M’n eerste quiltwerkje..

Achter de schermen wordt hier knoerthard aan m’n blog gewerkt. Werk wat eigenlijk niet zichtbaar is maar wat wordt uitgevoerd omdat e.e.a. soms wel ONzichtbaar is. Cryptisch??
Het heeft allemaal te maken met het oude web-log. Daar staan namelijk nog steeds de foto’s geparkeerd van de Quiltdjoojs-logjes  van 10 maart 2009 tot en met 19 augustus 2011. En die foto’s zijn, dàn wel en dàn niet zichtbaar. Logje voor logje ben ik nu de foto’s opnieuw aan het uploaden zodat ik straks niet meer afhankelijk ben van web-log.

Vanochtend, toen ik was aanbeland bij een logje van 9 juni 2009 (tja het gaat niet zo hard) zag ik dat dit logje nooit was gepubliceerd, dus doe ik dit alsnog……….

Het betreft m’n allereerste quiltwerkje, een klein witwerkje wat op een cursus bij de Stitch Cottage, toen nog in Hellevoetsluis, werd gemaakt.

Héél erg leuk werk om te doen.

Op het begin harststikke moeilijk, menig keer floepte de naald overal naartoe…. en de steekjes waren allemaal verschillend…….

maar gaandeweg lukte het steeds beter..

en van een afstandje…

rechte lijnen, kromme lijnen…………

alles kwam aan bod!

Na deze cursus zag ik mezelf al een héééle grote witwerk quilt maken, maar ach…..
er kwam zomaar van alles tussen ;o))
maar wat in het vat zit………

De cursus wordt overigens nog steeds bij de Stitch Cottage, nu in Den Haag, <-klik, gegeven.

Quilt- en bloggroetjes van Joyce :o)

NB… heb er ook maar meteen een foto-albumpje van gemaakt, zie fotoalbums boven in de donkere balk…

 

22 gedachten over “M’n eerste quiltwerkje..

 1. Wat knap dat je het geduld hebt dat allemaal over te zetten.
  Ik heb mijn weblog op een gegeven moment gedelete. Ik kreeg er nog reacties die ik niet eens kon beantwoorden. Ook het deleten kostte al veel moeite.

  • Ja Annelies het is veel geduld maar de, met name tips en Truukjes, logjes worden nog regelmatig teruggelezen en het zou zo zonde zijn als de foto’s straks definitief zouden verdwijnen….

 2. oh Joyce wat is dit mooi! zou zo iets ook wel willen leren . en ik personelijk vindt dat je heel erg mooi quilt als dit je eerste werk is . dat van mij lukt niet zo erg hoor .

  fijne zondag christine

 3. Jeetje wat een werk, om alles om te zetten..
  En je witwerk ook, maar wat ziet dat er prachtig uit!!!
  Ik zou nog weleeens een wit op wit quiltwerk van mijn trouwjurk willen maken, maar ik durf nog niet zo goed de schaar in die jurk te zetten …
  Fijne zondag

 4. BEELDSCHOON!!!
  Wat ontzettend mooi!
  :o)
  Morgen m’n laatste kraamdagje,… en daarna ga ik ook eens prakkizeren over het overplaatsen van de oude logjes,…

 5. whow wat een mooi quiltwerk…en wat een mooi patroon ook…
  moet binnenkort ook maar eens aan de slag met de compu..die kan ook wel wat aanvullingen gebruiken…maar eerst ga ik op stap!!

 6. Ohhhh, die ligt ook nog ergens in een kast. Rustig laten liggen, ben even met iets anders bezig. Dapper om met de webstreepjelog in de weer te gaan. En wat was het een leuke cursus hè?

  Breigroetjes

  • Goof voor de logjes heb ik bij Weblog een exportbestand gemaakt en dit geïmporteerd in dit “nieuwe” blog.
   Je reacties worden dan mee geëxporteerd, alleen de foto’s blijven via een link met weblog verbonden tenzij je deze bij een Picasa of zo had ondergebracht dan zijn ze daar nog mee verbonden.
   Voor jou is dit lastig omdat Blogger het exportbestand niet kan importeren.
   Het is en blijft een grote miskleun dat ze bij Web-log niet geadviseerd hebben om destijds zo’n exportbestand aan te maken want vóór de migratiemislukking kon je volgens mij 2 soorten aanmaken, zowel voor WordPress als voor Blogger. Tja dat hebben we toen niet gedaan omdat dat, volgens Web-log absoluut niet nodig was………. en toen waren we nog heerlijk naïef.

   • Nog even……….. er bestaat een converter tool maar die werkt voor blogs tot 1 MB. Zou de helpdesk van Blogger je misschien kunnen helpen?

 7. Ahhh Joyce toch, wat een mooi quiltwerk.
  En dat is je eerste???
  Knap joh.

  En dat andere, dat van die “convertor tool” enz. dat gaat weer ver mijn pet te boven.
  Dus dubbel knap van je!!

 8. Knap quiltwerk voor een eerste poging! Heel mooi.
  Wat een gedoe toch met Weblog. Ik heb toen ik met bloggen begon ook een weblog account aangemaakt maar destijds toch gekozen voor Blogger. Gelukkig maar!

 9. Wat een prachtige quilt!!!!!!!!!!!

  Zoiets wil ik ook…..ooit…..nog eens. Fijn dat we bij jou hier van mogen genieten. En het werkt erg inspirerend. Ik moet noooooodig weer eens aan het quilten…

  Lieve groeten, Willeke

 10. Hallo,
  Het is alweer een poosje geleden dat er een blogje van je voorbij kwam. Hopelijk is alles goed en kun je snel weer wat laten zien.
  Groetjes Elle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *