Mandlopertjesdag!!

Na 1 jaar en 8 maanden bezig te zijn geweest met 432 mandjes en 82 zandlopertjes is het zover!!!

Gek hè? Heb een heel klein beetje gemengde gevoelens. Natuurlijk ben ik harstikke blij, apetrots, zit ik in m’n stoel alleen maar naar de muur te staren………maar ik zal het werken aan deze quilt ook een beetje missen!!

Veel mandjes zijn gemaakt tijdens autoritten dus zijn er ook veel herinneringen waar ik allemaal aan het mandjesmaken ben geweest.

De inspiratie om deze quilt te maken heb ik absoluut opgedaan door de mandjesquilt van Ingrid/Supergoof. Toen ik haar quilt voor het eerst zag was ik op slag *flieft*!! Ook hebben de woensdag=mandjesdagen op meerdere weblogs wat extra’s toegevoegd aan het maken van deze quilt.

Het label voor de quilt is nog niet klaar. Ik heb me suf zitten prakkizeren voor een leuke naam en vannacht floepte hij ineens door m’n hoofd: MANDLOPERTJESQUILT!! Soms kan je over hele simpele dingen echt je hoofd breken…….;0))

Dat de quilt zo mooi bij de eetkamerstoelen past is niet vooraf bedacht. De stofjes voor de quilt zijn niet speciaal voor de mandjesquilt gekocht, het zijn stofjes waar ik tijdens het “lapjeswinkelen” op viel!! Hetzelfde geld voor de stoelen, die wilde ik ook meteen meenemen toen ik ze voor het eerst zag. Het geeft aan dat wanneer je iets meteen geweldig vind dat het altijd “past”!!

Ik ga nog even in m’n stoel zitten en staaaaaaaaaren!!

Quiltgroetjes van Joyce!! :o)

63 gedachten over “Mandlopertjesdag!!

 1. Echt een beauty!! In gedachten schuif ik bij je aan (op zo’n schitterende stoel…) en ga haar echt heerlijk bewonderen…..!!!!
  Geniet ze!!

 2. Wat een pracht van een quilt! En zo warm van kleur! Ik kan me wel voorstellen dat je het een beetje jammer vindt dat hij af is, want waar vind je een nieuw project dat dit kan evenaren?

 3. In een woord GEWELDIG. De extra rand erom heen is ook mooi, geeft de quilt net iets extra’s. Lees iedere keer weer met veel plezier je blog.

 4. Joyce wat is het een supermooie quilt geworden !! Ik herken dat gevoel van leegte als je een groot project afhebt. Ach, dat wordt snel weer opgevuld.
  Van deze quilt kun je heel lang blijven genieten.

 5. Goed idee Joyce, om bij jou te lunchen,…
  :o)

  Je snapt ’t, ben natuurlijk meteen in de auto gesprongen. Ik heb ’n krentewegge meegenomen uit Staphorst, met ’n pakje echte boter,… Nu nog een lekker bakkie erbij, en dan gaan we kijken naar de mandjes!
  Want wat istie MOOI!!!
  Dit is nu quilten & genieten!!!! Pure kunst vol warmte!
  Zo.
  Nog een plak krentewegge?
  Met nog meer boter?
  Hmmmmmmm, lekker,… kan hier nog echt heel lang blijven,…. de stoel zit ook goed!
  ;o)

 6. JOYCE vol bewondering heb ik eerst een tijd na de foto gekeken en langszaam aan kwam het besef dat deze quilt daadwerklijk door jou is gemaakt . dikke dikke comlimenten .

  en als ik eerlijk ben heb ik gewoon tranen in mijn ogen hij is zo mooiiiiiiiiiiiiiiiiii

  christine

 7. Ik zit hier echt met een brok in m’n keel de reacties te lezen!! Ben echt overdonderd door de complimenten!!
  Ik hield al veel van deze quilt…….maar nu NOG NOG meer!!

 8. Meisje ,Meisje!! Wat heb je een mooie quilt gemaakt. Al die mandjes en dan die zandloperrand erom heen, wat een prachtige afsluiting.
  Ja, dat wordt afkicken, ik ken het, maar geniet voorlopig maar heel erg van deze affo!
  *tip: laat je niet gelijk verleiden tot een volgend mandjesquilt(tje) of wel natuurlijk. Zo is het bij menigeen al gegaan, tenslotte moet die woensdag toch opgevuld worden!

 9. Ja, wat kan ik nog toevoegen aan alle lofuitingen die al gedaan zijn :))! Het is gewoon een prachtige quilt. Heerlijk van blijven genieten……..

  Groeten,
  Elise

 10. Gossiemijne, wat is dat een prachtige quilt geworden zeg!
  Hij past alsof hij er altijd al had moeten hangen!
  Van harte gefeliciteerd met dit behaalde resultaat!!!
  Groetjes,

 11. Maar zeg, ik wist niet wat ik zag ! Ik keek mijn ogen uit, wat een mooi en mooi project. Ik sta verstomd en ik kan niet laten van de computer open te laten staan en aan eenieder te tonen. Prachtig, jij het smaak van kleuren. N’een hele dikke proficiat. Echt een blikvanger. mmmmm…zo ver geraak ik in mijn hele leven niet. Chapeau!!

 12. hijg..hijg…ik heb héél hard gefietst…ben buiten adem……EN……
  HELEMAAL SPRAKELOOS VAN JE PRACHTIGE QUILT… Joyce wat een BJOETIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  mag ik nog even gaan zitten….ik zal al het moois er niet van afkijken hoor……maar ohhhh wat is dit genieten..je bent een” SUPER MANDENMAAKSTER”
  hele fijne avond

 13. Wow, wat is deze quilt prachtig. Schitterende kleuren. Helemaal geweldig. Sommige mensen hebben hét gewoon, jij bent er daar zeker 1 van.
  Geniet ervan.

 14. Dag Joyce,
  Wat een schitterende kleuren en een mooie quilt. Ik heb zelf geen weblog maar volg je altijd, sinds ik Leanne’s house op je blog zag staan, die was ook al zo mooi gemaakt.
  Hartelijke groet, Nelly

 15. hoi, ik moet iedere dag weer een paar keer kijken als ik achter mijn pc zit te werken, zo mooi vind ik je mandjesquilt geworden.

 16. Mooi mooi mooi!!! O ja, en wat ik zeggen wou: prachtig prachtig prachtig!!! Eigenlijk zegt geen enkel woord genoeg, maar hij is écht schitterend! Die zandlopertjes combineren er zo mooi bij, en wát een kleuren!
  Ga er maar lekker van genieten.(En wat ga je nu maken?)

  Groeten van Digna

 17. Ik ben waarschijnlijk de laatste die het ziet ,maar mijn beste complimentjes hoor,ik kan mij voorstellen dat je hier de hele dag naar kijkt,de kleurtjes zijn helemaal beJoyced,
  fijne maandag Bep

 18. Ik begrijp helemaal wat je bedoelt, als een quilt waar je lang aan gewerkt hebt klaar is va je even in een quiltgat. Meestal duurt dat maar heel even..toch :-)))?

 19. Ik zit hier hardop commentaar te leveren, maar dat hoor jij natuurlijk helemaal niet. Ik zei: Oh wat gaaf. Wat een geweldige combinatie, de mandjes en de klosjes bij elkaar en hij hangt schitterend aan je muur, wat zul je genieten!

 20. Leuke site!. Er zijn nog weinig goede sites over dit onderwerp te vinden.
  Ben blij met jullie toevoeging!
  Ik kan helaas geen bookmark aanmaken naar quiltdjoojs.web-log.nl in Firefox. :( Weten jullie hoe dit komt?

  Groetjes Barbara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *