Nearly Insane Juni..

Het is alweer de 20ste van de maand dus tijd voor de update van de Nearly Insane!! De tijd gaat veel te snel, zo denk je; ik heb nog 2 weken de tijd en plotsklaps zijn dat nog maar 2 dagen!! ;o))

Deze quilt maken vind ik moeilijker dan ik dacht, en dan bedoel ik niet het maken van de blokken (tot op heden nog niet zulke moeilijke gehad) maar het bepalen van de kleuren en het uitzoeken van de stoffen. Deze keer heb ik het blok een paar keer op papier geprint en ben met kleurpotloden aan de slag gegaan.

Na het kleuren eens even opgehangen en een tijdje op me in laten werken. Er werd voor de middelste gekozen. Daarna was het toch wel wat makkelijker om de stofjes uit te zoeken. Alhoewel ik nu toch weer twijfel of het rood niet te donker is………

….er zijn nog 93 blokken te gaan en als het uitzoeken zo moeilijk blijft dan ben ik waarschijnlijk niet NI (Nearly Insane) maar CI (Clearly Insane). :o)))

Overigens een prettige bijkomstigheid, als je al je stofjes langsgaat dan zie je weer even wat je allemaal hebt……..kan je weer zo lekker fantaseren wat daar allemaal van gemaakt gaat worden!!

Nog even een overzicht van de blokjes tot en met heden.

Quiltgroetjes van Joyce

24 gedachten over “Nearly Insane Juni..

 1. Het bij elkaar zoeken van kleuren blijft een moeilijke bezigheid! Ik heb dat ook, blijven aarzelen. Toch vind ik dat je heel goed geslaagd bent en de blokjes zien er prachtig uit!

 2. Supermooi blokje!
  Ik las je reactie bij Gerda,… pssst als je nu zo’n zin hebt om een blokje te maken, dan doe je dat toch,…. dan ben je meteen klaar voor 20 juli,….
  ;o)))))))))

 3. Gek hè maar als ik de blokken zelf zie dan is het niet wat ik me voor had gesteld. Wel de blokken afzonderlijk maar NI bij elkaar. Loop al sinds gisteravond te twijfelen…..
  Als ik met deze blokken doorga dan gaan in ieder geval de gele stroken links onderin vervangen worden!
  Als ik niet met deze blokken doorga dan wordt het heel wat anders!!
  Hoe dan ook: ik geef NI op!!!!
  ;o))))

 4. Nou Joyce, ik vind dit een super stralende ster. Lief, de hartjes in het midden, het rode stofje met “zonnetjes” en dan weer de takjes met bloemen. Een heel leuk blok.
  Ik vind ook dat de je “randstof” heel mooi gebruikt hebt.

  Ik dacht even dat je ging zeggen na je
  “als je al je stofjes langsgaat dan zie je weer even wat je allemaal hebt……” …..
  ik hoef NOOIT MEER stofjes te kopen. :-))

  En ik vind je mandje ook erg mooi.

  En nee, ik ben nog NI NI :-).

 5. Jammer,… van die rand bedoel ik,…. ik vond ‘m erg mooi staan, van mij mag-tie zo wel thuis komen,….
  ;o)
  (dit was ’n onderonsje,….)

 6. De blokjes zijn mooi maar ik begrijp wat je bedoelt. Of hij wordt helemaal bont of je krijgt een quilt in dezelfde tinten. Succes met denken en een fijn weekend verder.
  Berna

 7. Het kiezen van kleuren dat is denk ik wat mij nog tegenhoudt om te quilten. Ik heb weleens in een winkel met allerlei stoffen in m’n handen gestaan en heb alles weer terug gelegd.
  Kun je niet googelen op de NI en kijken wat je leuk vindt, een bonter geheel of een rustiger geheel.
  Succes ermee.

 8. Wat ik nog zeggen wou. Ik vind je blokken prachtig, dat rood is helemaal niet te donker. Ik weet zeker dat je eruit komt. Je mandjes- en logcabinquilt zijn ook prachtig geworden.

 9. joyce ik heb nu verschillende keren gekeken bij de blokken afzonderlijk vindt ik ze super ,maar ik [dat is mijn personelijke menig] vindt ik het donkere groen blok er niet bij passen dat brengt onrust . maarrrrrrrrr als je nu nog een paar blokken maak met dat groen erin dan krijg je weer een geheel dat groen dat stoort nu. mischien helpt het en zo niet?

  of je maakt juist deze qquilt met veel verschillende kleuren dan wordt het geheel heel druk maar ook weer warm. tja meis wat is wijsheid he?

  maar ik denk dat je er zelf wel uit zal komen. de andere quilts zijn ook erg mooi.
  dus ik ben er niet bang voor dat je de juiste beslissing neem

  liefs van christine

 10. Bedankt voor al jullie reacties en tips. Ik blijf voorlopig nog even prakkizeren. Leerzaam is dit in ieder geval wel!!
  @Christine ik snap precies wat je bedoelt met het groene blok. Het zijn de hoeken die “te groen” zijn.

 11. Kleuren kiezen blijf ik ook lastig vinden…. ik vind je blokken mooi hoor!!
  Met de sbs blijf ik het ook vaak lastig vinden, maar soms zeg ik tegen mezelf: gewoon doen, het wordt vast mooi…. Anders blijft ie liggen ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *