Emotie en Mysterie op de OEQC……;0))

Gisteren was een echte feestdag!!

Vroeg in de ochtend vertrok ik, samen met Anke, richting Veldhoven naar de Open European Quilt Championships in Veldhoven!! De reis verliep voorspoedig en de deuren waren nog maar net open of we stonden al binnen.

Klaar om ons te laten verrassen door meer dan 200 quilts die tentoongesteld worden en ons te laten verleiden door de vele winkels die er staan!!

Wat betreft de verleiding………..tja die was natuurlijk niet te weerstaan!!

Lappies voor de NI, de DJ, de Appeltjesquilt en voor een tafelkleedje. Natuurlijk weer een boek voor de boekenkast, wat garen, een prachtig lintje EN alles ligt op héle mooie tussenvulling!! Bij Elly Prins kocht ik een zijden tussenvulling voor de Girls Day Out en voor een andere top die hier nog heel zielig in de kast ligt te wachten!!

Naast de quilts die voor de wedstrijd worden tentoongesteld zijn er ook werken te zien van enkele internationale topquiltsters.

Eén daarvan……….daar ben ik nog steeds helemaal beduusd van!! Penélope Roger!! Een Francaise die zulke ADEMBENEMENDE quilts maakt!! Zij hanteert een combinatie van boutis, trapunto en appliceren.

En de volgende is zó móói…………zucht…….

De trotse maakster Pénélope vertelde heel enthousiast over haar werk en moest zich, keer op keer, voor de ongetwijfeld kweeniehoeveelduizendste keer, verdedigen dat het ècht allemaal handwerk is!!

Als je de details van het werk ziet dan zie je dat ze met een héél klein stiksteekje werkt.

De combinatie van deze prachtige werkstukken en de ontmoeting met deze fantastische vakvrouw heeft mij echt ontroerd!! Ik stond werkelijk met een brok in m’n keel!!

Tja en dan zal er natuurlijk in de toekomst hier ook het een en ander uitgeprobeerd gaan worden want ik heb voor járen inspiratie meegekregen!! ;0)))

Uiteraard waren er tussen de quilts voor het kampioenschap ook hele mooie exemplaren!! Niet altijd je smaak maar wel met veel bewondering voor de maaksters!!

Mijn persoonlijke winnaar hangt echter niet tussen deze quilts maar hangt in de gezellige stand van Dorry’s Quilt it & Dotty. Dat is de Nearly Insane van Supergoof!!

Eindelijk kon ik deze met m’n neus er bovenop bekijken!!

Maaar……wat zie ik nu?? Wat is er gebeurd met de geweldige rood/witte van Ingrid???

Eens even inzoomen……………

…………huh………wat is hier gebeurd???

‘k zou het NI weten………….

Quiltgroetjes van Joyce…….;0)))

19 gedachten over “Emotie en Mysterie op de OEQC……;0))

 1. SCHURK!!!!!!
  :o)))))))))))))))))))))))))))))))))

  Eerst zit ik ademloos te kijken naar het werk van Penelopé,….
  Neem ik net een hap lucht, raak ik helemaal ontroerd, door wat je schreef over m’n NI,…
  *Ü*

  Ik denk nog wel, hè er is iets verkeerd gegaan met de belichting van het fototoestel,….

  En toen,… viel het kwartje!
  :o))))))

  Ooit als we over tig jaar in het bejaardenhuis zitten, dan gniffelen we nog na, als we de fotoboeken bekijken,… ik hoop dat m’n quilts ook een keer naar ’t buitenland gaan,….wie weet,….
  :o)))))))))))))))))))))))))

 2. wow..wat een plaatjes heb je gezien..ik ben erg benieuwd….zondag ga ik toch maar even…veel te bang dat ik was mis..;0))
  en ik moest echt even kijken ..dacht hé… maarksnappum…super!!!!
  fijne dag..

 3. @Goof als jou quilts naar het buitenland gaan…mag ik dan mee…ik zal alles voor je dragen…kopjes koffie voor je halen…iets te eten halen…de rode loper voor je uitleggen…etc. etc
  ;0))

 4. ikvindhetprima,… is ook wel gezellig met z’n tweeën,… nu nog graag wat verzoeken uit het buitenland,… want die zijn er nog niet,… wat dacht je van Australië,… daar hebben ze immers de klosseritus flink te pakken,… ‘moet’ je wel een klosje maken,…
  eentje maar,…
  ;o))))))))))))))
  Of misschien straks de Morrell,… ja,… ik droom, fantaseer wel verder,…
  *Ü*

 5. Ja de tentoonstelling was super, alleen vond ik het donderdag super heet. Je bent in ieder geval heel goed geslaagd met je mooie stofjes net als ik:-)
  Groetjes Anneke

 6. Supergaaf jullie NI maar, vinden jullie ook niet dat deze van supergoof op zijn kop staat.Kijk maar eens naar het mandje bovenaan .

 7. oh wat geweldig dit logje ..
  wat een pracht van een quilt laat je zien joyce en ja hoe nu ineens een blauw blokje in rood/witte quilt komt zullen we nooit teweten komen toch?

  christine

 8. Joyce, Joyce, dat is wel even lachen hoor …….. .

  Wat kocht je mooie dingen, lieve lapjes en dan dat beeldige lint, super joh.

  Ja hè, wat is Goofs NI moooooooooi, daar wordt je echt stil van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *