Cadeautje voor mezelf……;0))

Omdat ik de laatste tijd zo weinig vrije tijd had en mezelf daarom een beetje zielig vond…;0)) besloot ik dat ik wel een cadeautje verdiende en zo kwam het dat ik boeken ging shoppen in de USA…… niet lijfelijk hoor maar via het WWW.

En kijk, sinds gisteren ben ik allesbehalve zielig ….:0))

Een van de boeken kwam binnen!! Het pakje is waarschijnlijk door een controlepost geopend geweest want het was 2x dichtgeplakt……niet zo verwonderlijk als je de nieuwsberichten over internationale pakketpost de laatste tijd hoort.

Na zorgvuldig het plakband te hebben opengesneden lag daar eerst een stapeltje krantenpapier……..

Dat was al een leesbelevenis op zich……..het idee dat deze krant bij iemand, zo ver weg, op de deurmat is gevallen en nu zo’n lange reis heeft gemaakt…….

En na het verwijderen van de kranten……..

Kwam dit prachtige boek tevoorschijn. Het is 2e hands maar nog in perfecte staat!! Ik kon het niet laten om een klein vreugdedansje te maken…….

Het boek “A Maryland Album” is een echt geschiedenisboek en beschrijft een aantal quilts en hun maaksters uit Maryland van 1634 tot 1934.

Het schilderij wat op de foto staat afgebeeld dateert uit 1876, hier staat meer info over de schilder. De dames hierboven hebben een quiltbee…….gezellig hè!!

Maar wat heeft zij toch in haar hand??

Iemand een idee??

Naast dit soort plaatjes staan er ook een hoop foto’s in het boek van de quiltsters, van hun woonomgeving en allerlei andere leuke zaken.

Maar wat er vooral in staat…………

INSPIRATIE………….:0)))

Mocht het de komende tijd een beetje stil zijn vanaf hier…….dan begrijpen jullie wel waar dat deze keer door komt.

Quilt- en leesgroetjes Joyce :o))

24 gedachten over “Cadeautje voor mezelf……;0))

 1. Mooi boek! En je quiltpatroon is schitterend…je bent ook een heel stuk sneller als mij,hihi. En dat dingetje in der hand, zou dat geen poederdoosje zijn voor de quiltpatronen op de quilt te doen? Anders heb ik behalve een stempel geen idee!

 2. Joyce, wat een heerlijk boek om bij weg te zwijmelen onder een herfstquilt, héérlijk! enne…ZIJ heeft toch gewoon de voorloper van de mobiele telefoon in haar hand…..ik zie deze houding dagelijks overal om me heen, ze was haar tijd vér vooruit……dat heb je met quiltsters.

  Hartelijke groetjes, jeannet

 3. Wat een heel mooi boek! Lekker om heerlijk in te bladeren en van te genieten!
  En zou de dame niet gewoon een klosje garen in haar hand houden…..???
  Geniet ze! ;)

 4. Hoi Joyce
  Wat een heerlijk boek lijkt mij dat het is nu ook echt weer voor zoiets.
  Ook de quilt is mooi geworden door de ronde vormen heeft hij een prachtige uitstraling.
  Groeten
  Marga

 5. Hoi Joyce,

  Wat ziet dat boek er mooi uit! Dat is vast een goede aanwinst, met veel kijk- en leesplezier.
  Volgens mij telefoneert ze met een klosje aan haar oor. Toepasselijk model gsm, dus, wat een vooruitstrevende dame!
  Veel plezier met je boek!

  Groeten van Digna

 6. Mooie keus heb je gemaakt. Met dit prachtige boek zal je heerlijke uurtjes doormaken. Lezen, en herlezen.. en natuurlijk inspiratie opdoen. Ik denk ook dat ze een klein vergrootglas gebruikt. Het lijkt me te groot voor een vingerhoed. Mooie dag nog !!!

 7. hoi Joyce heerlijk he je zelf verwennen .

  ben benieuwd welke inspiratie jij hier op gaat doen.

  en ik denk zelf ook een lensje ofzo voor de draden te tellen en anders een klosje garen maar dat ziet er wel raar uit zo.

  christine

 8. Hoi, wat een leuk cadeau. (zijn dat eigenlijk niet de beste cadeau’s; die je zelf bedenkt..?) Aan de stand van de hand van de vrouw zou je bijna denken dat ze haar mobieltje aan haar oor heeft, maar ja, gezien de tijd waaruit zij komt, zal dat het niet zijn!
  Veel plezier ermee! Groeten Jeanet

 9. Hoi Joyce,

  Het boek is om te smullen, maar wat zie ik daaronder? Prachtige quiltpatronen op de blokken? Ben heel benieuwd, zie je vanavond!

 10. Wat een leuk raadsel hè!? :0) Helaas zullen we het antwoord nooit weten….tis ruim 130 jaar geleden dat deze dame is geschilderd.

  Hé Anke…..zal binnenkort m’n blokken laten zien hoor. Tot vanavond, dan neem ik een DJ blokje mee want morgen is ’t alweer de 5e…. oeps de tijd gaat veelstesnel.

 11. Veel te lang niet hier wezen neuzen Joyce. geweldig de appeltjes die je maakt, de kleuren bij elkaar zijn erg mooi, antiekerig!
  Dit boek is erg mooi en ik denk dat de dame een prisma in haar vhand heeft, daardoor heen kijkend kun je het eefcet van lapjes/kleuren en patronen beter beoordelen. Zou dat kunnen?
  Dank voor je uitleg voor het overbrengen van quiltpatronen op de quilt!
  Een heel fijne dag!

 12. Naar de houding te oordelen heeft ze het dingetje net voor haar oog weggehaald of op weg er naar toe. Gezien het hele kleine gaatje lijkt het mij de voorloper van het deurspionnetje, je weet wel, bij de bouwmarkt te koop om zonder de deur te openen te kunnen zien wie er aan de buitenkant staat, moet het wel even ingebouwd in de deur. Ik heb wel eens gelezen dat zo’n ding een afgeleide was van een soort verkleinverrekijkertje met maar een glas. In de Quiltwereld worden ze gebruikt om je quilt als een geheel te zien vanaf een beetje afstand. Ik heb je blog gisteren gevonden en ben even vanaf het begin aan het lezen om te zien wat je doet (ik hexagon en diamond om karton veel) en om te zien of je nog wat lekkers voorstelt om in Zwolle aan te schaffen, het meeste heb ik wel, maar zo’n tackertje, die moet er maar komen, want er moet deze zomer behalve gepatcht ook maar eens gequilt worden en ik zie het niet zo zitten om dat met allemaal kleine verzekeringsspeldjes ahum veiligheidsspeldjes voor te bereiden, ik besteed mijn geduld liever aan patchen dan aan spelden. Was al op zoek naar een kringloop lichtgewicht strijkijzer, maar dat Blokker reisdingetje lijkt me ook wel wat, is ook niet zo duur (heb vorige week strijkijzer per ongeluk de hele nacht aan laten staan, gelukkig op de gewone en niet op de stoomstand, anders was hij zeker stuk geweest. Bovendien is zo’n groot strijkijzer te onhandig op een A4 formaat zelf met molton en breed elastiek om een multiplex plank gemaakt strijkplankje op een klein bureau naast de naaimachine voor het machinepatchen. Aan de elastiekkant heb ik een vel schuurpapier gelakt, het elastiek helpt gelijk tegen beschadiging bureaublad. Ik ga weer verder lezen, bedankt voor de tips.

  • Toeval bestaat!
   Vanmorgen heb ik na een héle lange tijd dit logje weer eens bekeken en zo ook de foto van de dame met het mysterieuze dingetje en vroeg mezelf wederom af wat het zou zijn……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *