The Big Three……..

Er zijn weer een aantal NI-quiltjes gemaakt.

Quiltje 46

Dit quiltje had ik in eerste instantie heel anders bedacht. Licht en donker om en om maar toen ik de stofjes klaar had gelegd werd er besloten om de kleurtjes aflopend (of oplopend…;o) ) aan elkaar te zetten. Vooral van een afstandje geeft dit een leuk effect.

Quiltje 85

Neee, ik heb NI zitten slapen… ik heb er NI een randje verkeerd aangezet. Toen het quiltje klaar was heb ik voor de zekerheid nóg een keertje naar het origineel gekeken en het klopt echt. Zou Salinda (die deze quilt in 1870 maakte) gewoon lekker haar gedachten hebben laten gaan toen ze hiermee bezig was. Dat begrijp ik zó goed. Regelmatig kom ik tot de ontdekking dat ik heb zitten suffen…..

En dan quiltje 75

Een uitdaging………!!

Dit quiltje vormt samen met quiltje 18 en quiltje 8 “The Big Three” van de quilt Nearly Insane.

Linksboven quiltje 8 met 152 stukjes, rechtsboven quiltje 18 met 229 stukjes en dan het kersverse quiltje 75 met 181 stukjes stof. Totaal 562 stukjes…… wat klinkt dat imposant hè!! :o))

Toen ik begon met het maken van de Nearly Insane zag ik eigenlijk een beetje tegen deze blokjes op. Maar al makende viel het reuze mee en was het gewoon ontzettend leuk gepriegel!

De volgende zijn alweer in de maak…….

Quiltgroetjes van Joyce :o)

 

 

29 gedachten over “The Big Three……..

 1. Oh wat heerlijk om te zien!! Ik heb vandaag juist weer zitten googlen en kwam er mooie tegen,..
  Zat daarna te denken dat ik ook een nearly insane heb liggen en nog lang niet klaar,..
  Moet het maar snel weer eens bij elkaar zoeken en ene blokje klaarleggen om te gaan maken,…
  Jou blokjes zijn prachtig!! Mooie kleuren,..

  • Ik heb altijd vol bewondering naar de rood/witte NI van Supergoof gekeken, maar die van jou is ook in heel mooie kleuren, zeg. Maar het is wel een quilt om echt insane van te worden. Maar hij is wel verschrikkelijk mooi, prachtig, wat je weer hebt gemaakt. Het eerste quiltje heeft door de volgorde van kleuren diepte gekregen, denk ik. Heel mooi!
   Groetjes, Cisca

  • van vind ik je nearly insane prachtig van kleur,ik volg je steed met deze quilts en de rest natuurlijk ook,
   Ik maak hem zelf momenteel ook en dan met Rood tinten en rose als achtergrond ecru,ook ik heb net nr 75 achter de rug heel veel succes met je hobby ,en van vele anderen groetjes Frida

 2. Een genot om naar te kijken Joyce. Mooi met de donkere kleurtjes er door heen, ik heb er niet zo heel veel verstand van maar ze zijn heel prettig om naar te kijken, fijne dag, Bep

 3. Wat een mooie blokjes…door je kleuren gebruik valt het patroon in de blokjes zo mooi op…helemaal te gek deze kleuren…en wat werk je toch ontzettend mooi en netjes…
  Fijne dag

 4. Oooh verliefd op je kleuren pallet stofjes
  En diep respect voor je engelengeduld
  Prachtig werk waar ik helemaal warm van word
  Proficiat!
  Freubelgroet, elly

 5. Wat prachtig. Ik zit er sterk over te denken om ook aan deze quilt te gaan beginnen. Ik mis m’n Dear-Jane-werkzaamheden.
  Ik vind dat jij zulke mooie kleur/stofcombinaties hebt. Echt heel mooi. Fijn om te horen dat de big 3 meevallen.
  Groetjes,
  Marian

 6. Zo,… Goof tovert haar luie stoel uit haar Mary Poppinstas,…. gaat er lekker in zitten, en is van plan om hier nog uuuuuuuuuuuuuuren te blijven en te genieten van de ni quiltjes,…
  DJOOJS wat zijn ze toch *M*O*O*I*!
  :o)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *