een keer tentoongesteld worden!!

Van de winkeltjes/shops die er zijn is deel 1 wel de allerbelangrijkste!!! Wie gaat hier nu niet graag naartoe??

In de etalages staan rollen quiltstof en er is een heus huizenquiltje te bewonderen.

De klimrozen bloeien ook weelderig, de eigenaresse is duidelijk gek op bloemen!!

Deel 2 en 3 van de quilt zijn stitcheries/applicaties met allerlei mooie spreuken:

De grote applicaties doe ik met de hand appliceren en de hele kleintjes zoals de quiltrollen en de randen van het dak van de winkel heb ik geplakt en daarna met een festonsteekje vastgezet.

Lief hè met die bloemenrandjes eromheen, als ik ermee bezig ben zit ik steeds te zuchten………hèèh wat is dit mooi!!

Nog een rijtje stitcherys die bij blok 2 en 3 horen…

Volgende maand gaan we aan de slag met allerlei lekker snoepies……..mmmmmmmm

Tot slot heb ik vanmorgen, speciaal voor mijn webloglezertjes een prachtige bloeier gekocht!! Omdat ik het zo gezellig vind dat jullie hier langskomen en van die aardige reacties achterlaten. Heel erg bedankt daarvoor!!

26 gedachten over “Girls Day Out

 1. hallo joyce, wat leuk dat ik je tegenkwam op prikbord met de girlsdayout….ik ben die ook aan het maken en wat is het fijn om te doen…Ik heb de patronen ook in Hellevoetssluis gekocht en allemaal ineens…ik heb nu 3 blokken geborduurd en de rest volgt en daarna doe ik appliceren en zo verder, ik heb je bij mijn favorieten gezet,zodat ik nog eens kan kijken hoever je bent…

  heel veel succes en n fijne zondag

  groetjes Antoinette

 2. Weer zo’n stitcherie quilt om je vingers bij op te eten. Zó schattig! Wat zal dat prachtig zijn als ie af is!! Ik ga je beslist ook volgen!

 3. Hij is super .
  Het patroon is z’n geld dubbel en dwars waard want ik denk dat dit heel leuk is om te maken.
  Ik vind dat kantje zo leuk wat je bij de winkel hebt gebruikt.

 4. Wat leuk… die quilt, ik heb hem zien hangen bij de Stitchcottage, prachtig! Ik vind de combinatie borduren en applique helemaal geweldig! Het ziet er allemaal super bij je uit, ik ben via via hier terecht gekomen en heb genoten van je verhaal en foto’s.

 5. ik vind het prachtig en als jij een patroo er van voor mij hebt dan houd ik mij aanbevolen .jah heel mooi .Groetjes Marianne

 6. @Leuk weer zoveel enthousiaste reacties!! En ook gezellig dat er lotgenoten zijn!!

  @Marianne de patronen zijn niet bij mij te koop hoor. Die van mij komen bij The Stitch Cottage vandaan, zij hebben ook een webwinkel.

 7. Heel leuk om Girls Day Out op de weblog tegen te komen, ben nl. ook begonnen met dit blok. Als je info hebt gevonden op internet, zou ik dit ook graag lezen.
  Zie wel op tegen “de rozen”borduren maar misschien valt het wel mee. Misschien wil je patronen ruilen, ik heb ze niet alle 12 gekocht. Groeten, Renee

 8. Hallo Joyce,ik ben ook overstag gegaan en heb nu 2 vraagjes Over Girls Day Out.
  De achtergrond van de stitchery is die wit.
  En de knoopjes heb jij die bij Ciggle buttons besteld ? Of vind je het vevelend dat ik dit vraag.
  Wil je mijn AUB een mail sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *