Dear Jane……droomquilt!!

In de paar jaartjes dat ik aan het quilten ben geraakt werd ook m’n smaak bepaald. De traditionele quilts hebben echt m’n hart gestolen.

En ja wat is de allerallerallermooiste traditionele quilt……..juist de quilt van Jane Stickle die zij in de 19e eeuw maakte!! Vorig jaar kocht ik het patronenboek Dear Jane en dit jaar ben ik ermee begonnen!

Samen met m’n quiltvriendin Anke ben ik aan de slag gegaan. Vorig jaar hebben we aan de Girls Day Out gewerkt en dit jaar gaan we gezellig aan de kleine samplerblokjes!!

Met een beetje vlinders in m’n buik werd eerst blokje C3 gemaakt.

Ooooh ik zou deze combinatie wel voor de hele quilt willen gebruiken…………

….dus mocht er nog een blok gemaakt worden met deze stofjes en koos ik voor een punt de BR13

En om straks op m’n supermegaprikbord linksboven te beginnen…….;0))

blokje A1

Wat ik echt hartstikke leuk en stimulerend vind is dat er een poosje geleden ook een DJ-weblogbee is ontstaan, iedere 5e van de maand een update. Ik zal eens gaan proberen om een lijstje in de zijkolom te krijgen…..

Quiltgroetjes van Joyce!! :o))

29 gedachten over “Dear Jane……droomquilt!!

 1. Please

  Where is it possible to buy your white fabric ?

  I’m in France and my english is very bad….

  Thank you for your answer.

  Rose

 2. wat geweldig die kleuren combi joyce gezellig met je vriendin samen werken aan de mooiste quilt die er is dat is ook mijn mening. en ben blij dat ook ik er aan begonnen ben . heerlijk deze virituele Bee zo kunnen we allemaal genieten van de dj.

  christine

 3. Hallo Joyce, Wat ben jij goed bezig zeg !!! Het ene net klaar en het andere al begonnen. Ik vind dat je hele mooie dingen maakt en kijk steeds met plezier uit naar wat je te melden hebt op je weblog.
  groet, Anita A
  http://dot.web-log.nl

 4. hallo Joyce hij zal schitterend worden dat kunnen we al wel zien en de broderie heb ik dezelfde en dan als saschings voor de NI en gekocht heb ik die bij Dorry in Tilburg.groetjes Nelleke

 5. Joyce, doe zo voort meid. Het zijn hele mooie blokjes en als je maandelijks 2 of 3 blokjes maakt… in gezelschap van je patchvriendinnen zal hij vlug af zijn. Proficiat!

 6. *Betty het witte stofje is inderdaad een broderieachtige.

  *Nelleke ik had dat stofje ook voor m’n NI gekocht……;0)) maar daar wil ik een wat stoerdere sasching tussen dus mag deze nu in de DJ!

 7. Joyce, wat een geweldige binnenkomer, meteen een puntstuk gemaakt, jij durft daar moet ik nog moed voor verzamelen. Gebruik je nu de serie Rouenneries van Moda, dan wordt zij fantastisch. Ben benieuwd naar je volgende blokken.

 8. *Anne blokje A1 is inderdaad een Rouenneries. Ik heb een aantal van deze stofjes die ongetwijfeld ook in de DJ terecht gaan komen maar ook heel veel anderen.

 9. Als je dit leest ,en de mooie foto’s van de stofjes ziet , dan kan het haast niet anders of je wilt WEL een samplerquilt gaan maken , en dan echt de Jane A stickle quilt !
  De beroemde DEAR JANE !!

  Joyce , Ga voor een HELE MOOIE !!
  Zet um op !!!!!!

 10. Mooie blokjes heb je al gemaakt! Gezellig dat we het kunnen gaan volgen net als ´Girls Day out´. Dear Jane wil ik ooit eens aan beginnen, heb ik me voorgenomen en nu zie ik het zoveel op blogland, zou ik misschien nu al….

  groetjes Susi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *