Mission accomplished……

…………………………opdracht volbracht!!

Terwijl jullie je afvroegen hoe het schieten me zou vergaan was ik al een tijdje klaar!!

Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een super apparaatje is!! De Micro Stitch, een pistooltje dat piepkleine plastic pennetjes door de 3 lagen schiet. Het sandwichen van de quilt was echt een fluitje van een cent.

De achterkant, Hobbs tussenvulling en de mandjestop eerst op de grond gelegd en gezamenlijk met schilderstape aan de vloer vastgeplakt.

Om de naald van de tang door de stof te krijgen is het van belang om een ruimte te creëeren tussen de vloer en de quilt. Daarom heb ik een lange lat onder de 3 lagen geschoven. De lat is net iets langer dan de quilt breed is en iets dikker dan de lengte van de naald. Je zou ook een bezemsteel kunnen gebruiken maar mij lijkt dit wat stabieler.

Op de volgende foto zie je goed het heuveltje wat ontstaat.

Tja en dan is het van links naar rechts en van rechts naar links schieten geblazen.

De lat schuif je iedere keer een stukje op en voor je het weet heb je een paar honderd plastic pennetjes door de 3 lagen geschoten. Op de volgende foto zie je de pennetjes aan de achterkant. Ze zijn echt heel dun. Dunner dan de kromme veiligheidsspelden die ik bij Leanneke heb gebruikt.

Nog even een close-upje van de voorkant………..oeps maar wat zijn dat voor zwarte haren??

Is deze quilt stiekempjes in gebruik genomen??

~

IK weet van niks!!!!!!!!

~

Het quilten kan nu bijna gaan beginnen. 1 kleinigheidje moet ik nog aanschaffen…….. quiltgaren ;0) Daar ga ik volgende week voor op pad. Heb hier verschillende kleuren maar net niet de kleur die “klikt”.

Quiltgroetjes van Joyce :o)

31 gedachten over “Mission accomplished……

 1. wat heb je dat weer mooi in beeld gebracht…ben benieuwd hoe het je bevalt als je gaat quilten….ik heb ook met spelden dat mijn draad er zo snel achter blijft hangen…
  maar wat is je quilt prachtig zo zeg al die mandjes…en dan dat donkere randje ertussen GEWELDIG…
  hele fijne dag!!

 2. De quilt wordt prachtig. En het apparaat, ik vind het een uitkomst (ook als je zoom los zit en je moet snel even vastzetten, of een kraag die niet wil blijven zitten).
  Tja en je quilt is al geconfisceerd, niets aan te doen.
  Fijne dag.
  groetjes Elly

 3. Ik ben er ook aan toe om m’n quilt te sandwichen, maar deze dame moet op de knietjes en rijgen! Heb van de week in dubio gestaan om het schietpistool mee te nemen, maar om hem mee te nemen kreeg ik ruzie met m’n beurs want ik had dingen gekocht die ik dringender nodig had. Volgende keer maar , want zoals jij het hier laat zien lijkt het me een superapparaat!!Fijn weekend!

 4. Je quilt is prachtig en dat apparaatje is inderdaad heel handig. Ik heb een kleine glazen paperweight gebruikt, maar met die lat lijkt me nog handiger. Zo leer je van elkaar. En die hond is een snoepie!
  Fijne dag, Cisca

 5. Geweldig wat een schitterende quilt. Ik kende het schietpistool wel, maar had het nog nooit gebruikt, ook mijn quiltvriendinnen niet. Prima uitleg en wat leuk de mistery guest met het zwarte haar!

 6. Heerlijk he zo’n pistool. En wat dat garen betreft: Ik heb een heel groot klossenrek met heel veel kleuren garens maar: de kleur die ik nodig heb zit er nooit bij. Succs met quilten.

 7. allereerst mijn complimenten voor je prachtige quilt, en voor je leuke weblog. het is heel inspirerend en ik ben heel blij met je uitleg over de micro stitch, twijfel al heel lang om hem aan te schaffen, maar na jou uitleg ben ik om denk ik, ook heel slim om die lat te gebruiken, want daat zat ik wel mee. du sinderdaad een leuk verjaardags kado of iets voor de sint of kerst.
  groeten wilma nooij

 8. De Quilt is prachtig! Als je weer eens in de buurt bent…ik zou hem heel graag in het echie willen zien *hint* :)

  En dat zwarte onschuldige koppie boven de Quilt… I’m in love!

  Groetjes,
  Evy

 9. @Wat fijn dat zo´n logje behulpzaam kan zijn!! Zelf vind ik visuele uitleg ook altijd het prettigst vandaar zo´n reportage!!
  :0))
  @Evy misschien word je deze week wel op je wenken bedient……..;0)

 10. Ik heb het pistooltje al een tijdje in mijn bezit, maar was het eigenlijk helemaal vergeten. Hoe dom kan je zijn he. Geweldige uitleg van je; ga hem de eerstvolgende keer dat er gesandwiched moet worden zeker ook gebruiken. Bedankt voor dit zetje. En dat koppie…. ja daar kan je toch niet boos op worden, daar moet je mee knuffelen!

 11. Kijk, daar kunnen we iets mee. Ik ga het zeker proberen (eerst zo’n pistooltje op mijn verlanglijstje zetten), want ik heb tot nu toe ook nog niet de ideale manier om te sandwichen gevonden. Misschien is dit het ook wel voor mij! Je quilt wordt prachtig, en je hond ìs al prachtig.

 12. Prachtige quilt heb je gemaakt!! En wat een mooie rand zo met die zandlopertjes.
  Wat een mooie uitleg geef je over het gebruik van de microstitch. Zelf twijfel ik nog of ik er een ga aanschaffen. Ik ben erg benieuwd hoeveel ‘nietjes’ er in 1 verpakking zitten, en hoe lang je daar dan mee doet. Steeds een navulling moeten kopen lijkt me ook niet handig. Zal op de tentoonstelling in Alkmaar bij de winkeltjes ook eens kijken en navragen.

 13. @Thea er zitten bij mij ongeveer 700 tacks in. Quilt is ca. 185×165 cm. Ik heb in ieder mandje 1 en in ieder zandlopertje 4 tacks geschoten. Heb niet geteld hoeveel er oorspronkelijk in de verpakking zaten maar ik heb er nog zat over!! Ik schat dat ik 1/4 heb gebruikt.

 14. Wat een prachtige quilt in wording heb je daar. Toeval wil dat ook ik pas dat machientje gekocht heb en ook bezig ben met Guute’s antiekje. En ook een top klaar heb liggen. Vond je bloglink via Guute. Kom beslist eens vaker langs. Groetjes uit Virginia

 15. Zoekend naar het gebruik van de microstitch kom ik op je blogje… Het lijkt dus echt een superding en je mandjesquilt is helemaal om te smullen!!! Wat een minimandjes zijn het. Bedankt voor je informatie over de microstitch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *