Mandjes en dienblaadjes….

Momenteel wordt hier iedere dag een stukje van de mandjeslap gequilt!!

Allemaal diagonale lijnen, van linksboven naar rechtsonder en van rechtsboven naar linksonder. En als variatie ga ik ook af en toe van linksonder naar rechtsboven en van rechtsonder naar linksboven ;0))

De lange lijnen zijn eerst aan de beurt, zo zal het gaandeweg steeds een beetje sneller lijken te gaan. Het is superverslavend, het kost me iedere avond moeite om ermee te stoppen.

Als afwisseling liggen er ook 2 dienblaadjes voor het pakken.

Eéntje met de stitcheries van de Girls Day Out……..

 

dit blaadje staat klaar voor ´s avonds bij de tv. Kan niet zeggen tv kijken want eigenlijk is het meer tv luisteren…..:0))

Het andere dienblaadje ligt gevuld met patchwork voor de Bethlehem ster van de Sterren en mandjesquilt!!

 

Dit project doe ik af en toe stiekempjes tussendoor. Eigenlijk wilde ik hier pas mee beginnen als de mandjesquilt helemaal klaar zou zijn maar ja, gehoorzamen…….moeilijk!!

De eerste punten van de ster heb ik (in afwachting van m´n ontwerpmuurtje) op een strijkplank geprikt. Zo kan ik nu al, iedere keer weer, genieten van deze quilt in wording.

De laatste maanden van dit jaar staan hoofdzakelijk in het teken van de Mandjesquilt en de GDO… …maar zo af en toe……..;0))

Quiltgroetjes van Joyce :o)

34 gedachten over “Mandjes en dienblaadjes….

 1. Ik kom gewoon niet uitgekeken op je blog. Ik zie dat je inmiddels alweer een nieuwe blog geplaatst hebt. Ook zie ik dat je met NI bezig bent en de EQ6 aan het ontdekken bent. Ik ben naar een info-middag over dit programma geweest en ben van plan het aan te schaffen. Lijkt me super om de NI blokken erin te kunnen zetten. Ik kan me voorstellen dat het vreselijk veel werk was om de blokken te tekenen.

 2. hallo Joyce schitterende projekten heb je onderhanden en ik raak ook niet uitgekeken,nog een vraagje kun je niet wat inspiratie mijn kant opsturen!!!groetjes Nelleke

 3. Verslavend hè, dat doorquilten,… vind je ook niet dat je dan ‘het leven’ in zo’n lappendeken aan het stoppen bent,….

  En dan bedoel ik niet de kapotte vingers, maar het gevoel/de ziel van een quilt,…
  Sorry als ik zweverig over kom,…
  *Ü*
  *Ü*

  en verder zwijmel ik bij de prachtige ster,….
  *zucht*
  Wil ik ook maken,… maar ik heb nog een ander patroon ontdekt waar die ster ook in voor komt, en dat is ook al zo mooi,….
  Nieuwsgierig?????
  Ik zeg (nog) niks,…
  ;o)

 4. Wat een mooie dingen komen hier weer langs. Zelf vind ik het doorpitten (met de hand) het meest verslavende van deze hobby. Ben het helemaal met Goof eens, je top gaat ineens ‘leven’.

 5. Geweldig je mandjes quilt ze begint echt televen je kan het al via de foto,s zien . je kleine mandjes van de GDO zo mooi wat je gemaakt hebt ben erg nieuwsgierig hoe hij is als die klaar is . ben er zo flieft op!

  ik ben hard aan sparen voor deze quiltpatronen vindt het echt een behoorijk prijs .hopelijk heb ik hem met de kerst!

  en dan je STER dit kan je geen sterretje meer noemen prachtig .
  oke ga afsluiten dan kan ik nog even wat Ni blokken tekekenen.
  groetjes Christine

 6. @Goof ik zweef helemaal met je mee hoor!! Inderdaad je hele ziel en zaligheid komt erin!! Ik kan me zo voorstellen dat jij je quilts mist als ze er niet zijn. Ik zie nog je DJ naar Frankrijk vertrekken….slik.
  Ennuh….nieuwsgierig?? Ik brand!!!
  @Thea en Christine het klopt dat zo´n quilt begint te leven als je bezig bent met het doorpitten. Je zou je quilt dan het liefst hele dagen willen aaien.
  @Nelleke juist tijdens het quilten doe ik m´n inspiratie op….je kunt dan zo lekker wegdromen!!

 7. Je mandjes quilt wordt erg mooi en ik snap je helemaal als je het doorpitten verslavend werk vind, daar wordt je quilt ECHT quilt van vind ik.
  Je hebt nog genoeg te doen de laatste maanden ven het jaar, het ziet er erg mooi uit allemaal.
  Groetjes Hennie.

 8. O, wat een mooie quilts zie ik hier ontstaan. Ik ben de afgelopen dagen ook bezig geweest met quilten en inderdaad wordt het steeds verslavender, naarmate je verder komt. Je sterrenblok ziet er fantastisch uit.

 9. Wauw wat ziet het er hier weer goed uit!!! Het stiekum tussendoor project, mooi hoor!! Ik ben op het moment de sprei voor mijn ouders aan het doorpitten , en inderdaad het is verslavend, manlief moet me s’avonds aan mijn haren naar boven trekken,haha.

 10. dat de quilts mooier worden als ze gequilt worden is helemaal waar..maar wat een klus..ik vind het wel afzien hoor!!!!
  wat een prachtige ster zeg…pffft doet ze ook nog erbij…en je mandjes super..en de gdo die bekijk ik regelmatig dat vind ik zo’n kunstwerk ;0)))..(eigenlijk alles wat je maakt)
  fijne avond!!

 11. Wat een prachtige ster, heel mooie kleuren ook. Ook je Girls Day Out is prachtig en je mandjesquilt… kortom, alles! Ik geniet.
  Groetjes, Cisca

 12. We blijven kijken…..wat een ijver…..en die ster! Ook hier erg aantrekkelijk,maar blijf er nog even vanaf. Wel heb ik al het hele patroon. Nu nog tijd vinden…. Groetjes uit het frisse Virginia

 13. Oh wat mooi weer allemaal!!! De ster is prachtig!! Zie je nu wel dat ik mooie nieuwe projecten blijf zien bij de andere? Ik wil zo graag wat afmaken….
  PRACHTIG!!!!
  :o)

 14. Oh, oh wat is je mandjesquilt mooi en hij wordt nog mooier door het quilten. En je blijft er zo lekker warm onder, ik geniet er nu al iedere nacht van…
  Je borduurwerk is schattig, ik zou bijna aan de verleiding bezwijken, maar eerst nog een ander borduurtje afmaken!

 15. Je mandjesquilt wordt heel mooi, van de girls ben ik al die tijd al helemaal weg. Maar van die ster sla ik helemaal aan het zwijmelen, wat een mooie kleuren.

 16. Oh ja, ik herken dat heel goed.
  Als ik een quilt gedubbeld heb,dan begint het al ….. (ik rijg Joyce :-) ) ……. dat heerlijke gevoel …… het voelt al als “een quilt”.
  En dan die eerste steekjes en steeds meer steekjes ……. nog even doorgaan …… mmmmm heerlijk.

  De ster is superbe mooi en je dienblaadjes zitten ook al zo gevuld met allerlei moois.
  Leuk om te zien.

 17. Ik zit hier weer erg te genieten. Die mandjes zijn heel geweldig. Moet nog maar afwachten of de mijne ook zo mooi worden. Je ster in wording is ook prachtig. Die ligt hier ook in de startblokken. Ik heb het me hiermee wel lekker makkelijk gemaakt ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *