Even bijpraten….

Het is alweer zo lang geleden dat ik een logje plaatste, het lijkt nog maar pas maar het is alweer 1 maand oftewel………. vorig jaar ;o))
Dan zou je denken dat ik héél wat heb om te laten zien maar helaas….. momenteel staat het quilten op een erg laag pitje. Ik mis het vreselijk (ook het bloggen), maar het komt er nu gewoon niet van.

Maar een laag pitje is nog altijd beter dan géén pitje dus viel er toch wat te fotograferen.

Op m’n “tafeltjevoornoggeentientjebijblokker” liggen de appeltjes waar elke keer weer wat quiltsteekjes in gemaakt worden.

Wat heb ik toch altijd schik in dat tafeltje…….. tis niet m’n eerste hoor, want voor nèt geen tientje krijg je niet iets wat onverwoestbaar is en tijdens het quilten wordt er heel wat afgedraaid met het tafeltje.

Dan zijn er inmiddels ook wat NI blokjes van het grote prikbord afgehaald om aan elkaar gezet te worden…

Het was best spannend hoe de broderie als sashing zou uitkomen maar na 2 stukjes wist ik al dat het helemaal naar m’n zin werd. Een volgende keer zal ik wat meer details van de sashings en de cornerstones laten zien en over vertellen……. zo blijft er nog iets in het vat ;o))

Tot slot nog een DJ blokje wat gemaakt is…….

Is het geen vreselijk leuk stofje? Van de zomer gekocht in Zutphen. Daar heb ik al zó veel bestemmingen voor bedacht……. tot aan lampenkapjes toe…………..nu alleen nog wat tijd..;o)

Quiltgroetjes van Joyce :o))

 

22 gedachten over “Even bijpraten….

 1. Gezellig weer een blogje van jou te zien, wat wordt jouw applecore mooi.!, de kleuren zijn schitterend, en ook natuurlijk jouw NI en weer een mooi blokje van Sjaan, al met al toch leuk werk, en ja, ik las laatst op een blog de leuke uitdrukking: overal zijn klokken, maar nergens is tijd :-).

 2. Hallo joyce wat maak je toch prachtige quilts, elke keer kijk ik weer met verbazing naar je prachtige stof- en kleur keus. Vooral je NI. Ongelofelijk wat een prachtige kleurencombinatie, ik heb nog maar weinig NI gezien die ik zo mooi vond!
  groetjes janet

 3. Dat ziet er allemaal weer leuk uit Joyce..
  Je N.I, maar ook weer een leuk DJ blokje.
  Ennuuuuuh, volgens mij zijn we allemaal op zoek naar een winkeltje met tijd.

 4. Quiltgroetjes terug! Het is hier weer genieten!!
  Meid ik blijf hier nog effe bankhangen, dan kun jij nog wat prikken, en Bregje & ik laten zo de oogappeltjes wel uit,…
  ;o)

 5. Heee, Joyce. leuk om weer wat van je te lezen, alles kan niet altijd even snel gaan, en bij jou is het altijd zo keurig en gedegen gemaakt, je NI vind ik een plaatje worden, en je appeltjes……*ZUCHT*….

  Hartelijke groetjes, Jeannet

 6. Goed dat je weer even iets laat zien (en horen..), ja soms gaan andere dingen gewoon voor!!
  Wat een lief Jane blokje is het geworden met dat schattige stofje! En quilt rustig door aan de appeltjes, het is een prachtige quilt!

 7. Het ziet er allemaal weer prachtig uit en mooi hoor het lichte broderietje tussen de NI blokjes!! Heb het boek ook besteld…en al in huis. Groetjes en een fijne dag, Elisabeth

 8. Wat een lief Sjaantjes blokje zie ik hier en wat wordt je NI toch mooi nu hij stukje bij beetje aan elkaar wordt gezet. En je appeltjes ook al zo mooi. Ben trouwens druk huisjes aan het tekenen wordt vervolgd.

 9. Goedemiddag Joyce,

  Ook ik kijk af en toe even op je blog ( ik ben een “stille” genieter van je blog) en ik vind de kleuren van je blokjes van NI en DJ heel mooi!
  Het stofje van het DJ blokje van je blogje van 29 januari is echt heel erg mooi en ik daarover heb ik een vraag…. mag ik weten van welke stofserie deze stof afkomstig is?
  Ik ben op zoek naar een basis stof voor een quilttas en in de gebloemde stof zitten juist die kleuren die ik zo mooi vind.

  Ik hoop dat je me een reactie wilt sturen?

  Fijne dag en groetjes,

  Anjo L.

   • Goedemorgen Joyce,

    Dank je wel!
    Samen met mijn vriendin en mijn moeder hoop ik naar de beurs in Zwolle te gaan, daar is Petra niet aanwezig als ik het goed gezien heb, maar misschien vind ik het stofje bij een van de andere standhouders.

    Fijn weekend gewenst en vriendelijke groetjes,

    Anjo L.

 10. Hej Joyce, wat jammer dat je zo weinig aan het quilten bent. Ik vond het hier ook al zo stilletjes. Hopelijk vind je snel weer meer tijd voor deze mooie hobby.
  Fijn weekend, groetjes

 11. Hej Joyce, wat een verrassing! Vind ik zomaar je sfeervolle quiltblog. Natuurlijk heb ik me direct op de feeds gabonneerd. Je NI blokken zijn prachtig (net als de rest) Ik had ze natuurlijk al gezien de laatste keer dat ik Nederland was. Ik ben “jaloers” op je kleurkeuze. Daar heb je echt gevoel voor. Mij bezorgt het nog steeds hoofdpijn ;-). Ik kan nooit kiezen. Ik ben reuze benieuwd naar je sashings etc. Het stofje uit Zutphen is prachtig. Is inderdaad multitoepasbaar. Zou er zomaar een blouse van willen hebben of gordijnen. Het roomkleurige stofje is trouwens ook beeldschoon…ik heb ook een paar stofjes van haar liggen, waar ik dus gewoon de schaar niet in wil zetten omdat ik ze zo mooi vind. Hoe gek kan je zijn. Als je hierheen komt gaan we kijken in Gnarp (of all places) 123 km verderop. Zit een gigantische winkel met quiltstoffen. Ben ik zelf ook nog niet geweest trouwens. Ik denk niet dat het haalt bij Zutphen, maar je weet maar nooit. Groetjes, Ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *