Een hele uitzoekerij!!

De laatste weken zijn er hier heel wat lapjes overhoop gehaald!! Het patchwork voor de Girls Day Out zou namelijk gemaakt gaan worden en dat zijn heel veel randjes en blokjes……..

……..alle lapjes die 10 maanden apart waren gelegd werden zomaar weer afgekeurd en nieuwe verschenen op tafel en werden aan het middenblok gezet.

Steeds als er weer een stukje klaar was werd dit op de witte flanellen lap gespeld. Om vervolgens te gaan zitten staren……turen……van dichtbij……..van veraf………en………het werd helemaal niet naar m´n zin!!

Ik werd helemaal kriegelig en onrustig ervan. Ja rust moest er komen! De vierkante lapjes weer losgehaald en de onruststokers werden naar de restantenlapjesbak verwezen!!

Met goede moed overnieuw begonnen en naarmate het vorderde kreeg ik het helemaal naar m´n zin.

Nu begon er iets te ontstaan waar ik wèl graag naar blijf kijken en waarin ik harmonie zie.

De winkeltjes, sticheries en applicaties zijn, elk voor zich, het kijken waard dus eromheen wil ik niet teveel gedoe.

Op de broderietjes van het volgende plaatje komen ook nog applicaties.

Door al het getwijfel, uithalen en weer opnieuw beginnen (het middenstuk rond de patchworkwinkel was op het begin ook héél anders…;o) ) ben ik nu waar ik ruim een week geleden had willen zijn maar ach, wat is een week?? Veel als je de hele top dit jaar nog af wilt hebben maar heel weinig als je bedenkt dat je er jaaaaaren met plezier van wilt genieten!!

Eén derde van de top zit nu aan elkaar…….. wordt vervolgd……….

Quiltgroetjes van Joyce!! :o)

26 gedachten over “Een hele uitzoekerij!!

 1. Hoi Joyce,

  Wat kunnen dezelfde patronen toch verschillend worden als er andere lapjes worden gebruikt. Schitterend wordt hij. Enne, je hebt het grootste gedeelte nu wel achter de rug, dus eind december is haalbaar hoor! Fijne Klaasavond!
  @nke

 2. Je moet hetzelf mooi vinden hé anders zeg je later van had ik maar….Dus beter nu terug uit dan nooit meer en het dan te beklagen.Prachtig zal ie zijn.Das al zeker.

 3. Wat combineert dat borduurwerk fantastisch met die bruine tint. Goed dat je de blauwen verwijderd hebt. Dit ziet er super uit. Ben zelf ook bezig met de GDO, maar nog lang niet zo ver. Wel heerlijk om mee bezig te zijn. Ook altijd leuk om te zien wat jij ervan maakt. Ga zo door zei de juffrouw vroeger altijd. Dus bij deze!!

 4. Joyce het wordt echt een plaatje ..ik zelf vindt ook die blauwe eruit het is nu zo rustig allemaal mooi borderietje trouwens een heel lief geheel wordt het .
  lieve groetjes van christine

 5. Leuk is inderdaad anders, maar als je dan zie dat hij er werkelijk veel en veel mooier van wordt ben je straks (na als dat getop over de kleuren en lapjes)alles weer vergeten en kan jij met volle teugen genieten van je TOPPERTJE! Groetjes uit Virginia

 6. Heerlijk, zo’n tafel vol lapjes en dan wikken en wegen, zal ik die of zal ik die….., maar het wordt een prachtige quilt!

 7. Volgens mij wordt deze combi prachtig! Een heel gedoe hé, om de juiste stofjes bij elkaar te zoeken..
  En je Christmas Blessings wordt ook mooi..
  Leuk idee in die blokken..
  Succes met beide projecten…;-)

 8. Ik scrol omlaag en omhoog om alle foto’s nog eens goed te bekijken, wat een klus om de juiste stofjes te vinden! Maar het wordt erg mooi, Joyce, en als je eenmaal de juiste kleuren hebt gaat het verder misschien makkelijker……

 9. wat een heerlijk plaatje..al die lapjes bij elkaar ;0)) en maar zoeken naar de juiste combi…leuk is dat ..het gevoel dat het moet kloppen…het is nu al een plaatje..wat wordt dit toch mooi….ben nog steeds aan het quilten..er lijkt geen eind aan te komen..;0)) maar het wordt d’r wel “sjeun”van!!
  fijne dag..

 10. Wat een mooie lapjes,… zucht,… ja wat kun je onrustig worden hè,… als het voor je gevoel niet klopt,… En dan ineens valt het kwartje, zo raar!
  ;o)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *