Djoojs en de Quiltfabriek….

M’n werkruimte heeft momenteel veel weg van een quiltfabriek.

Nog 2 weekjes en dan komen er stevige mannen met sloophamers hier de benedenboel flink verbouwen!! Gelukkig hebben ze behalve deze hamers ook gewone hamers, speciekuipen en kwasten bij zich zodat ze dàt wat ze slopen weer netjes achter te laten!!

Het betekent echter wel dat ik m’n stofjes veilig moet gaan stellen voor stofjes waar ze hélemáál niet van houden……..;0)) De hele ruimte moet leeg want die “nare stofjes” zullen waarschijnlijk overal terechtkomen.

En omdat één en ander toch wel zo’n 6 weken in beslag gaat nemen moeten er dus hele belangrijke voorbereidingen worden gedaan.

Ongetwijfeld heb ik in die weken heel veel zin heb om wat Nearly Insane blokken te maken, dus……………aan de slag

 

Hier worden een aantal papieren NI blokjes ingekleurd, de stofjes uitgezocht en geknipt of gesneden zodat ze straks, waar ik ook ben, met naald en draad in elkaar gezet kunnen worden.

Afgelopen week ben ik overigens nog verder gegaan met het maken van de kleine NI-quiltjes. Wat zijn ze toch ontzettend leuk om te maken…………

Allereerst quiltje 30

6 verschillende stofjes zitten hier in………. belangrijk dus om een ruime sortering in voorraad te hebben ;0)))))))

Dan nummer  36

Vervolgens een kwart blokje wat rechtsboven in de hoek komt, nr. 94

 

En tot slot quiltje nummer 7

Zo ik ga weer verder in m’n fabriekje want tijdens de verbouwingsweken zal ik vast nog aan andere projecten willen werken……..;0))

Oh ja, ik wilde ook nog even laten zien hoe ver ik op dit moment ben met de Nearly Insane…..

Jippie…..er zijn nog heel wat kleine quiltjes te maken…….:0))

 

Quiltgroetjes Joyce :o))

 

19 gedachten over “Djoojs en de Quiltfabriek….

 1. oh joyce een verbouwing van zes weken brr moet er niet aan denken maar wij zijn ook gauw aan de beurt de hele bovenverdieping en daarna de hele onderverdieping. tja dan moet je echt wel zorgen dat er genoeg mini quiltjes klaar liggen ben bang dat je straks er niet eens aan toe komt . die je gemaakt hebt zijn weer super mooi het geheel is prachtig straks .

  christine

 2. Wat zijn ze mooi Joyce! plaatjes van blokjes,ik moet niet aan die Insane blokjes denken, ik zou er Insane van worden, heb al moeite met een hazenquiltje…..Ga je nog naar Cannenburgh? zou leuk zijn om elkaar dan weer eens wat langer te spreken daar in die lommerrijke tuin onder een parasolletje met iets lekkers….., Gert gaat misschien ook.

  groetjes, Jenanet

 3. Heerlijk niet…leuke stofjes uitzoeken en dan na al dat gepruts, alles aan elkaar komt de verrassing! Ook ik sta soms verbaasd over de leuke effecten die het geeft….Succes met de sloop…pfff stof bijten, geef ons quiltertjes maar gewoon quiltstof…of stof om over na te denken….quiltgroetjes

 4. Wat ga je hard met je NI blokjes. Het is dan ook wel een leuke quilt om te maken met al die verschillende blokjes.
  Wat een vooruitzicht om zes weaken in de Rommel te zitten. Liever dan ik, maar ja, hij hebt dan ook wel een supermooie kamer over zes weken. Ik Ben toch wel een beetle jaloers op je. Succes met het goed opbergen van je stofjes en boeken.

 5. Wat een goed idee om elke NI blokje te zien als een miniquiltje. Want dat zijn ze eigenlijk ook wel.
  Ik heb er nu pas twee af, dus ik heb nog een lange weg te gaan.
  Jij bent al heel ver. Jouw blokken zijn prachtig. De kleuren ook zo leuk.
  Succes met je verbouwing. En hopelijk heb je in de komende tijd veel tijd en zin voor de volgende NI blokken.
  Gr. Kitty

 6. Hoi Joyce,
  Wat leuk dat je zo’n voorraad maakt, het zijn prachtige blokken en heel mooie stofkeuzes.
  Ik weet wel niet of je gaat kunnen patchen, ik zit nu ook in verbouwingen van living, salon en keuken en eerlijk gezegd heb ik spijtig genoeg niet altijd de tijd en de zin door de rommel. Bij ons is ook echt alles uit de plaatsen want er moest ook een muur gesloopt worden, de ganse plaats betegeld worden, een niveautrap gesloopt worden en vervangen worden door een stenen trap en een nieuwe keuken. Wij zijn ondertussen al 2 weken verder, ik vrees dat we ook nog 2 weken te gaan hebben. Maar even door het stof bijten en we komen er wel hé.
  Succes met de verbouwingen, het is aan het resultaat dat je op moeilijke momenten moet denken.
  Groetjes,
  Mireille

 7. Op de een of andere manier denk ik dat jij de komende weken héél véél repen chocola nodig hebt,…
  Wat een geluk hè, dat als je aan het quilten bent, je de wereld om je heen zo kunt vergeten,…

  Ik ben helemaal weg van al je miniquiltjes! Ik vind ze zo *M*O*O*I*!
  :o)

  Volgens mij vind Merlijn het straks helemaal niet leuk als hij al z’n quiltjes kwijt is. Dat zal me een strijd geven,… oeioeioei,…
  Het is toch de bedoeling dat en één grote quilt van gemaakt wordt,… misschien moet je ‘m héél voorzichtig daarop voorbereiden????
  ;o)

 8. Blijf jij maar lekker genieten van de stofjes waar wij allemaal zo van houden. Die andere stofjes vinden zelf hun weg wel maar daar wil ik je toch wel een heel klein beetje sterkte mee wensen.

 9. Ik geniet van je mooie NI-resultaten en ook slechte en ambetante dagen gaan voorbij. Voor je het vergeet zijn die stoffige dagen ook voorbij. Geniet aub van iedere dag die komt en van alles wat je wel kan doen. Heb ook een keukenverbouwing achter de rug in die koude winterdagen in mijn garage en begot ik herinner me er niets meer van. ’t Is voorbij en ik geniet iedere dag van mijn nieuwe keuken.

 10. Je NI blokjes vind ik fantastisch mooi!!
  En met dat werkje duurt de tijd vast NI zo lang…. Succes ermee!
  Wat is dat altijd weer een leuk gezicht, die stapeltjes stofjes.
  groetjes
  Jane

 11. Herken dat : verbouwing. Ik heb ook nog heel wat voor de boeg.
  Mijn eigen beren kennende, zal Merlin ook wel in veiligheid gebracht willen worden. Al die hamers zijn ook niet bevorderlijk voor de winterrust (die van mij doen allang geen volledige winterslaap meer – snel je voor dan ben je me tegen april vergeten en krijg ik minder aandacht)en kunnen chagarijnige beren opleveren.
  Veel plezier met de komende miniquiltjes!
  Diana

 12. Wat heb je er weer prachtige blokjes bij. Jouw kleurencombinaties zijn altijd perfect. Je bent al zowat op de helft van de NI, dus dat schiet al op.
  Veel sterkte met de verbouwing. Erg hoor al dat stof, maar als het af is, is het voorjaar. Heerlijke gedachte toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *