Van die wil-ik-hebbedingetjes…

Lapjes kopen………dat is altijd een groot feest!! Eigenlijk bestaat er geen leukere winkel dan een quiltwinkel!!

Het aaien van de lapjes…….het bladeren in boeken…….het luisteren naar collega-klanten die enthousiast aan het vertellen en zoeken zijn. Het kletsen met deze collega-klanten…..want het lijkt altijd één groot vriendinnenfeest in de quiltwinkel. Het dromen van al die quilts die je zou kunnen maken van al die mooie stofjes die in de schappen staan…….héérlijk!! En dan is er nog het toefje op de taart en dat zijn die leuke wilikhebbedingetjes.

Zo bezocht ik vorige week Quiltshop Leur (<—klik) in Etten-Leur. Wat een gezellige winkel!! Je hebt de deur nog niet achter je dichtgedaan of de koffie wordt al aangeboden. Koffie met een koekje èn met allemaal leuke boeken op de tafel……..mmmmmm.

Uiteraard werden er een aantal stofjes uitgezocht EN wat aanverwante zaken.;0))

Zo vond ik aan de grote wand-met-allerlei-quiltattribuutjes dit……

Spool needle magnet?? Had ’t nog nooit gezien en na nader bestuderen mocht ’t hebbedingetje mee in de grote plastic tas…

Kijk……dit is natuurlijk funest voor zowel de naald als voor ’t quiltgaren….

Neeeee, daar is nu een betere oplossing voor!!

:0))

Opgeruimd staat netjes!!

Verder viel m’n oog bij de wand-met-allerlei-quiltattribuutjes op een Clover Ball Point. (Het schaartje wat ik al had mocht ook op de foto, straks wordt duidelijk waarom)

De Clover Ball Point is absoluut geen schrijfwaar…;0))

Nee het is een pin met een ronde kop die op deze close-up foto véél groter is dan de werkelijkheid.

De Ball Point wordt gebruikt voor trapunto. Nu doe ik dat (nog) niet maar ik zit wel regelmatig te hannesen met het aan- en afhechten van de quiltdraad.

Als ik het knoopje door de stof wil trekken wil het nog wel eens gebeuren dat de draad breekt……wat bij aanhechten niet zo erg is maar bij AFhechten……grrrrrrr….

Dus bedacht ik dat deze Ball Point voor mij een goeie oplossing zou zijn en….. dat is het dus ook!!

Ik prik in de buurt van de plek waar ik wil beginnen met quilten.

Er ontstaat dan een opening omdat de draadjes van de stof uit elkaar gaan.

Dankzij dit openingetje is het supersimpel om het knoopje naar binnen te trekken.

Daarna even met je nagel over het openingetje en je ziet er niks meer van!!

Voor mij een ideale manier van aan- en afhechten.

Dan nog even het schaartje……

Op de foto’s hierboven lijkt het net of ik hagelslag heb zitten eten en behoorlijk heb gemorst……… nee hoor…. het zijn de tacks die ik erin heb geschoten met het tack-pistooltje. Over dat schieten heb ik eerder een logje geschreven en die vind je als je rechtsbovenaan klikt op de categorie: tips en truukjes.

Tijdens het quilten knip ik de tacks weg met dit kromme schaartje.

Door de kromme vorm van het schaartje is dit een extra veilige knipmanier.

Tot slot kocht ik bij Quiltshop Leur nog 2 hele leuke kippen-hebbedingetjes die niks met quilten te maken hebben. Maar als ik ze dan laat poseren op de doos met vrolijke stofjes…

…dan weer wèl!!

 

Quiltgroetjes van Joyce :o))

 

 

24 gedachten over “Van die wil-ik-hebbedingetjes…

 1. Leuk dat je in Etten-Leur geweest bent. Ik woon er vlakbij en het is voor mij dus ‘mijn’ quiltwinkel. Morgen heb ik er weer een bee. Een heerlijke gevarieerde winkel met voor elk wat wils. Ik ga morgen toch ook eens even heel goed naar de cloverwand kijken, want als ik die handige spulletjes bij je zie…. Wat een mooie foto’s kun jij nemen van dichtbij, handig. Ben ook benieuwd wat voor stofjes je gekocht hebt. Bewaar je die voor een volgende blog?
  Groetjes Elle

 2. Dit is allemaal weer zeer handig !
  En dan is het iets om ook te gaan doen !!
  En voor mij is het .. zucht…
  wat zijn die mooie quiltwinkels toch ver weg !
  Maaaaaar aan de andere kant , dan is het wel een gezellig dagje uit met de route naar zo’n gezellige quiltwinkel !!
  En da’s ook wat waard !!
  Het is me toch zo’n fijne hobby !

 3. zo dat zijn handige dingetjes allemaal.
  Op school hadden we zo’n magneetje aan een draadje , zodat alle spelden en naalden die op de grond waren gevallen weer makkelijk te pakken waren.

 4. Je hebt jezelf flink verwend, maar dat is natuurlijk juist zo leuk. Dat gevaletje voor boven oop een klosje is erg handig. Het schaartje heb ik ok. Ik gebruik het voor het afknippen van de draadjes bij machinaal borduren.

 5. Wat een handige tips deel je toch weer met ons. Dat magneetje bovenin het klosje garen kende ik nog niet, maar ik gebruik wel altijd een los magneetje voor mijn naalden. Ik was ze te vaak kwijt, dus ik heb nu zo’n rond magneetje (van die gekleurde magneten die je vaak op kantoren ziet) en hier ligt standaard mijn naad op “geplakt”. (en ik ben echt verliefd op die prachtige kleuren die je hier van je quilt laat zien!)

 6. Wat een handige dingetjes! Dat lijkt me ook wel wat! Zal het allemaal even melden bij mijn quiltshop in de buurt, misschien hebben ze het zelfs al wel….. :)
  Heerlijk zo’n dagje quiltwinkelen, hè?!
  Lekker nagenieten!

 7. super zo,n quilt tips logje . je hebt je weer heerlijk vermaakt. ik heb al een heel lijstje wat ik zou willen hebben . wat worden we toch hebberig van quilt logs en winkels. geniet er van ben heel benieuwd naar de lapjes die ongetwijveld ook heb gekocht ipv alleen aaien hihih

  christine

 8. Wat een leuke en handige aankopen heb je gedaan. Die ballpoint lijkt me ook wel iets net als de naaldenklossenhouder. De schaar heb ik ook gebruik hem altijd voor iets anders maar nu ik dit zie kan ik hem ook voor dit werk gebruiken. Dank je voor het delen.

 9. De Clover Ball Point, lijkt mij hele maal te gek, het gaat bij mij ook vaak mis. Ik ga gauw kijken waar ik zo iets kan bestellen.
  Super leuk je kippentjes ,vooral om dat ik helemaal weg ben van kippen.

 10. Wat een eldorado’s zijn dit soort winkels toch! Maar zoals jij altijd van die handige ‘dingetjes’ vindt, daar heb ik veel aan. Dan weet ik wat er is en waar ik naar zoeken moet. Pas sinds kort gebruik ik zo’n ‘naald doortrek’ dingetje bij het quilten en een vingerhoed. Dus ik kan nog veel leren….

 11. Weet je, het zijn ook nog nuttige hebbedingetjes. Ze geven je later geen ‘wat moet ik ermee’-gevoel. Die ballpoint is helemaal te gek. En weer zo duidelijk uitgelegd! Die kippetjes zijn ook geweldig. Om vrolijk van te worden.

 12. In die winkel ben ik nog nooit geweest. Leuke hebbedingetjes heb je gekocht en zeer praktische. Voor de kleine tags uit het stof te halen gebruik ik de originele tag-verwijderaar en die is ECHT praktisch en je kunt niet in stof knippen, voor mij een ideale tool !

 13. Je weet het wel, ik ben nooit zo van de handige dingetjes,… maar,… als ik dan bij jou zie, hoe handig sommige dingetjes zijn, dan ga ik ook bijna overstag,…
  ;o)

 14. Bedankt voor je tips. Voor dat gedoe met het knoopje door je stof trekken heb ik op les ook tips gekregen. Een beetje moeilijk uitleggen zonder foto’s dus dat komt nog wel een keer.
  Zo’n magneet is inderdaad erg handig.
  Groetjes,
  Diana

 15. Hoi Joyce, zo’n tackgeval en zo’n mooi krom schaartje, dat lijkt me wel wat, volgens mij scheelt het ’tacken’ een enorme hoeveelheid tijd. laat het geen sporen na in je quilt? Ik ga het nog eens nalezen bij tips en truuks. Dank voor je uitleg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *