Daar zijn we weer………

We zijn weer terug op het honk en zoals beloofd een, ietstiepietsie te late, update van mijn Dear Jane bezigheden.

Wel……ik ben lekker bezig geweest…….kan ook niet anders met zoveel vrije tijd EN zonder PC!

Allereerst zijn er 4 driehoeken gemaakt:


van links naar rechts…..LS2, LS4, TR5 en LS3.

Persoonlijk vind ik de driehoeken het leukst om te maken…….ze maken dat deze quilt ook zo uniek en zo herkenbaar is!!

Verder zijn er 10 blokjes bijgekomen……dit zijn er alvast 9…

C4, D3, B1, D2, A3, D7, B2, B3 en D3…..niet echt op volgorde gelegd dus….;0))

De blokjes liggen hier te wennen aan de stof die ik voor de sachings heb uitgezocht.

Het is een broderieachtige stof die ik een poosje geleden bij Petra Prins heb gekocht.

De oplettende DJ-kenners hebben natuurlijk allang gezien dat blokje C-4 niet helemaal is geworden zoals het ooit door Jane bedacht is…….;0))

De buitenste witte stukjes heb ik er verkeerd om aangezet en nu staat het middenstukje “op de punt”!

En weet je…….dat laat ik zo!! Zo is het m’n eigen DJ-lap aan het worden. De molentjes van blokje B2 draaien ook verkeerd om…….tja  dat heb je als je het boek er weer bij pakt als je een logje gaat schrijven en de nummertjes op moet zoeken…….

Het 10e blokje dat ik maakte is D5.

Deze show ik even apart omdat ik al heel lang *flieft* ben op dit stofje van Marcus Brothers.

Dat is voor mij zo’n stofje waar je eigenlijk je schaar niet in wilt zetten!!  Maar voor de Dear Jane heb ik het nu toch gedaan.

Dit stofje is ook een inspiratiebron voor de kleuren die ik voor deze quilt gebruik.

Tot slot heb ik de blokjes op het prikbord geprikt en nu ziet het er weer heel anders uit dan in het vorige logje hè?!

De 2 driehoeken rechtsbovenin zijn hier even aangeschoven maar die horen hier duidelijk niet thuis…..ook de vier blokjes daaronder zijn niet helemaal op je juiste plek……maar ooit zullen ze hun eigen plekje vinden!!

Quiltgroetjes van Joyce :o)

Oh ja…….alle blokjes zijn ook apart gefotografeerd en in het fotoboek in de linkerkolom geplaatst!

 

 

24 gedachten over “Daar zijn we weer………

 1. het is prachtig wat je hebt gemaakt de blokjes zijn zo netjes gemaakt. de drie hoekjes vindt ik ook het leukst om te doen.

  alleen ik heb een fout gemaakt en daar zit ik nu een beetje mee ik had ecru er tussen zitten bij de blokjes en witjes. tja het is nu heel moeilijk om een shasing stof uit te zoeken.
  ik ga vrijdag naar zutphen kijken wat ik kan doen ermee.

  christine

 2. WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ze zijn geweldig!
  En ik vind jouw C-4 véél leuker dan die van Jane,….
  Kanernietsaandoen,maarikblijfhierdehelemiddagzittenkijken&genieten,…
  ;o)

 3. TJEETJE , wat gaat ie goed !!
  Dit ziet er prachtig uit , ik zou er alweer zin in krijgen , m.a.w. de inspiratie spettert van jouw weblog af !!

  En het zijn zulke heerlijke lappies waar jij de schaar inzet….dat zijn droomlappies!

  groetjes van een genietster

 4. Welkom terug!! Je blokjes zijn prachtig!!! Dit wa swel het wachten waard hoor. Wat staat het al geweldig zo bij elkaar. Vanavond heb ik wat blokken aan elkaar gezet en aan de quilt. Hoe meer blokken hoe mooier het wordt!! Ik kan werkelijk bijna niet meer stoppen….

 5. Hoi Joyce, allereerst wil ik je even laten weten dat ik het leuk vind dat je zo enthousiast bent over het bezoek aan museum Boer Kip. Een heel bijzondere plek in Zutphen.
  Je prikbord raakt al goed gevuld met de mooie blokken van DJ.
  Fijne week

 6. oh oh wat zijn ze mooi!!! en dan zo gezellig samen op het “prikbord”..’0))
  mooie sashings ook….
  Goof schuif eens op …gaan we samen kijken…hoe vindt je de punten…mooi he..brr het is frisjes..leg je affe sjaan eens even over de benen …kijk (pak mijn mappie) die heb ik ook al af ..leuk he om te zien hoe onze sjaantjes worden..;0))
  zucht…wat hebben we toch een heerlijke hobby!!!!!!
  fijne dag…en fijn dat je er weer bent!!!..;0)

 7. Hi, mooie blokjes! En die foutjes , precies zoals je zegt het wordt jou DJ. Ik heb het ook hoor, nog niet zoveel blokjes als jij en nu ben ik met mijn 9e blokje bezig, hierna ga ik die alvast aanelkaar zetten en een puntje maken. Ik schrijf niet meer blogs, maar volg wel.
  Groetjes Susi

 8. Wat een prachtig gezicht al die blokjes en puntjes op je prikbord. Je stofjes….gewoon om te kwijlen, zo mooi! Goed dat je ze even op de sashing stof hebt gelegd, dan krijg je een idee hoe het zal staan, het stumuleert ook om randjes te knippen.

 9. Prachtig zijn ze en je zoekt de kleuren ook zo mooi bij elkaar… ik zie dat we een paar blokje hetzelfde hebben gemaakt en ook dezelfde fout… Ook de stof voor de sashings is prachtig… misschien zien we elkaars DJ wel in het echt bij Betty groetjes Elisabeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *