Pronken met andermans…….

MANDJES!!!

Máánden heb ik tegen m´n quiltvriendin Anke geroepen dat het maken van mandjes zo´n lekker werkje is. Altijd wat bij de hand (op je dienblaadje) voor als je even gaat zitten.  Máánden heeft Anke zich dapper verzet…….tot ze na 25! jaar deze plotsklaps tegenkwam…….

Dit mooie borduurwerk, ooit ijverig door haar gemaakt,  was ze helemaal vergeten…….ze kwam het tegen toen ze op zoek was naar héél iets anders…….dat andere werd overigens pas op een veel later tijdstip terugvonden!!

Hoe herkenbaar!!  :o))

Affijn het mandjesborduurwerk, zou dat niet een leuk middenstuk kunnen worden voor??

En zo kwam het dat Anke het verzet heeft opgegeven en vrolijk aan het mandjesmaken is geslagen!!

Tegenwoordig staat er een dienblaadje voor het grijpen…….

Anke heeft de borduurlap in een theebadje gedaan waardoor het een antieke uitstraling heeft gekregen, de lapjes die gebruikt worden passen daar geweldig bij!!

Hoe de mandjes om het middenstuk gaan komen is nog niet bepaald maar voorlopig kunnen er nog heel wat patchworkmandjes gemaakt worden!!

Quiltgroetjes van Joyce :o) ………. en natuurlijk ook van Anke :o)

24 gedachten over “Pronken met andermans…….

 1. Jeetje Anke, dit is wel heel erg gaaf! Ik heb dat borduurpatroon ook nog in een laatje liggen voor,… ooit,…
  ;o)

  Heeeeeeeeeeeeeeeee Joyce! Alles goed?
  :o)

 2. Heee die Joyce,
  Wat heb je een leuk blogje over m’n mandjes gemaakt! En meisjes, ik zit hier helemaal blij te zijn met jullie reacties. En ben net zo benieuwd hoe het geheel zal worden. Voorlopig maar stug doorgaan met mandjes maken, ik ben weer helemaal geinspireerd door jullie reacties. Jullie horen nog wel hoe het verder gaat…………..

 3. Hoi Joyce,

  Schitterend die geborduurde mandjes, ben een tijdje afwezig geweest maar ben weer een beetje actief in blogland en zie schitterende dingen op je blogje.

  Liefs Daan

 4. Wat een mooie mandjes, allebei trouwens. De geborduurde en gepatchte. Wat is het toch leuk om mandjes te maken. Ik heb mijzelf voor januari ‘een nieuwe mandjesquilt maken’ beloofd!

 5. *kijkt even om het hoekje of er een voorzichtige start te zien is,…*
  Nee, jammer,…
  en de koekjes zijn ook op, zie ik, nou wie dat gedaan heeft,…
  *Ü*

  Maar ik vind de mandjes van @nke nog steeds SUPER!
  :o)

 6. Geweldig verhaal!! Zou zomaar mij kunnen overkomen hihi! Leuk dat ze toch begonnen is aan de mandjes dit wordt echt een mooie quilt zo en heel persoonlijk. Hier zit de top bijna in elkaar.Poe poe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *