Mijmertijd……..

Het is weer mijmeren geblazen tussen Kerst en Oud & Nieuw…….en nee, dat komt niet door de tijd van het jaar maar door de, af en toe héle harde ;0), klanken uit de boxen van de radio!! De top 2000…..wat kan ik dáár van genieten!!

Overal staattie aan……beneden……..boven…….in de auto……….op de laptop…..zodat ik zoveel mogelijk nummers kan horen. En ja dan komt dat mijmeren vanzelf.

Zo zit ik boven in m’n eigen domein te genieten terwijl ik druk in de weer ben met blokjes voor de Dear Jane…..

Zit toevallig midden in de appliqué blokjes. De één doe ik met de rijgmethode en de ander reversed appliqué…….net waar ik zin in heb en net wat ik mooier vind.

Zat te mijmeren dat ik met het maken van de Dear Jane voor het eerst de reverse techniek heb toegepast………dacht dat het heel erg moeilijk was maar dat valt reuze mee en het resultaat is altijd naar m’n zin.

Natuurlijk zit ik ook te mijmeren over vroeger…..bij de ene plaat zie ik mezelf de dansvloer opspringen. Mijn tienerjaren waren de jaren 70 dus discomuziek in overvloed!! Bij een ander nummer zie ik me weer in de Rotterdamse Kuip staan tijdens een van de vele stadionconcerten die ik in de 80’er jaren bezocht.

En dan ineens zie ik in m’n ooghoek dit staan……….

En mijmer ik over een kleedje wat ik in het dienblad wil maken en mijmer nog even door over die krans……..hebben jullie ‘m bij “Die rare Goof” (<-klik) gezien?  Gaaf hè?!

Dus mijmer ik over deze takkenkrans……maar OOK over de blauw rode lapjes achter dit tafereeltje. Krijg meteen zin om daar een blokje voor te maken. Maar…..ik hou me in en ga door met m’n DJ-blokjes.

En terwijl de muziek alsmaar doorgaat gaan m’n gedachten weer naar allerlei jaartallen en allerlei situaties…….mooie, verliefde, verdrietige, boze, vrolijke……….wat een hoop herrinneringen brengt de muziek met zich mee.

En dan opeens……

sta ik op m’n gemakkie van één van de blokjes de naadtoeslag af te snijden………. grrrrrrrr………..stampstamp……….wat een OEN!!

Uit de boxen klinkt: I will do anything for love van Meatloaf……zou dit een vaste herrinnering worden bij dit nummer……;0))

Morgenavond is de finale van de top 2000 en eindelijk staat mijn grote favoriet op de
1ste plaats!!!

Dan mijmer ik naar 2008 dat ik ze live in Ahoy heb gezien!

Fijne jaarwisseling!

Groetjes van Joyce die nu hard meezingt met I have a dream van Abba…….:0)))

 

 

18 gedachten over “Mijmertijd……..

 1. In de tachtiger jaren werkte ik in het ziekenhuis naast de Kuip als hoofdverpleegkundige en had ik wel eens oproepdienst voor calamiteiten in de Kuip.
  Leuk zo je overpeinzingen te lezen.
  Fijne jaarwisseling !

 2. wat een mijmerigen ja ook ik geniet van de top 2000 . en wat zonde nu die naad toeslag . moet je nu opnieuw beginnen?

  wens je een fijne jaar wisseling toe en een gezond en creatief 2011.

  christine

 3. Als ik naar mijn eerste quilt kijk, ga ik weer mijmeren over waar ik toen mee bezig was. Ben benieuwd of je terug zal gaan denken aan die top 2000 als je die applicatieblokjes ziet!
  Leuk om te zien dat je de reverse methode gebruikt, ik heb hem ook geleerd maar pas hem eigenlijk vrijwel nooit toe.

  Prettige jaarwisseling,
  Diana

 4. Wat heerlijk is dat toch om naar die top 2000 te luisteren niet….ook hier staat die veel aan! En net als jou kom ik in allerlei momenten uit mijn leven…Helaas heb ik Jane nog niet gezien….maar jou blokje met de omgekeerde appliceer techniek heb ook ik 2 maal gemaakt! Hij pastte niet tussen mijn sassings….maar je prikkelt me weer met al die mooie lapjes

 5. Heerlijk he die top 2000.
  Past helemaal in de laatste week van het jaar maar ik vraag me af komt het door de muziek of door de laatste week ??????
  Fijne jaarwisseling en een goed 2011
  Groeten
  Marga

 6. Volgens mij mijmert iedereen zich suf tussen kerst en oud&nieuw, maar het hoort een beetje bij t tijd van het jaar he :-)

  Ik wens je een goede jaarwisseling
  Groetjes
  Tertia

 7. Wat leuk om je mijmeringen te lezen. ik ben zo druk met van alles bezig geweest dat ik zelfs niet een keer de radio heb aangehad. Ik heb dus alles gemist dit jaar !!

 8. Heerlijk die top2000 ben er ook helemaal fan van en dan de Eagles vind ik ook de mooiste plaat allertijden altijd al gevonden dus gelukkig staat hij op 1. Je DJ blokken worden erg mooi en zo met de radio aan gaat het geweldig snel. Ik wens jouw en je dierbaren ook een goed, gezond en creatief 2011 toe.

 9. Vanuit het Belgische land een héél goed, gezond, ‘perfecte Jane blokjes’ jaar en alle cosy quilts die je je maar wenst!
  Hier wordt ook ijverig gepriegeld aan Jane….

 10. Ja, echt mijmertijd was het met die muziek erbij..onderussen ook dj blokjes gemaakt, nog even goed gekeken hoe jij je reversed appliqué maakte…
  In de Kuip de Stones meegemaakt, wat een belevenis en de Eagles staan bij mij ook op de eerste plaats, een cd draai ik altijd in de auto, richting Frankrijk, heerlijk meegillen…

 11. Ik heb niet zoveel meegekregen van die top 2000, alleen oudjaarsavond. Dus even gemijmerd.
  Wel over de krans van Goof, ik zoek ook spulletjes bij elkaar. Voor een krans moet ik nog op het snoeien van de bomen wachten.

 12. Wat een leuke foto’s laat je hier weer zien Joyce. Reverse applique heb ik nog nooit gedaan, maar dat zal vast nog wel een keer komen in de toekomst. Die van jou zien er in ieder geval super uit! Veel succes ermee, en ook met de krans, en natuurlijk nog de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *