Uitgeknipt!!

Ik heb geen idee hoeveel kilometer ik aan het stempelen en knippen ben geweest…..

……maar ik weet wel dat afgelopen weekend de laatste klokhuisjes zijn geknipt!!

Het dienblaadje wat ook voor de mandjesquilt werd gebruikt komt nu weer goed van pas :0))

Er zijn weer een flink aantal stapeltjes gemaakt met allemaal verschillende aantallen en veel verschillende printjes maar niet teveel verschillende kleurwaardes.

En vóór het geheel aan elkaar te gaan zetten eerst maar eens een stief kwartiertje aan het sorteren geslagen.

34 rijen van 26 appeltjes uitleggen is een behoorlijke klus…….

Gelukkig is deze tafel uitschuifbaar……….;0))

Als de 884 appeltjes aan elkaar zitten is deze lapjesdeken 1.30 x 1.70 meter. Een heerlijk formaat om van de winter lekker onder te kruipen!! Gelukkig duurt dat nog een paar maandjes!!

Dus liggen er voorlopig weer 34 stapeltjes op het dienblaadje…….oh nee…..

1 streng is al klaar…..

Quiltgroetjes van Joyce :o))

 

42 gedachten over “Uitgeknipt!!

 1. Maar Joyce toch ! amaai wat ben jij een naarstig bijtje zeg. Zo een massa werk.
  Ik wens je nog heel veel plezier en naaiwerk.

 2. Wow, wat een aantal. Ik werk liever met kleine porties, zodat ik het nog kan overzien. Dit is wel weer handiger als je maar even de tijd hebt om te handwerken, dan ligt alles zo voor het grijpen. De kleuren van de stoffen zijn erg mooi. Ik ben benieuwd naar het resultaat.

 3. Wat flink om alles op voorhand allemaal al te knippen. Wat een maffe hobby hebben we toch eigenlijk, eerst de boel verknippen en dan weer aan elkaar naaien……Mooie kleurtjes heb je gekozen voor de appeltjes. Zo’n stempel lijkt me wel erg handig!

 4. Wat een werk heb je al verzet. Wel een heerlijk werk met zulke mooie stoffen. Het kan niet anders of deze quilt wordt prachtig.
  Groetjes Mascha

 5. Pffftt dat zijn er inderdaad een heleboel. Geen zere handen van het knippen? Mooie ztofjes gebruik je ervoor. Wel handig dat er een stempel voor bestaat. Gaat toch een stuk sneller dan tekenen.

 6. *Bep ik heb ze maar gauw van de tafel weggehaald…..met een kat in huis…..of met mij in huis die zomaar ramen tegen elkaar openzet……..
  *Elizabeth, in m’n eerste logje schreef ik wat meer over het stempelen. In de rechterkolom staat bij categorieën een link naar eerdere logjes over deze quilt.
  *Tja het zijn er best veel hè….en ook niet simpel om die rondingen aan elkaar te krijgen, maar het is wel weer een hele leuke uitdaging!!
  Geen zere handen van het knippen want ik wisselde dat af met het stempelen en heb een superscherp klein schaartje gebruikt.

 7. Gelukkig heb je niet allemaal in appeltjes hoeven te happen,… dat zou me ook wat wezen, om elke keer zo’n secuur klokhuis te krijgen,…
  ;o)
  Weet je, ik zou zo zin hebben om ook een stempel aan te schaffen,….
  *Ü*

 8. oh joyce een appeltjes quilt en tjee ik lust helemaal geen appels maar deze lijkt me heerlijk straks met een strenge winter koffie en dan appelgebak met… onder een appelquilt .

  christine

 9. Wat een werk heb je al verzet. Ook ik ben natuurlijk heel benieuwd naar het eind resultaat maar eerst heerlijk genieten van een mooie {hopelijk} zomer zodat je ze allemaal aan elkaar kan zetten.
  Groetjes,
  Marga

 10. ha ha ..dit vind ik nou super…wat een geweldig gezicht!!!!!!!ik zie je zo zitten in de auto…Maar dit is dus wel weer héél verleidelijk!!!!!
  hoezo virussen verspreiden!!!..;0))
  de kleuren zijn ook weer mooi…..ja hoor het begint te borrellen…..pffft..
  fijne dag

 11. Het ziet er geweldig uit! Maar wat een werk.. Veel succes en plezier bij het aan elkaar naaien. Volgens mij duurt het nog wel even voor je aan het quilten kan beginnen. Ik ben benieuwd en kom vast vaker kijken.

 12. Wat een prachtig gezicht en wat een prachtige appeltjes, de kleuren ik vind ze geweldig en dan zo mooi opgestapeld in het perfecte bakje. Veel plezier met in elkaar zetten en ben benieuwd hoe mooi hij dan wordt.

 13. Net voordat ik naar m’n werk ga, kom ik nog even kijken naar de foto met alle klokhuizen op ’t dienblaadje,…
  Zo GAAF!
  Toedeloe!
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> :o)

 14. Hoi Joyce,
  Prachtig, PRACHTIG, P*R*A*C*H*T*I*G!
  helemaal mooi die tintjes zo bij elkaar. Valt het nu mee dat patroon aan elkaar zetten met die ronding? Je hebt nu alleen nog maar korte rondingen gedaan? Of al stiekem een proefrijtje met ook lange kanten?
  Oei ik voel de temperatuur al stijgen, het virus springt weer rond…
  Een heel fijn weekeinde!
  PS Ben je ook een beetje appelig van het knippen ;-))

 15. Jij hoeft je zeker niet te vervelen de komende tijd Joyce. Maar het wordt vast een prachtige quilt, want de stoffen zijn erg mooi. Het stempelen gaat denk ik heel wat sneller dan alles met de hand tekenen. Veel succes!

 16. Wat een mooie kleurtjes, echt “kwijlen” hoor.
  Leuk om dat allemaal zo te zien op die grote tafel.

  Mmmmmmm bedenk ik me, dit patroon wil ik al zo zo lang gaan maken, maar Joyce heeft nu de ervaring van 884 klokhuizen stempelen en knippen.
  Zeg Joyce ……… is het niet leuk om dit nog een keer te doen, maar dan met andere stofjes, de mijne dus.
  Och arme jij ……… ik moet gewoon zelf gaan tekenen en knippen.
  Maar het is wel een goed idee ….. toch :-)))).

 17. Vandaag tijdens de buien 2 strengen aan elkaar gezet…….beetje tenenkrommend moet ik toegeven maar… gaandeweg krijg ik er handigheid in!!

  Fleur hup…….. pak je potlood en schaar… en hup aan de knip!! Ik weet zeker dat er nog een hoop stofjes met mooie herinneringen zijn en dat maakt ’t dan weer zo speciaal!!
  ;0))

 18. ik kom nog even spieken hoor..ik vind het zo’n prachtig gezicht!!!!!!
  en ..ehhh….plakken????….zucht..;0))
  eerst even poetsen!!!!
  hele fijne appeldag;0))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *