Dear Jane,

Vandaag is het 5 maart 2011 en op de 5e van de maand gebeurt er altijd iets bijzonders in weblogland.

Ruim een jaar geleden besloten een aantal quiltsters eens per maand virtueel bij elkaar te komen om de vorderingen te laten zien van hun Baby-Jane. De quilt der quilten die jij, bijna 150 jaar geleden, hebt gemaakt.

Omdat ik vanaf de allereerste blik weg was van jouw quilt, besloot ik dat dit een perfect moment was om ook in te stappen. Met Anke was al afgesproken om om de week bij elkaar te komen en samen aan de kleine, vaak ingewikkelde, blokjes en bijzondere punten te werken.

In al die maanden ben ik misschien niet heel erg opgeschoten….. maar weet je….. dat geeft niet!! Ik vind het iedere keer weer een feest om te zien hoe jij je blokjes maakte en om dan, al mijmerend naar de periode dat jij leefde, probeer ze zo goed mogelijk na te maken. Het namaken van jouw quilt is heerlijk om te doen!!

En wanneer ik dan m’n eigen quilt zie groeien dan ben ik best trots…….. wat zul jij ook trots zijn geweest!! Zal je ook veel oohs en aahs hebben gekregen……. hebben jouw familie en vrienden ook geroepen: meid WAT een werk!! De vraag of je  “dat allemaal met de hand doet”, die zal je niet veel gekregen hebben…;0))

Vandaag is het 5 maart 2011 en houden we een virtuele DJ bee……… je moest eens weten!!!

De afgelopen maand kwamen er weer wat blokjes bij…

Met deze blokjes is deel 2 van 9 compleet………

En in het echt ziet het er zo uit………

Om ook deze blokjes en punten te beschermen tegen het aankomende verbouwingsstof……..

Zijn ze nu veilig opgeborgen.

Quiltgroetjes van Joyce :o))

 

24 gedachten over “Dear Jane,

 1. ah joyce ik zie dat jij ook negen op een rij maakt.

  ze zijn prachtig!

  ik maak er tien op een rij enne schaam schaam deze maand heb ik niks om telaten zien . effe wat anders gaan .

  christine

 2. Hele mooie blokjes weer zeg, ik kan me helemaal voorstellen dat je deze quilt zo graag wilde gaan maken, bij mij begint het ook steeds meer te kriebelen ik zie alleen erg op tegen het prutswerk, misschien maak ik hem wel een keer op mijn eigen manier:-)
  Fijn weekend groetjes Anneke

 3. Wat een mooie blokjes.
  En dan te bedenken dat er vroeger nog quiltlapjes waren en mooi quiltgaren om maar niet te beginnen over het verschil kaars en daglichtlamp.
  Groetjes Roos

 4. wat een prachtige blokjes maak je toch..zowel van de NI als van de DJ…en zo netjes!!!!
  jij werkt toch ook met freezer paper?? bij mij valt het er de laatste tijd steeds af;0((
  fijne dag en succes met het stoffige gebeuren;0))

 5. Het is altijd een feest om hier even binnen te wippen en bij te lezen. Prachtige blokjes waar ik steeds meer van wil zien.
  Triest hoor dat je alles moet opbergen. Wat zal je kamer er kaal en leeg uitzien. Ik hoop maar dat de verbouwing snel en voorspoedig verloopt.

 6. Hoi Joyce, ik wil je nog bedankten voor de goede tip om mijn micro stitch te gebruiken, eerst was het een desillusie omdat ik alles op moest tillen om te kunnen nieten en had ik er nog niets aan tot ik jouw tip las, ik heb nu op die manier al twee quilts geniet, alleen had ik bij de eerste quilt die van flanel gemaakt was en met een wollen vulling, heel veel moeite om ze los te maken, sommige waren er half door waardoor ik toch lelijke plekjes kreeg, maar heb daar weer voor een dingetje gekocht
  om ze er goed uit te krijgen, zag ik pas naderhand. Maar enfin, zonder jouw tip had ik het apparaatje denk ik in de vuilnisbak gekieperd. bedankt.

 7. Joyce,
  Wouw waar haal jij de moed zeg om tijdens het pakken, ook nog te patchworken en nog te bloggen :-)
  Ja berg je stofjes en blokken maar heel goed op want dat stof kruipt dus overal hé.
  Bij ons zijn de stofwerken afgelopen, het heropbouwen is aan de gang maar gaat niet zoals gepland, één troost heb ik als het in orde is dan zal allemaal de moeite geweest zijn. Succes, ik leef met je mee.
  Fijne zondag,
  Mireille

 8. Het is hier weer genieten, heerlijk al die mooie Sjaantjes, wat zul jij TROTS zijn!

  Ik snap wel waarom je Sjaan even hebt afgezegd,… het is zo’n kranig ‘wijffie’ voordat je het weet regelt ze ook nog de verbouwing,…
  ;o)

 9. Jaha, heel trots mag je zijn (trouwens wij allemaal hoor, dat wij er toch ooit aan begonnen zijn…) wat ziet het er toch mooi uit jouw jane blokjes.
  En nu maar hopen dat het stof snel verdwijnt en alles weer mooi op je bord kunnen hangen, dat werkt ook inspirerend!

 10. Ach, die Jane weet wat! Ondanks bergen stof en bouwmeneren in het pand toch gezellig doorgaan met de lappies. Volgende maand stuur ik ook weer eens een foto met vorderingen. Enne…. je blokjes zijn weer om te smullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *