Hoi Jane

Daar zijn we weer! Het is 5 mei 2011, bevrijdingsdag. Vandaag is het 66 jaar geleden dat ons land bevrijd werd van de 2e wereldoorlog.

Gelukkig heb ik de oorlog niet meegemaakt, jij wel. Je maakte je prachtige quilt gedurende de Civil War. Je zult ongetwijfeld veel afleiding hebben gehad bij het maken van de quilt. Wij quiltsters ervaren het allemaal dat het heerlijk is om te quilten en dat het je ook helpt om door moeilijkere tijden heen te komen.

Helaas is de wereld nog steeds niet vrij van oorlogen. Afgelopen week was er weer een memoriale dag, werd er geschiedenis geschreven door de aanval op Bin Laden. Voor vele landgenoten van jou zal dat ook als een bevrijdingsdag hebben gevoeld.

Maar genoeg hierover…….even heel wat anders……de verbouwing hier is klaar! Ik zit hier helemaal te genieten van allemaal nieuws om me heen. De stofwolken zijn opgetrokken, er is schoongemaakt en zo langzamerhand hebben de spulletjes ook weer een plekje gekregen. Nog niet helemaal want ja, als alles nieuw is bedenk je je 2x voordat je weer overal gaten gaat boren en spijkers in gaat slaan.

Ook is de hobbyruimte nog niet ingeruimd en liggen de DJ-blokjes die ik al gemaakt heb te wachten in de kast. En weet je……ze zullen daar nog eventjes blijven liggen want het grote prikbord is voor de komende tijd gereserveerd voor de Nearly Insane. Het origineel, van deze quilt in de maak, is door Salinda Rupp collega-quiltster van jou gemaakt in 1870, 7 jaar nadat jij je quilt af had. Het kriebelt heel erg om die quilt eerst af te gaan maken zodat ik me daarna helemaal kan gaan storten op die lieve kleine blokjes van jou!

Wil natuurlijk niet zeggen dat er helemaal geen blokjes of puntjes gemaakt worden…….tuurlijk wordt er wel iets gedaan. We hebben immers onze DJ-weblogbee iedere 5e van de maand en ja dan wil ik wèl wat laten zien!!

Tot volgende maand!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Afgelopen maand werden er 2 punten en 1 blokje gemaakt…

en omdat de vorige keer de foto’s zo slecht van kwaliteit waren die ook nog even….

En…………….er is weer een foto door Anke gestuurd met 4 schattige blokjes…..

Wil dat zeggen dat Anke maar 4 blokjes heeft gemaakt de laatste maanden?? Welnee, ze is al hartstikke ver. Volgende week hebben we weer bee en dan zal ik m’n camera eens meenemen om wat foto’s te schieten…….. als de berg niet naar Quiltdjoojs komt………;0)))

Zo, en dan nu de auto in en hop……….naar Veldhoven!!

Quiltgroetjes Joyce :o))

 

15 gedachten over “Hoi Jane

 1. hoi Joyce wat is het toch genieten op jouw blog je schrijft zo leuk . je blokken en punten zijn geweldig en dat tussen de stofwolken door.

  ook de blokjes van ANke zien er tip top uit ik kijk uit naar de foto,s van alle blokken van haar .

  geniet van veldhoven het is mooi weer ik ga vandaag even aan het HH heb erniet zo veel zin in maar soms moet je even he?

  christine

 2. Mooie blokken en punten. En goed idee om eerst iets af te maken dat geeft heel veel rust als je met zo’n mooie quilt bezig bent. Ik heb deze maand ook geen een blokje gemaakt, eerst wil ik Hoop afhebben en mijn handen hebben er geen zin in maar volgende maand zullen er zeker weer volgen. En leuk in Veldhoven ben zo benieuwd ik ga zaterdag.

 3. Het was geweldig gisteren!!
  Ondanks dat ik niks “nodig” had, moest er toch aardig gesjouwd worden…;0)) later meer daarover….eerst moet er weer gewoon gewerkt worden :-(

 4. Och wat heerlijk voor je dat de verbouwing achter de rug is en het grote uitpakken kan beginnen. Heb je wel zin om al die dozen uit te pakken, het is wel lekker opgeruimd zo….
  Mooi blokjes en punten van jou en Anke, ben beniewd naar de rest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *