Nazomeren…..deel 1

Als de scholen hier weer beginnen, krijg ik het op m’n heupen……zéker met het druilerige weer van nu!!

Ik krijg dan zin om weer eens orde te scheppen in alles waar ik mee bezig ben, tja en dat is inmiddels een beetje teveel geworden. Dus hoogste tijd om alles eens op een rijtje te zetten, alle projecten weer eens de revue te laten passeren en keuzes te gaan maken. Kortom…hoogste ijd om me op te gaan maken voor de naderende herfst!!

Voor ik daar dan mee kan beginnen moet (van mezelf) eerst de hobbyruimte opgeruimd en geïnventariseerd worden.

Die tafel………die moet zometeen leeg zijn!!

Horizontale delen waar geen stofjes, kniprestanten  e.d. thuishoren moeten worden leeggehaald.

Oké deze mogen even over het traphekje blijven hangen…….

……ze moeten immers nog geïnventariseerd worden…….;0))

Welk project ga ik uit de kast pakken…….hé da’s waar ook……die blauwe prop rechtsbovenin…

….die had ik meegenomen toen afgelopen winter het ouderlijk huis leeggehaald werd om te gaan verhuizen. Ik weet nog dat ik dacht dat die blauwe stofjes weleens in een quilt terecht zouden kunnen komen!!

Eens even uitleggen…

2 jurkjes en een hansop(?)………niet meer van deze tijd. Nee rond de 50 jaar oud!!

Uit een tijd dat er 3 meiden en 1 jongen tiptop gekleed moesten zijn en waar details zo belangrijk waren. Tja en dát kan je alleen zelf voor elkaar krijgen!!

Mijn moeder was altijd bezig met kleertjes voor ons…….

Veel meter stof in de rokken en de lijfjes moesten heel speciaal worden met o.a. smokwerk…

En als jongen ga je natuurlijk niet met smokwerk lopen maar wel met stoere parelmoer knoopjes ;0)

Voelen jullie die wafeltjesstof??

En als er dan buiten gespeeld werd ging er weleens iets mis maar ook daar kwam dan een oplossing voor….

Keurig gestopt……zo kon het gewoon weer mee!!

Kijk eens wat mijn moeder een gevoel heeft voor werken met randjes in het stofpatroon….


Van wie zou ik dat preciese toch hebben………??

Tja met mijmeren schiet het natuurlijk niet op. Straks is de ochtend voorbij en zijn er weer verplichtingen die roepen…….dus gauw verder met m’n taken.

De blauwe stofjes weer terug in de kast (denk niet dat ik hier ooit de schaar in kan zetten..;0)))

Weet je wat? Ik ga deze maar eens herfstklaar maken….

Als dat zover is dan laat ik dat uiteraard weer zien!!

Quiltgroetjes van Joyce :o))


 PS….Mam ik weet dat je dit binnenkort gaat lezen…….leuk hè om je eigen maaksels op het www te zien!! Krijg je nu geen zin om ook aan het quilten te slaan?

 

 

25 gedachten over “Nazomeren…..deel 1

 1. Jeetje wat leuk Joyce! Ik kijk en lees dit alles met een brede nostalgische glimlach. Gelukkig zijn die kleertjes met de verhuizing bewaard of nog beter “gespaard” gebleven. Véronique staat ook nog ergens op een foto als baby met dat hansopje aan. Ik zal die opzoeken en naar je sturen! Groetjes, zus Marijke

 2. oh Joyce wat vreslijk leuk die jurkjes dat die bewaard zijn gebleven wat super!!!!!!!!!!! jammer genoeg is er van mij heel weinig overgebeleven van vroeger zelfs geen stukje speelgoed nu hadden wij ook niet veel sterker erg weinig.een heel grootgezin dan wordt alles echt afgedragen jammer hoor!

  kan me voor stellen dat hier geen schaar gaat in zetten zou echt doodzonde zijn.
  geniet van het opruimenen alles even de revue laat passeren wie weet wat daar uit komt.

  liefs van christine

 3. Ohh.. wat gezellig om dit te lezen, je moeder heeft dit prachtig gemaakt en het zou zonde zijn om er een schaar in te zetten. Leuk om zo even bij jou binnen te mogen kijken. Groetjes Elisabeth

 4. Die kleertjes, wat ontzettend schattig en mooi gemaakt, wat een nostalgie roepen die jurkjes en het pakje op. Zie jij jezelf alweer lopen met witte sokjes en je smockjurkje aan… Te lief!
  Opruimen, hoezo…het dreint ook al een paar dagen door mijn hoofd, ik heb een zetje nodig, want nodig is het wel!

 5. een schat aan kleertjes heb je daar en zo zorgvuldig bewaard,lijkt mij heel fijn om ze af en toe te koesteren,van mij is er niets meer.
  ik vind je kamer er heel netjes uitzien hoor,maar kijken hoe nu verder is ook wel eens okee,groetjes Bep

 6. Wat prachtig dat die kleertjes er nog zijn! Ik heb alleen nog fotos van de kleding die mijn moeder maakte. Nu weet ik van wie jij dat mooie handwerk en het oog voor details hebt. Zo moeder zo dochter. groetjes Peti

 7. Wat een schatjes van jurkjes en hansop. Wat leuk om dit weer te zien. Daar zou ik ook de schaar niet in kunnen zetten. Lekker om alles eens af te maken dan is er weer ruimte voor nieuw en wat een heerlijke hobbykamer heb je toch.

 8. De tijd vliegt…..! En wat leuk dat je dat allemaal nog hebt!
  Heerlijk bewaren, hoor!
  En, inderdaad, we kunnen duidelijk zien waar je talent vandaag komt….. :))))
  Geniet van je dag en van je mams!

 9. Joyce, wat een mooie spulletjes. Daar mag je nooit de schaar inzetten. Smokwerk heb ik ook nog gedaan en daar kruipt heel wat tijd in. In Patchworkstudio in Harelbeke heb ik daar zelfs nog een boek over gezien. Die tijden komen terug. Misschien een smokkleedje in wafeltjesstof voor een toekomstig kleinkind of metekind? ’t Zou leuk zijn.
  Je kamer is mieters en is helemaal niet rommelig. Je zou mijn werkruimte moeten zien? Bah iedereen klaagt er over. Als ik het zou wegstoppen zou ik met een nieuw werkje starten en zo blijft alles startensklaar liggen voor als ik eventjes tijd heb… en ik durf geen lijstje te maken, anders durf ik niet meer te gaan slapen.
  Nog een prettige avond!!!

 10. Joyce wat een superleuk logje heb je gemaakt… Enne laat die schaar nog maar even uit de buurt van die schattige blauwe jurkjes en dat hansopje…
  Ik ben benieuwd of die applecore (heet het zo) die je over de trapleuning hebt hangen, of dat moeilijk is?

 11. Ja hier kan ik natuurlijk niet achterblijven want ik zit met dezelfde brede glimlach als zus Marij en met dezelfde herinningen die wij allen zo koesteren te mijmeren.
  En dames ik kan er aan toevoegen dat er zelfs nog zelfgemaakte kinder “Mantels” zijn. Deze hangen gewoon weer netjes in de kast in het nieuwe huis van ons “mam” !!

  Bedankt Joyce het ziet er echt heel leuk en tastbaar uit !!

 12. Oh Joyce wat leuk dat je die mooie kleertjes nog hebt. Jouw moeder kon er wat van. Geweldig. Nooit de schaar inzetten hoor!
  En opruimen komt wel weer, nu eerst lekker wegdromen tussen al je mooie werken!

 13. @Hé zussies…..gezellig dat jullie ook voorbijkomen om de nostalgie weer te proeven!!

  @Ik kan iedereen geruststellen…….hier zal ik nóóit de schaar inzetten. Ooit over heel veel jaren zullen ze weer doorgegeven worden aan nichtjes Stephanie en Veronique die, net als hun moeder en tantes, zo graag wegzwijmelen naar vroeger.

  @Vind het overigens hartstikke gezellig dat jullie zo meegenieten van deze kleertjes.

 14. Wat een geweldige kledingstukken. Daar mag je echt nooit en te nimmer de schaar in zetten, ben je gek. Ik weet niet welke maat het is… maar voor de sier ophangen of zelfs inlijsten is ook leuk!

 15. Zojuist uit nieuwsgierigheid weer even op de weblog van mijn zusje Joyce gekeken en ik moést meteen zoeken via google wat seersucker-stof was (waar “Yvonne aka sommeke” over schrijft). En ze heeft gelijk, dat hansopje is inderdaad van die stof! Ik “voel” hem ook terwijl ik dit schrijf.
  Zo, nu ga ik weer verder met mijn werk (op kantoor), want nu zit ik alleen maar te dromen bij het bekijken en lezen van al dat leuks op deze weblog en komt er niets uit mijn handen. Groetjes en tot maandag op de familiebee! Marijke

 16. Hoi tante!!
  Wat een leuke blog weer! En inderdaad, die kleertjes zijn echt schattig! Ooit (over een jaartje of 8 haha!) hoop ik dat mijn kind ermee op de foto gaat!!
  Ik krijg echt weer zin om eindelijk weer verder te gaan met quilten! is alweer veel te lang geleden!! Vanaf september ga ik weer stoppen met werken op maandag, dus dan schuif ik weer lekker aan… (kunnen we ook weer het nieuwe seizoen kijken van ´de zomer voorbij´.)
  Groetjes en kusjes Véronique

 17. ohh wat mooi dat je dit nog hebt..en nee geen schaar erin hoor!!!
  ik ben ook al aan het ruimen…de lapjes op kleur leggen..en eens zien wat ik allemaal nog heb..( en dat is veel..heel veel)..
  fijne dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *