Hoe doet zij ’t………..

Na mijn logje vorige week over m´n mandjesquilt heb ik best wat vragen gehad, met name over de hengseltjes. Deze week zal ik uitleggen hoe ik het heb gedaan………uiteraard zijn er vele wegen die naar mooie mandjes leiden.

Zien vind ik zelf prettiger dan lezen dus……

Hier een fotootje van de gereedschapjes waar ik mee werk.

De map is overal mee naar toe gesleept. Multifunctioneel istie!! Bijvoorbeeld als strijkplankje en speldenkussen:

Maar ook om de blokjes af te tekenen. Ik heb de blokjes gesneden incl. 0,5 cm naadtoeslag en de naad er later op getekend:

na 432 mandjes is de aanschaf van een nieuw lineaaltje geen overbodige luxe:

De hengseltjes heb ik met de 6mm biasmaker van Clover gestreken en samen met een reepje Clover tape gestreken:

En vervolgens op het driehoekje gestreken:

In het begin had ik geen tape en heb ik de hengseltjes erop geregen:

Daarna worden de hengseltjes nog met naald en draad geappliceerd, ook de hengseltje waarbij tape is gebruikt.

Als je geen patroontje hebt dan heb je misschien iets aan mijn aantekeningenblad. Ik heb de mandjes op ruitjespapier getekend. De mandjes die in de mandjesquilt van Quiltmania hebben gestaan zijn wat groter van formaat. Als je andere formaten mandjes wilt maken kan je dat makkelijk zelf aanpassen.

Als je op het aantekeningenplaatje klikt wordt deze groter:

En nu maar hopen dat je iets aan deze uitleg hebt gehad en dat je snel aan de slag kunt!!

Ik heb AL mijn mandjes met heel veel enthousiasme gemaakt en ben ze nu aan elkaar aan het zetten. Deze week is de stand 140 blokjes aan elkaar en 292 liggen nog te wachten op het dienblaadje.

Fijne dag!!

24 gedachten over “Hoe doet zij ’t………..

 1. Hallo Joyce,
  Je uitleg heb je prima gedaan hoor. Ik vind de kleuren-combinatie van je quilt heel mooi.
  Succes met de andere 292 mandjes.
  Groetjes Jeanne

 2. Schitterend logje Joyce!Mijn eerste mandjesquilt (ik maak 1 in kerststofjes -mistletoe manor van moda- , en 1 met héél véél kleurtjes) ,de gekleurde, staat in elkaar en kan gequilt worden.
  Tot nu toe gaat het nog niet vervelen “de mandjesquilt”!
  Die van jou ziet er prachtig uit.

 3. Pssst, misschien nog handig om in je logje te vermelden dat deze mandjes kleiner zijn dan die van ’t origineel uit de Quitmania.
  Dit voor diegene die nu heel enthousiast gaat beginnen, en zich niet bewust is van alle eerdere verwarring rondom de afmetingen,….
  ;o)

 4. Fijn dat de uitleg zo welkom is!!

  Goof goed dat je dit meld, ik weet niet of ik dat in dit logje nog kan wijzigen……beginner hè dus nog even wennen!! Tip??

 5. Ja hoor je kunt het er gewoon bijzetten.

  Eventjes inloggen en in je beheerpagina ‘berichten’ aanklikken, dan de titel van dit logje ook aanklikken en dan zit je gewoon op de goede pagina, en kun je er nog van alles bijzetten.
  :o)

  Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk uitgelegd heb,….
  uhm,….
  :o)

 6. Jaloerssssss Joyce, wat heb je er al veel. Ik heb nu 100 mandjes klaar en er liggen zo’n 150 bovenstukjes met een hengseltje te wachten. Deze winter zo druk gehad met…vanallesennogwat. maar….mijn naaimachien staat al klaar, volgende week woensdag heb ik ook (hoooop ik) een update

 7. @Truus de hengeseltjes zijn inderdaad schuin van draad gesneden. Anders krijg je die boog er niet in gefrut.

  @Klazien leuk dat je het ook weer oppakt.

 8. Nou altijd handig zo’n uitleg voor iedereen die ook mandjes wil gaan maken.
  Je hebt al een heel mooi begin met je quilt hij ziet er nu al erg mooi uit. Succes!!!!!!!
  Groetjes Hennie.

 9. allereerst gefeliciteerd met je weblog, ziet er erg mooi en inspirerend uit, hij staat al bij mijn favorieten.ik heb soms ook zo’n zin om er aan te beginnen maar vind het nog een beetje eng omdat ik er toch iets te weinig vanaf weet. erg bedankt voor je mooie fotoreportage van de mandjes, heel erg duidelijk!!!!
  groetjes wilma

 10. @Wilma mandjes maken is echt niet eng. Maak er eens ééntje dan zal je zien dat het best meevalt. Aarzel niet iets te vragen als het niet duidelijk is!!

  Ik vind het heel fijn om te lezen dat mijn logjes (nu al) inspirerend zijn!! Ik ben ook door een aantal weblog extra aangespoord en erg geïnspireerd.
  Alle reacties op mijn logjes zijn in ieder geval voor mij een aansporing om hiermee door te gaan!! Moet nog wel veel leren op web-log gebied dus het is nog een beetje kaal maar ja ik wil ook nog tijd steken in het quiltwerk anders heb ik straks niks meer te laten zien!!

 11. Joyce,
  Goede uitleg, ook ik ben bezig met een mandjesquilt maar nog niet zo ver als jij, heb er nu 70 gemaakt. Wat vooral ook mijn aandacht trok was het dienblaadje naast de mandjes gevuld met rode vaasjes, was meteen verliefd, ben zelf ook een verzamelaar van rood servies, in het bijzonder van Staffordshire, kan je iets meer vertellen over deze vaasjes?
  Groetjes, Anne

 12. Kreeg net ’n mailtje hoedat de hengseltjes van de mandjes gemaakt worden, dus heb ik een linkje naar jouw hengseltjes-les doorgegeven.
  Denk dat je wederom iemand erg blij hebt gemaakt met je duidelijke uitleg!!!
  ;o)

 13. Goedemorgen Joyce. Dank je wel voor deze tip en uitleg. Na het ook nog eens in het echt te hebben gezien ben ik nóg meer weg van dit quilt. Waarschijnlijk ga ik dit toch maar eens proberen als allereerste quilt.

  Ik hou je op de hoogte! ;o)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *