Allereerste patchwork…

Ik had nog maar net kennisgemaakt met het quilten toen ik voor ´t eerst bij The Stitch Cottage in Hellevoetsluis binnenliep. Oooooh wat was ik wèg van alle rozenstofjes die daar stonden, ik had ze zo allemaal mee willen nemen……maar ik had nog geen flauw idee wat ervan te maken.

Wat kan je toch maken met zulke leuke stoffen en vooral………waar gaat veel stof inzitten??? Och zou het niet leuk zijn om daar gordijnen van te maken?!

Ik wist nog nauwelijks iets van patchen maar kon me niet voorstellen dat het moeilijk zou zijn om rechthoekige lapjes aan elkaar te naaien. Ik zag het al helemaal voor me en werd er helemaal enthousiast van en JAwel ik kon me gaan uitleven op het uitzoeken van de rozenstofjes!! Wat was dat een feestdag!!! Thuis gekomen een plan gemaakt. Er zouden allemaal stroken gemaakt worden, stroken van rechthoekige aan elkaar gezette lapjes afgewisseld met stroken van 1 stof. Tijdens een cursus applicatie had ik al een snijmat, lineaal en rolmes aangeschaft dus er werd driftig gesneden, gepast en gemeten. Het in elkaar zetten van het geheel was toch wel wat intensiever dan ik van tevoren had bedacht maar ach met zulke mooie stoffen onder je ogen is dat helemaal niet erg. Manlief heeft in de tussentijd de wanden voorzien van een rozenbehangetje want ja als je dan toch voor bloemetjes gaat……….

Inspiratie heb ik o.a. opgedaan in de boeken van Laura Ashley. De gordijnen zijn gevoerd met ongebleekte katoen en aan de boven- en zijkanten heb ik een bies gezet om het geheel af te werken.

Voor de embrasses is een banaanvorm getekend en het papier uitgeknipt om te passen en toen het paste van de stof gemaakt en als laatste afgewerkt met een strik!!

Nu hoort er bij rozengordijnen, rozenbehang natuurlijk ook nog een rozenquilt……..kijk eens wat er ligt te wachten ;o))

Alles bij elkaar ben ik best een poosje bezig geweest maar wat mij betreft is het dat dubbel en dwars waard geweest!!!

 

23 gedachten over “Allereerste patchwork…

 1. Heel erg mooi joh, ik heb een douchegordijn in die stijl.
  Ok…geef het toe…die heb ik gekocht lol.

  Ik had nooit aan zo’n douchegordijn gedacht tot ik er een in de winkel zal…en toen kon ik het niet laten liggen.

 2. wat zijn ze mooi en wat een leuk idee om er gordijnen van te maken je moet wel op dat ideetje komen maar ze zijn geweldig groeten annie.v.

 3. Hi Joyce!

  Wat geweldig mooi! Ik ben er een beetje stil van, zou het zo naar mijn huisje willen verplaatsen…….
  Het behang is ook zo lief…..

  Ben benieuwd naar de toekomstige quilt, wordt het één voor op het bed of aan de muur?

  groetjes!

 4. joyce wat mooi het is helemaal mijn stijl ook geweldig hoor en dat zelfs als je nog nooit iets met patchwork had gedaan prachtig joh ! en nu je quilt op bed of lods op een mooie stoel gezellig hoor .

  christine

 5. En ik kwam nog even hierheen om je gordijnen te bewonderen.

  En wat leuk van Goof dat liedje van Conny van den Bos. Doet mij herinneren aan die dag zo zo lang geleden dat ik haar ophaalde met mijn paarden en rijtuig en haar bracht naar het gebouw wat zij officieel ging openen.

 6. Geweldig zo mooi het geheel is, ik heb toevallig 4 weken geleden onze logeerkamer met bijna het zelfde behang gedaan. Alleen ik heb niet van die super mooie gordijen er bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *