Een blije dag…

Van Hennie en van Meijra ontving ik de Happy 101 Award!!

Deze Award krijg je niet zomaar……….je moet er wel wat voor doen!! ;0)))

Het is namelijk de bedoeling dat ik 10 dingen opnoem waar ik blij van wordt. Goed daar gaan we dan, ga maar even zitten en pak iets te versnaperen erbij want dit wordt een lang logje!!

Allereerst werd ik ontzettend blij toen ik deze Award kreeg!!

Zo leuk dat medebloggers aan je denken. Gedurende het afgelopen jaar dat ik aan het bloggen ben geraakt ben ik erachter gekomen dat het een heel wereldje op zich is. Het bloggen heeft mij veel inspiratie gegeven maar ook gezellige en warme contacten.

Dat is iets wat mij ook erg blij maakt……….omgang met medequiltsters!! Je passie kunnen delen en elkaar stimuleren en vooruit kunnen helpen. Gelukkig zijn er door het land heen af en toe bijzondere quiltgelegenheden zodat je elkaar ook daadwerkelijk kunt ontmoeten.

Gister hebben we een leuk dagje Den Haag gehad!! DH wilde naar zijn hobbywinkel maar zette mij eerst even af bij het Quilterspalet. Tja en daar zag ik de quilt die ik in Veldhoven ook al gezien had en bij het weerzien werd ik weer helemaal blij:

Het is een supervrolijke quilt gemaakt met mallen en paperpiecing!!

Nu moet je weten dat ik al kweeniehoelang probeer weerstand te bieden tegen al die gezellige en prachtige paperpiecinglogjes van Gerda die iedereen maar aan ’t behexen is……;0)) Een bezoek aan haar inspirerende weblog is overigens ook iets waar ik absoluut blij van word :0))

Gister ben ik toch alvast een beetje voor de bijl gegaan want ja het pakketje met gereedschapjes om deze quilt te maken heb ik maar alvast aangeschaft………..;0))

En sssst….niet verder vertellen maar er ging er nog eentje mee richting kassa…….

JA!! Het kopen van quilterige dingen daar word ik ook héél erg blij van!!

Na het winkelen zijn we naar Meijendel gereden. Een prachtig natuurgebied, een gebied waar ik helemaal blij van word!!

Zo rustig als op de foto? Zo wat ’t ook!! HEERLIJK!!

Voor we dit gebied betraden moest eerst de auto worden uitgeladen………

Als de achterklep opengaat…….JA dan word ik blij in de overtreffende trap!!!!

Het is iedere keer weer een feestje om deze vrolijkerds te zien…..

Tinka wil nog wel een poseren (als het moehoet)……Bo is al druk aan het uitzoeken wie er allemaal geweest zijn voordat wij arriveerden ;0))

Meijendel is een PRACHTIG natuurgebied tussen Wassenaar en de Noordzee. Er is een bezoekerscentrum en een gezellig pannekoekenrestaurantwaar ik ook blij van zou kunnen worden maar ja die weegschaal hè……..dus ik neem ‘m maar niet mee in ’t rijtje ;0))

Tijdens de autorit heb ik me ook niet zitten vervelen. Ik ben ontzettend blij dat ik in de auto met lapjes bezig kan zijn. Iets wat niet vanzelfsprekend is want ik heb begrepen dat er veel mensen zijn die dan wagenziek worden. Momenteel ben ik onderweg aan ’t stempelen en knippen. Dit is de productie van een dagje Den Haag op en neer….17 stapeltjes van 3 à 4 stuks…….

…….er is hier al een heel dienblaadje vol klokhuisjes aan het ontstaan. Zal ze binnenkort weer eens laten zien.

Thuisgekomen moesten de boodschapjes natuurlijk opgeruimd worden.

Dan komen we meteen weer bij iets waar ik heel erg blij van word………m’n lapjesvoorraad!! Daar kan ik uren mee in de weer zijn zonder dat dat enig resultaat oplevert! Gewoon alles weer eens vasthouden, herschikken, fantaseren, stapeltjes maken voor quilts die ik (allemaal) ooit wil maken….ach……meer heb je dan niet nodig.

Zo hebben de paperpiecing gereedschappakketjes even een plekje gevonden in de schatkist met jaren 30 stofjes…..

Ik laat ze even wennen aan elkaar ;0))……….. mmmm misschien vind ik dit te zoet….. voorlopig gewoon nog even naar kijken en “droog” mee oefenen.

Dit logje wil ik afsluiten met een “dankjewel” aan de lezers van mijn weblog!! De Happy Award 101 reik ik uit aan jullie. Iedere keer wanneer ik zie en hoor dat m’n logjes gelezen worden, dat er reacties komen, dat er gebruik gemaakt wordt van tips die er geplaatst zijn….enz.enz…..dan ben ik héél erg BLIJ!!

Er gaat best een hoop tijd zitten in het bedenken en opstellen van sommige logjes (..deze bijvoorbeeld ;0))..) Maar als ik dan zie dat dat niet voor niets is geweest dan is dat heel motiverend.

Een fijne dag en tot gauw!!

Quiltgroetjes Joyce!! :o))

16 gedachten over “Een blije dag…

 1. kijk JOyce en hier wordt ik nu blij van dat jij zulke heerlijke logjes schrijft en dat ik dan zo heerlijk even kan weg dromen met jouw lapjes en dingetjes, je hebt weer mooie pakketjes bij elkaar gekocht die op tafel ligt vindt ik ook erg mooi.

  en dan die schatten van honden. heerlijk nog een paar weekjes dan kan ik mijn pup ophalen .

  christine

 2. Het was weer een dag met een gouden randje voor je, in verschillende opzichten. Een prijs om ‘blij’ van te worden en dan die gereedschapjes, geniet ervan dame!

 3. En zo krijgen wij ook weer allemaal foto’s te zien waar we blij van worden; proficiat met je award! Ik zou trouwens de deksel op de lapjesdoos moeten doen, anders zou het moeilijk worden om er vanaf te blijven……..

 4. Gefeliciteerd! En ja van die twee vrolijkerds van jou word ik ook heel blij; wat een prachtige honden. mOgen ze in dat gebied ook los lopen? Ik ben wanhopig op zoek naar mooie gebieden waar het voor onze vriendjes ook nog een feestje is om te lopen/rennen.

 5. Joyce Gefeliciteerd met je Award, ik ben blij dat jij die heb gekregen.Want je heb een geweldige blog met prachtig quilts die ons laat zien .En vaak met heel veel uitleg.
  Ik ben heel blij met je Log.

 6. Joyce, en ik wordt blij als ik jou logjes lees. Ik heb jou ook toegevoegd bij mijn favorieten web-logs op mijn eigen web-log.
  Juist door al die gezellige web-logs ben ik er ook voor gevallen. het is nog niet zoals ik het wil hebben, ik ben nog in de ontdek en leer fase.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *