Hoi Jane,

5 oktober 2011

Hoi Jane,

daar ben ik weer!

Vorige maand kon ik niet schrijven omdat er problemen waren (en nog zijn) in weblogland…….het was zeg maar: weggglogland.  Ja Jane….dat zijn zaken waar wij nu “anno 2011” mee te maken hebben.

Gisteren was het 6 weken geleden dat de bloggers bij Web-log elkaar gedag zeiden en succes wenste met de verhuizing van hun blogs naar een andere server/host. Na één nachtje slapen zouden we wakker worden in een totaal nieuwe, véél betere, blogomgeving. In die nieuwe blogomgeving was het een kwestie van “even” wat aanpassingen doen en we zouden elkaar weer kunnen overspoelen met verhaaltjes en foto’s van onze geliefde hobby.

Maar, na dat nachtje slapen waren we er allemaal nog….  er was niks veranderd?! Verbazing alom…

Echter in de loop van de dag kwam er beweging in, één voor één zagen we de blogs verdwijnen. Best eng… we bleven nog reageren op de blogs die er nog waren totdat alles uit de lucht was.

We zijn nu meer dan 40 nachtjes slapen verder en we zijn nog steeds niet terug op onze oude plek! Al onze verhaaltjes, foto’s, reacties…… ze zijn momenteel allemaal onbereikbaar. Het is één grote uitzichtloze, onzekere toestand bij Web-log. We hebben geen flauw idee wanneer, hoe, waar en of Web-log terugkomt.

Jane, ook de verhaaltjes die ik voor jou schreef zijn zomaar in het eindeloze, donkere www verdwenen. Wat een verhaal hè, je zou er niks van snappen. Het is heel wat anders dan je schrijfsels kwijtraken door een postkoets die overvallen wordt, heb jij dat meegemaakt?!

Naast het kwijt zijn van de verhaaltjes werd ook het contact met vele blogsters zomaar verbroken. We waren onvindbaar voor anderen maar ook voor elkaar. Je merkt dan, terwijl de tijd maar voortgaat, dat het bloggen niet “zomaar” iets is! Je merkt dat je niet alleen de verhaaltjes en de foto’s mist….nee het zijn de mensen àchter de blogs die je mist! Je hebt in de loop der jaren een band met elkaar opgebouwd en er zijn hele leuke, gezellige maar ook dierbare contacten ontstaan.

Ook mis je de reacties als je iets wilt laten zien wat je gemaakt hebt. Natuurlijk kan ik het allemaal aan m’n buurvrouwtje laten zien……..maar die kijkt me zo gek aan als ik 181 kleine stukjes stof aan elkaar ga zetten zodat er een lapje van 15×15 cm ontstaat. Terwijl dat in weblogland applaus veroorzaakt…. en dat stimuleert, daar word je blij van!!

Een pak van m’n hart dat niet iedereen z’n blog bij Web-log had ondergebracht, hierdoor konden er nog wel bezoekjes worden afgelegd.  Gelukkig hebben de meesten inmiddels een nieuw bloghuisje gevonden zodat we weer bij elkaar op de koffie kunnen gaan. Het is allemaal nog wel even wennen en zoeken maar doordat de bewoners van weblogland de weg wijzen kunnen we elkaar weer vinden.

Jane, natuurlijk heb ik me ondertussen ook nog vermaakt! Onder andere met het maken van een aantal blokjes van je mooie quilt. Vorige keer vertelde ik je dat ik me hoofdzakelijk zou gaan bezighouden met de Nearly Insane, maar je moet me maar met een korreltje zout nemen hoor. Ik roep wel eens vaker iets………

Nee ik kon het niet laten om toch met jouw quilt bezig te zijn. Even onder ons…..heb wel de wat  makkelijke blokjes uitgezocht om te maken…..

Dankzij het starten van een nieuw blog kan ik ze zo showen . Daarna ga ik eens een wandelingetje door weblogland doen op zoek naar de andere deelneemsters van de virtuele DJ-bee, eens kijken of die thuis zijn!

Dag Jane, tot de volgende maand.

Joyce

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Afgelopen tijd zijn er 16 blokjes gemaakt

en één punt ;o)

Het overzichtje, op ouderwets ruitjespapier i.p.v. het prikbord wat nog altijd door de NI in beslag genomen wordt.

Ben een beetje van “m’n systeem” afgeweken……nu lijkt het wel een ponskaart. :o)

Quiltgroetjes van Joyce :o)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Het is nog even wachten totdat ik m’n oude verhaaltjes op dit blog bij kan voegen….

34 gedachten over “Hoi Jane,

 1. Je hebt helemaal gelijk, ik miste iedereen ook enorm!
  Nu is het weer een stuk gezelliger!

  Denk dat Jane ook weleens problemen had met postduiven die neer geschoten werden,… of geen zin hadden om te vertrekken,…
  Werd zo’n ome Gerrit uit het raam gegooid met de post natuurlijk en moest Jane snel het raam dicht doen, omdattiegeenzinhad,… en anders al weer binnen zat,…

  Genoeg gezwetst, da’s ook zo heerlijk van een blog, je kunt je fantasie kwijt,…
  Wat waren we naïef hè,… een paar weken geleden,…
  ;o)

  *M*O*O*I*E* *S*J*A*A*N*T*J*E*S*!!!

 2. Wat een leuke blokken zijn er bij jou bijgekomen, weer eens wat anders wat kleur betreft. Dat wordt een erg leuk geheel, ik vind het idee op ruitjespapier super! Ik moet deze maand maar eens mijn best doen, Jane ligt al weer veel te lang in de kast.

  Groeten Miny

 3. Leuk, jouw verhaal over weblog is ‘uit het leven van veel webloggers gegrepen’. Ik kom langzaamaan via anderen weer een beetje op de nieuwe blogs van iedereen. Ook ik ben maar op blogspot begonnen, al kost dat mij veel tijd en moeite. Jammer dat ik niets had opgeslagen, maar op het ogenblik kan ik mijn berichtjes wel lezen bij: chezmonicaetguus.weblog.nl

 4. Mooie blokjes heb je erbij gemaakt, en ook nog zo enorm veel! Ik vind je
  kleurkeuze ook heel erg mooi.
  Groetjes van Ageeth

 5. Je verhaal is helemaal ons verhaal. Wat waren we opgewonden na dat nachtje slapen. Gelukkig hebben de meesten elkaar weer teruggevonden en kan ik weer genieten van je mooie blokken. DJ heeft ons gelukkig ook weer gevonden.

 6. ach Jane ze is net st nicolaas ze weet altijd waar je uithangt. ook hier weer op een prachtige nieuwe blog.

  je blokken zijn geweldig .
  ik ben er mee gestopt met Jane vondt de kleuren niet mooi en zit er over na te denken om volgend jaar een nieuwe start te maken in het blauw/ wit.

  christine

 7. het is al met al een moderne beleving waarin jij en je medebloggers mee
  ‘ zitten’ , ik kan er niet mee ‘ zitten ‘ , want deze reactiegeefster heeft
  GEEN weblog ! En volgt wel – met veel plezier – vaak genoeg de
  verhalen en leef mee met de avonturen en belevenissen , en zeker wel
  de stappen van het prachtige handwerk wat via worldwideweb gemaakt en
  getoond word !!
  Daar steek ik h.e.e.a. van op, mede dat ik ook het patchen en quilten als
  hobby/passie beleef !
  Af en toe is er wel een aansporing ; waarom maak je geen blog ,omdat ik toch wel
  h.e.e.a. ” in huis heb ” maar toch……… , neem ik die stap niet !

  En vandaag ….laat jij je prachtige blokjes en een punt zien , en dan vind ik het
  leuk dat ik reageren kan met bewondering voor jouw handwerk ,
  het ziet er prachtig uit , keurig netjes genaaid , en heerlijk om de
  stofkeuze te zien !

  Ook in het verre verleden zal Jane best trots zijn geweest met haar werk,
  het maken v.d. patroontjes , en dan met gekozen stofjes netjes gaan
  naaien ! Wat er toe aan gezet heeft dat Brenda M.Papadakis de
  Jane A.Stickle quilt voor ons aller quiltsters toegankelijk heeft gemaakt ,
  zodat het in onze tijd de quilt der quilten is geworden !
  Nou , Joyce , dit is wel een laaaaaaaange reactie geworden !
  Happy quilting toegewenst door Margot

  • Hoi Margot wat gezellig dat je weer langskomt!
   Jammer dat je de blogstap niet wilt maken….vooral voor ons…;o))
   Ik weet nog zo goed het logje bij Supergoof… “Een zoeneloen voor Margot”!! Je PRACHTIGE Nearly Insane was toen o.a. te zien en een hele mooie quilt van een vriendin van je…….en nog veel meer moois.
   Hopelijk komt ook dat verhaal weer terug bij haar zodat ik weer een keertje terug kan kijken.
   Jij ook happy quilting toegewenst :o))

 8. Wat heerlijk dat we van jou “simpele” blokjes mogen genieten! Heerlijk zoet en weer zo hele andere uitstraling dan je NI blokken. Ik ben dan ook best heel blij dat ik jou bloghuiske weer heb gevonden…al is het erg jammer dat jou oude verhaaltjes ergens zweven in de wereld die on-line heet…knuffel

 9. Heee die Joyce,

  Wat heb je weer een gezellige brief aan Jane geschreven. En je blokjes zien er op het scherm ook mooi uit:))
  Ben wel de zijkolommen van je blogje kwijt, is dat bekend?

 10. O wat een mooi verhaal heb je opgeschreven ben ook erg benieuwd hoe dat vroeger gegaan zal zijn. Je blokken en punt, prachtig. En wat heb je er toch veel gemaakt om jaloers op te worden, niet dat ik het ben hoor. Geeft mij weer extra spirit.

 11. Zou Jane er echt iets van begrijpen, waarschijnlijk wel als het naar haar tijd vertaald werd: de gezellige bee’s die zij toen hadden…zoiets als wij gister, super gezellig en de ‘klem in mijn kaken’ van het ratelen! Maar je blokjes zijn prachtig, zeker nu ik ze in het echt heb gezien!

 12. terug komen, moet het zijn hoor!
  Het zou zonde zijn als die mooie verhalen helemaal verdwenen zijn.
  Moed houden misschien komt het ooit nog goed bij weblog en krijg je je verhalen terug,maar blogger is ook een leuk huisje hoor..

 13. Ja ook ik ben blij met al die zetjes in de rug….om weer te bloggen…ook vanuit een vakantiehuisje…en weet je ik wordt er ook weer hartstikke blij van…”WAT HEB IK JULLIE GEMIST !!!! ”
  En wat heb je lekker veel maar vooral mooie blokjes gemaakt…en een punt..!!..;0)
  heerlijk ik ga ook weer aan de slag…;0)

 14. Ik wou dat ik van alle blogs een kopietje had gemaakt. Wat erg dat je de teksten voor Jane kwijt bent. Die zou je toch achterop de quilt “plakken”?
  ’t Zijn misschien “simpele” blokjes, maar wel heel mooi en heel veel.
  Groetjes,
  Marian

 15. Gelukkig heb ik m’n verhaaltjes van m’n vorige blog wel gekopieerd naar Word.
  Alleen de reacties staan daar niet bij.
  Ik hoop nog steeds dat de verhaaltjes straks, compleet met reacties, overgezet kunnen worden vanaf m’n oude weblog zodat ze op dezelfde wijze weer hier kunnen staan.
  @Marian het is inderdaad de bedoeling dat de Briefjes aan Jane straks op de achterkant van m’n quilt komen dus gelukkig loopt dat geen gevaar.

 16. Hoi Joyce, Gezellig dat je er ook weer bent. Veel van je prachtige foto’s met quilts kunnen we weer bewonderen. Bloggen kost veel tijd maar oh je mist het zo al die lieve bloggers. Ik zet je weer in google reader.
  Veel plezier met je nieuwe blog.
  Groetjes Anita

 17. Fijn om je DJ verhaal en blokken weer te volgen. Ik ben nu al weer gewend aan de nieuwe blogs, fijn dat er weer zoveel mensen aan het bloggen zijn, maar vergeten doen we onze oude blogs natuurlijk niet.

 18. Hé, hé ik heb je eindelijk weer gevonden, gelukkig maar. Langzaam maar zeker heb ik alle web-loggers weer op gespoord.
  Prachtige sjaantjes blokjes heb je gemaakt ! ! !

  Groetjes Hennie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *