Een goed begin..

het is vandaag woensdag Mandjesdag. Nee ik heb niks te melden over m´n mandjestop maar wel over het vervolgproject de Sterren en Mandjes quilt uit de Quiltmania.

Een poosje geleden heb ik hier al laten zien welke stofjes er voor de Lone Star gebruikt gaan worden EN de prachtige sterretjesstof voor de achtergrond.

 

Het was de bedoeling dat ik de stroken met de naaimachine aan elkaar zou zetten maar na een paar pogingen ben ik daarmee gestopt. Iedere keer ging het scheef en moest de hulp van het tornmesje ingeroepen worden!!

 

Na rijp beraad heb ik besloten de boel weer uit te halen en alles op de hand te gaan doen. De reepjes werden geknipt en nu liggen hier prachtige stapeltjes wybertjes.

 

Hè ik heb het meteen helemaal naar m´n zin!!! Jammer dat een mens nachtrust nodig heeft anders……….

Het leuke speldenkussen kocht ik laatst bij Atelier Bep. Ze had net weer een voorraadje dus dat kwam mooi uit!! En de andere schat die op tafel staat??

 

Dit is Japans garen en dat kocht ik vorige week bij ´t Quilterspalet in Den Haag. Echt prachtig garen om te stitchen of te quilten of…..gewoon lekker naar te kijken en steeds even vast te houden. Ik begon met een paar klosjes maar toen Evy me dit kistje met het hele assortiment liet zien…….tja toen was ik verkocht. Evy als je dit leest: ik zou echt spijt hebben gehad als ik dit prachtkistje niet had meegenomen, je ziet het staat hier te pronken op m´n werktafel en iedere dag kijk ik ernaar!!

Nog even een close-upje!!

 

Oef……zonde om aan te breken……..;0))

Quiltgroetjes van Joyce :o)

18 gedachten over “Een goed begin..

 1. wow!!!! die klosjes….ik durf het bijna niet te zeggen..maarreh…die eh ..wil ik ook!!;0)))
  klinkt als een verwend kind maar dit is zoooo moooi!!!
  misschien een vakantie uitje naar Den Haag ;0))
  en je weet het weer mooi te brengen..eerst de pennen waar ik van ga hyperen en u dit weer..;0))
  fijne avond

 2. Het eerste dat me opviel, waren de prachtige kleuren van de klosjes,….
  Zo MOOI!
  ;o)

  Wat gaaf dat je met de mandjesquilt begonnen bent! Die wil ik ook graag maken,… heb het idee dat ik een zee van tijd heb, als de NI af is,…
  ;o)

  Fijne dag vandaag!

 3. Prachtig je doos vol garen zo heb je altijd de juiste kleur bij de hand.
  Bij mij lukt het met de naaimachine ook nooit zo goed, met de hand gemaakt is toch super ! ! !
  Groetjes Hennie.

 4. wauw Joyce wat een geweldige schatkist heb je in huis gehaald .
  het garen wat er in zit is zo mooi he die glans die erop zit jammer dat je niks meer met mini doet zou je prachtige kleertjes van kunnen breien voor je ph. is maar een ingeving hoor hihihi .de sterren mandjes quilt is echt super . maar ik hou me nog even in. de NI ligt nog op de plank. christine

 5. Ik kan ook niet goed patchen op de machine, ben wel hard aan het oefenen. Zo’n kistje wil ikook wel hebben. Maar ik woon niet in de buurt van Den Haag, dus kun je me vertellen hoe het garen heet. Missschien kan ik het Quilterspalet eens mailen, misschien sturen ze het op?

 6. Heel herkenbaar om het toch weer met de hand te gaan doen… Het is altijd een hele kuns om die machine in bedwang te houden. De klosjes zijn schitterend!!!

 7. Wat een stapel wybertjes heb je al klaar liggen. Mijn naaimachine heb ik al jaren niet gebruikt doe alles liever met de hand.
  Het is echt zonde om aan dat mooie garen te beginnen. Gelukkig heb je de foto’s nog.

 8. Hi Joyce,

  Wel gaan gebruiken hoor. Je hebt gelijk dat het al geweldig is om naar te kijken maar ik ben het garen op dit moment aan het gebruiken in een stitchery en whoowww. super!
  Bovendien geeft het gebruiken me een excuus om het kistje permanent op de salontafel te laten staan. Heb ik even een mooi uitzicht :)

  Hartelijke groet,
  Evy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *