Op dreef!!

Het afronden van de Log Cabin heeft me enorm gemotiveerd om nog een project af te maken!! Leanneke!! Neeeee, het is nog niet zover maar ik ben al aardig op weg!!

Schreef ik een poosje geleden dat Leanneke in de ring zat? Nou daar is ze dus uit. Ik heb de ring even in de hoek gezwiept en haar gedrappeerd over een tafeltje, ooit gekocht voor nog geen 10 euro!! :0))

Na de lezing van An Moonen en na tips van Ingrid/Supergoof zag ik het eigenlijk helemaal zitten om niet in de ring te quilten maar gewoon op tafel en ik ben nu dus helemaal om!! Heerlijk geen gehannes meer met zo´n quilt op schoot, draaien en niet weten waar je al die lappen moet laten.

Buiten heb ik geen grote tafel vrij dus heb ik dit tafeltje gepakt en het is zo echt een genot om te quilten!! Je kunt het tafeltje naar je toe trekken tot waar je wilt en dat scheelt bij mij echt in m´n schouders. Het weegt niks, je sleept het dus overal mee naartoe.

Afgelopen weekend heb ik echt uren achter elkaar zitten quilten en heb in m´n lijf nergens last van …….dat geld dus niet voor m´n vingertjes ;0)) Ik zat heerlijk onder de parasol en had geen erg in de warmte omdat je dus niks op schoot hebt!!

Een genot om al die stofjes weer van dichtbij te bekijken en weer even vast te houden. Het gaat nu echt zo´n heerlijke knuffeldeken worden.

………

De witte streepjes zijn lijntjes die ik heb getekend met een Clover stift. De streepjes verdwijnen zodra je er een strijkijzer op zet.

Hier nog een foto (helaas niet zo scherp) waar je kunt zien dat ik met m´n linkerhand de quilt vasthoud.

Oh ja, het tafeltje kan worden ingeklapt dus jullie begrijpen wel wie er voortaan mee op reis mag!!

Op dit logje <===klik, van Ingrid/Supergoof verteld zij over het quilten op tafel (en nog veel meer leuke dingen) en ook in de reacties van dat logje staat het e.e.a.

21 gedachten over “Op dreef!!

 1. Hij wordt echt heel erg mooi. Heerlijk he als je dan aan quilten toe bent, en je ziet hem, zoals je zegt, veranderen in een knuffeldeken. Waar ik wel benieuwd naar ben: hoe doe je dat, quilten op tafel? Met een zelfde quiltnaaldje? Heb je dan je andere hand ook gewoon onder de quilt? Wat is dan het verschil met op schoot werken? Misschien lastig om zo uit te leggen, maar ik ben wel benieuwd.
  Veel plezier met je quilt!
  Groet, Thea

 2. @Thea ik heb nog even een foto toegevoegd, deze was niet zo scherp dus vandaar in 1ste instantie afgekeurd ;0), maar hier kun je zien dat ik met links de quilt vasthoud. Ik gebruik hetzelfde quiltnaaldje als altijd.

 3. Groot gelijk dat je op je eigen manier quilt. Een ring moet een hulpmiddel zijn, geen kwelling. Je quilt wordt wel heel mooi.
  Je Girl’s day out wordt ook een snoepie!

 4. Hij wordt echt heel erg mooi!!! Ik quiltte eerst ook zoals jij nu doet, tot mevr.(!) op de cursus zei dat dat echt niet hoorde…. Maar ik vind het idd niet handig met die ring. Al moet ik zeggen dat nu ik allemaal rondjes quilt zo’n ring wel weer handig is, want het hele gevaarte draaien op tafel lukte me niet echt… kMoet nodig ermee verder gaan!

 5. Allereerst,…. je Leanneke is beeldschoon!!!!
  :o)

  Dan het doorquilten,…. lekker hè, om niet zo’n warm ding op schoot te hebben,….

  Het is toch grappig dat quilten op tafel zo moelijk lijkt te zijn,… terwijl iedereen ’t vroeger ‘gewoon’ zo deed,…..(wat we nu gelukkig weten dankzij An Moonen).
  ;o))))))

  En dat je, als je geen cursus hebt gevolgd, ‘gewoon’ dat doet wat je praktisch lijkt,…..

  Weet je,…. ik heb ook weleens geëxperimenteerd met een strijkplank als tafeltje,…. want die is in hoogte verstelbaar. Zat ik in de kamer met een strijkplank voor me. Maar da’s wel een raar gezicht,…
  LOL

 6. @Haha Goof geweldig die strijkplank……komt er iemand binnen, hup de quilt er even af en iedereen denkt dat je een voorbeeldige huisvrouw bent!!!
  ;0))))))

 7. Joyce wat een snoeppie is je leanneke en ja quilten in de ring ik had een ring gekocht voor een 10 eurootjes vai het pb maar ik heb er precies 4 steken meegemaakt en toen in de hoek gezwiept staat straks wel leuk in mijn hobby kamer aan de muur hihi ja ik doe het ook op de hand aan tafel of op de bank . en wordt best heel mooi zo hoor .

  christine

 8. Wat een heerlijk plan!! Ik ga ook maar eens oefenen. Het lijkt mij heerlijk met het warme weer geen dikke knuffeldeken op schoot. Wat is je Leannes House mooi aan het worden!!

 9. Hoi!
  Na veel gehannes en gedoe om te leren quilten in een ring, wat almaar niet lukte, ben ik ook overgestapt op “mijn eigen manier”, die dus helemaal niet zo eigen bleek te zijn: gewoon uit het losse handje! En dat bevalt uitstekend. En net als Supergoof vertelt, leg ik mijn quilt op de strijktafel, voor net dat beetje meer grip. En je kunt daarbij zowel zittend als staand quilten ;)
  En ik houd hem op dezelfde manier als jij met mijn linkerhand vast. En het mooiste is dat nu de achterkantsteekjes eindelijk óók mooi worden!
  Je begrijpt wel dat het leuk is om hier jouw verhaal te lezen én de prachtige foto’s te zien, dat wordt een superquilt!
  Nu nog op zoek naar zo’n Cloverstift…
  Zulke tips komen goed van pas! Dankjewel!

  Groeten van Digna

 10. @Leuk Digna om jou verhaal te lezen!! Let op bij het kopen van de Cloverstift, je hebt 2 soorten. Ze zijn allebei wit, de ene verwijder je (dacht ik) met water en de ander, die ik dus gebruik, verwijder je met je strijkijzer. Je ziet dit staan op een plaatje wat op de verpakking staat.
  De meeste quiltwinkels verkopen deze stiften.

 11. Daar heb je nu veel gemak van van zo’n handig tafeltje. Want als het niet prettig werkt krijg je de neiging om het werk achteruit te schuiven. Binnenkort heb je een prachtige quilt af.
  Groetjes

 12. Kijk dat is nou handig,goeie tip joyce! Wat wordt je leannes house mooi zeg.Ik ben haar ook aan het maken, ben bij blok 4.Alleen ligt ze hier op het moment stil.Wie weet ga ik er weer mee aan de gang.Groetjes lynda

 13. Ik zit ook altijd te hannesen. Wel ring, geen ring. Heb zelfs een quiltstandaard gekocht maar dat was ook geen succes.
  Heb me er nu maar bij neergelegd dat ik geen ster ben met quilten maar het zit wel stevig en ziet er best netjes uit.
  En het belangrijkste is toch dat je er lol in hebt.

 14. Hallo Joyce, ook ik ben na jouw stukje en de tip van Ingrid om eens bij jou te gaan kijken, heerlijk aan het quilten zonder ring. Ik vind quilten altijd nog het leukste gedeelte van de quilt. Je ziet hem body krijgen!! Ik heb een link naar je blog gemaakt voor alle quilters die het nog niet weten dat het zo ook helemaal goed is. Dank je voor de andere tips want die heb ik natuurlijk ook doorgelezen. Veel plezier met al je projecten waar je mee bezig bent. Het is een machtig gezicht.
  Hartelijke groetjes Anita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *