Blok van de buitencategorie…

Gistermiddag reed ik naar huis en op de radio klonken de verhitte stemmen van de verslaggevers van Radio Tour de France. De Col de Tourmalet, een beklimming van de buitencategorie, werd op dat moment verreden.

Ik moest toen denken aan blok 18 van de Nearly Insane die ik die avond wilde gaan voorbereiden.

Alle quiltsters die deze quilt maken zijn ongetwijfeld huiverig (geweest) voor dit blok met 229 stukjes!!

Dit is met recht een blok van de buitencategorie!!

Zo op het prikbord lijkt het een heel groot blok maaaaar…..de meeste stof is naadtoeslag……;0)) 

Ik heb er even een blok naast geprikt wat klaar is zodat goed te zien is wat ik bedoel.

Menig fakir zou abrupt een slaapaanval krijgen bij het zien van zo’n spijkerbed…

…;0))

Overigens……ik hoor regelmatig tijdens de Tour tv- en radio uitzendingen dat de renners beslist heel veel extra calorieën moeten eten om zo’n buitencategorie – prestatie te kunnen leveren.

Mmmmmm ik denk dat ik maar eens naar de banketbakker rijd om wat van die calorieën aan te schaffen. Tis immers Ni niks om zo’n blok in elkaar te gaan zetten!!

Quiltgroetjes van Joyce!! :0))

 

24 gedachten over “Blok van de buitencategorie…

 1. ha die joyce ik wens je veel sterkte met dit blokje maar ik weet het zeker dat het jou gaat lukken en ook ik heb hem niet in een keer gemaakt telkens een randje.
  ik heb hem twee keer gemaakt zlefs omdat de eerste keer het blokje op 20 cm uit kwam en niet het 15 bij 15 gewenste blokje.

  enne dat lekker dat heb je verdiend al je KLAAR Bent met het bloken niet eerder hoor! hahahahahahahahah

  christine

 2. Jemig Joyce, waar ben jij mee bezig? Deze quilt is niet Nearly, maar Really Insane… Wel geweldig gaaf, en jou zo kennende zal het weer een geweldig blog worden. Petje af!

 3. waauwwie…dacht even dat je aan acupunctuur deed….zou niet gek zijn bij de NI..;0)) van die rust gevende prikkies…maar toch zou ik ook kiezen voor een extra calorietje..werkt sneller!!..
  en dit wordt ook weer een prachtblok..netals al die andere en ehh..laat je NI gek maken..het wordt weer een puik blokkie!!
  fijne dag

 4. Met dit blok maak je helemaal de blits. Mensen komen er niet over uit dat je echt zoiets maakt. Ik leg ‘m vaak met trots boven op het stapeltje want ik vind het tot nog toe 1 van mijn mooiste blokken. Veel plezier en succes met het in elkaar zetten.

 5. Wat een spannend blok, ik heb deze ook al ontdekt maar laat deze etappe van de buiten categorie nog maar even liggen. Ben benieuwd hoe hij er straks uitziet.

 6. Joyce, ik loop achter, zie het net, wat ben je toch een kanjertje! ik vind het echt geweldig dat je aan zoiets begint, als ik het zie krijg ik al spontaan een opvlieger…..zo klein, zo pietepeutrig, en je hebt het al weer zo netjes voorbereid. Zit ik te zweten over blokken van 12 x 12 inch die ik moet tekenen….ik moet me schamen…

  groetjes, Jeannet

 7. Langs snellende Goof levert groot stuk chocoladetaart af voor tour de NI deelneemster Joyce,…
  zo,… das geregled!

  BJOETIEFOELL blok Joyce!
  ;o)

 8. Joyce, je bent een mallerd en en die extra caloriën zal je wel op een andere manier terug kwijt moeten. Veel succes met het blokje. (zou het zelf niet zien zitten, denk dat het meeste werk ‘het knippen’ al achter de rug is.

 9. Ja Joyce, dat zijn heel wat stukjes, ik ben op dit moment met blok 22 bezig, ook al zoveel stukjes. Het ergste vind ik al die stukjes tekenen en snijden, als je dat gedaan hebt is het ergste voorbij. Vind ik hoor., ik werk rij voor rij af, dus 18 moet bij mij ook nog komen. De quilt heet dan ook niet voor niets Nearly Insane. Groetjes, Ans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *