Hoi Jane

Het is 5 juli 2011, de vakantietijd is aangebroken en dat is goed te merken. Het is stil op straat. Bij het schooltje naast me, waar zo gezellig wordt gezongen en waar de ramen altijd volhangen met maaksels gebonden aan het seizoen, is leeg. De stoelen staan op de tafels en de ramen zijn kaal……….. Vorige week nog klonken er zulke gezellige geluiden toen de kinders van groep 8 hun musical aan het oefenen en uitvoeren waren…….. Als ik het schooltje zo zie krijg ik een beetje heimwee en een verlangen naar de herfst, terwijl de zomer nog maar net begonnen is…….

Hoe vierde jij vakantie Jane? Vast geen last-minute via één of andere .nl of tussen de honderduizenden wachten op je vliegtuig. Zwarte zaterdagen heb je, zeker weten, nooit van gehoord. Vierde jij je vakantie met je lapjes op schoot? Is wel een ideaalbeeld voor een quiltster hè?! Zet mij maar in een “hutje op de hei” samen met man, labjes en lapjes en ik heb het heerlijk naar m’n zin!!

Jane, in Juni heb ik 4 blokjes van je prachtige quilt gemaakt. In alle 4 de blokjes zitten piepkleine driehoekjes. Meid hoe kwam je toch zo? Had je nog héle kleine friemeltjes stof of is het zoals er heel veel blokjes zijn………..de uitdaging! Zat je met papier en schrijfgerei te tekenen……..zette je eerst een vierkantje op papier om er vervolgens allerlei rechte maar ook kromme lijnen in te maken? Wat zal het ontwerpen van je quilt je een hoop hoofdbrekens hebben gegeven…… lag je er ook ’s nachts wakker van?

Het zijn zomaar wat vragen die bij me opkomen als ik met de kleine blokjes van jou bezig ben.

Wat is het toch super dat Brenda Manges Papadakis al die kleine blokjes in boekvorm heeft weten om te zetten………. hoevelen heeft zij hier al blij mee gemaakt? Hoevelen zitten in hun vakantie wat extra blokjes te maken. Gewoon……… omdat het zo’n geweldige tijdsbesteding is!!

Hier zit er in ieder geval eentje!!

Tot volgende maand.

Joyce

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

De regen al weer een tijdje geleden vertrokken……

Even een moment voor jezelf………..

En natuurlijk de blokjes showen van de afgelopen maand…..

De blokjes kunnen nu niet op het prikbord omdat die door de Nearly Insane in beslag is genomen. Maar op de plakbladen zijn de vorderingen ook te zien.  Zo langzaam maar zeker begint het wat te worden.

Quiltgroetjes van Joyce :o))

22 gedachten over “Hoi Jane

 1. Joyce, wat zijn je gemaakte blokjes prachtig !
  En je verhaal erbij is ook fijn , de eeuwen geleden , wat ik ook wil citeren is de uitspraak :
  ” Better finished , than perfect ” van Jane A.Stickle ,
  wat Brenda Papadakis , in haar editie van het boek aangehaald
  heeft !
  Inderdaad , is het geniaal dat Jane A.Stickle al die patroontjes
  uitgedacht heeft , bij kaarslicht en met restjes stof , en met
  steeds dezelfde formaat, een blokje in 10en verdeeld .
  En dan die punten ! en die hoekblokken !
  Het blijft boeiend , en ik noem het dan ook :
  De quilt der quilten !
  Heel veel plezier ( maar dat straalt er hier van af ! )
  met het compleet maken van deze grandiose quilt !

 2. Wat heb je dat prachtig geschreven dat heb ik me ook wel eens afgevraagd hoe zou ze enz.. Mooie blokken heb je er bijgemaakt deze keer en wat een heerlijke plek om te werken. Erg mooi om het overzicht te zien want zo stiekumweg zie je dat je er toch al wel veel afhebt, tenminste dat denk ik dan altijd. En ja ik ga het proberen ik probeer ook zoveel mogelijk verleidingen die ik onderweg tegenkom even in de wacht te zetten maar wat is dat toch moeilijk.

 3. Nou, jij verveelt je vast niet Joyce, prachtige perfecte blokjes heb je weer gemaakt. enne….vraagje…..waar heb jij dat leuke houten klosjesdoosje vandaan op je vorige post?

  Groetjes, Jeannet

 4. Wat leuk dat je aan het vilt pakketje bezig bent.
  Toen ik bij de quilthoeve kwam was het pakketje vilt al uitverkocht! Heb wel het blad gekocht en ben ook al aan het prutsen met het vilt!
  groetjes Marijke

 5. Wat een quilt al niet met een mens kan doen, mijmeren over hoe het er in haar tijd aan toe ging, dat doe ik ook graag als ik aan die kleine blokjes zit te werken. De jouwe zijn weer erg mooi geworden.
  Groetjes Roos

 6. Prachtige bespiegelingen over Jane heb je ge-
  schreven! Het is inderdaad onvoorstelbaar, dat
  zij dit gemaakt heeft, met slecht licht en heel
  andere materialen dan tegenwoordig… En wat
  wordt jouw DJ schitterend!
  Groetjes van Ageeth Dorsman

 7. hoi Joyce

  meid wat heerlijk om jouw verhalen aan Jane te lezen, het is zo,n prachtige quilt die zij heeft gemaakt ik werk er ook met plezier aan hoewel het nu even op een laag pitje staat ivm de farmers wife die echt af moet eind van het jaar. ze is voor mijn dochter die haar koperen huwlijk gaat vieren. maar soms maak ik een klein uitsatpje naar de DJ.
  de foto,s zien er gezellig uit zo in jouw mooie tuin. gezellig !

  christineA

 8. hoi Joyce, wat heb jij een heerlijk blog zeg! Leuk dat gefilosofeer over vroeger tijden en hoe die quiltsters dat nou toch deden destijds. Ja dat vraag ik me ook wel eens af… wij zijn zo verwend met allerlei quilthulpmiddelen!
  Je DJ blokjes zijn prachtig! Zelf quilt ik nog maar kort dus mijn lapjesvoorraad past zo ongeveer in een schoenendoos van babyschoentjes hahaha. Daarom moet ik eerst nog eventjes doorsparen, maar dan ga ik er ook écht mee beginnen hoor. En mijn plan is om de DJ voornamelijk in blauw/wit te maken.
  Je NI wordt ook al zo prachtig!! Je werkt ontzettend netjes hoor.
  groetjes, jolanda

 9. Ik zit helemaal mee te zwijmelen met je verhaal. Nog even en ik begin ook aan mijn DJ, zo spannend.
  Je blokjes zijn prachtig en wat het je dat mooi gedaan met die plakschema’s DAt wil ik ook gaan doen, zo kan je precies zien waar welke stofje zit. Goed idee!!

  Groetjes
  Tertia

 10. Wat zou dat heerlijk zijn als je eens samen met Jane aan de quilt zou kunnen werken. Stel dat dat zou kunnen bij haar thuis of bij jou daar aan de tuintafel. Samen de mooie blokjes bekijken.
  Groetjes

 11. Jane en Brenda maakten me blij, maar jij doet dat nu, want zoals jij schrijft Joyce,… geweldig!!!
  Zo had Brenda het ook moeten doen,…
  ;o)

 12. Ik kan me helemaal verplaatsen in de vragen die je stelt en ik ben al net zo benieuwd naar de antwoorden, die we helaas nooit zullen krijgen; Hoe waren haar leefomstandigheden, waar dacht ze aan, wat hield haar bezig tijdens het werken aan deze quilt. Eén ding is zeker, deze quilt wordt prachtig.
  Groetjes Elle

 13. Hoi Joyce, ik zit erg te genieten van je verhalen en je blokjes, die kleurtjes.. heerlijk!
  Het blijft verbazend dat Jane deze patroontjes bedacht en de quilt maakte, zo mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *