Een muisarm verder…;o)

Deze week heb ik me gestort op een boek wat al geruime tijd hier in de boekenkast staat.

Het is een Nederlandstalige gebruikershandleiding voor het computerprogramma EQ6. EQ6 is een programma waarmee je zelf quilts kunt ontwerpen. Zowel het programma als de boeken moesten hier nog flink bestudeerd worden en daar ben ik de afgelopen dagen (uuuuren) mee bezig geweest.

Het naslagwerk is heel praktisch opgezet. Het zijn eigenlijk allemaal lesjes die je volgt. Het is bijzonder uitvoerig en gemakkelijk beschreven. Echt een aanrader als je het programma hebt maar nauwelijks gebruikt omdat je kennis niet voldoende is!!

Ik koos ervoor om alle blokken van de Nearly Insane in het programma te zetten. Geen klein klusje dus en de spieren tussen m´n schouderbladen zijn nu ook flink aan het protesteren……..;0))

De Nearly Insane maaksters weten dat de blokken uit heel veel kleine stukjes bestaan, nu weet ik dat het ook heel veel lijntjes zijn!!!!

Meten is weten………met een handig inch lineaaltje was dit erg overzichtelijk.

En als alles dan getekend is dan is dit het resultaat………….

Dit blok heb ik even ingekleurd met wat stofjes die in EQ6 beschikbaar zijn. Je kunt ook je eigen stoffen scannen en in EQ6 plaatsen. Hoe? Ik heb nog geen idee!! ;0)

Alle blokken zijn getekend en staan te wachten om ingekleurd te worden. De eerste 2 zijn al ingekleurd want deze zijn immers gemaakt.

Het is de bedoeling dat ik in de toekomst, misschien wel volgend jaar, een quilt ga ontwerpen die ik op TV heb gezien en waar ik helemaal weg van ben. Daar is EQ6 dan heel geschikt voor.

De gebruikershandleiding van EQ6 is vertaald door Heleen Pinkster en het boek kocht ik bij Wilma Karels.

Wil je meer weten over EQ6 ga dan hier naartoe. Je kunt daar ook filmjes bekijken.

Quiltgroetjes van Joyce :o)

21 gedachten over “Een muisarm verder…;o)

 1. oh Joyce wat een werk heb je gedaan de laaste dagen!
  het lijkt me wel erg makkelijk om als je straks nog verder ben het gemakkelijk te bekijken zo op deze manier . vindt best gaaf zo een progamma met al mijn blokken hihihi.
  kan je nu ook het uitprinten als mal elk stukje dus met een rand er omheen bv het blok wat je laat zien al die stukjes al als mal ? lijkt me idiaal namelijk.
  ga ook even neuzen na dat programma .

  christine

 2. Toevallig ben ik van de week aan het googlen geweest om het programma aan te schaffen. Volgens mij zijn het er maar weinig die het verkopen. Het lijkt mij super handig, maar inderdaad ook gevaarlijk. Kom je dan nog wel achter de computer vandaan……
  groetjes Elly

 3. Jeeeeeeeeeeeeeeeh Djoojs wat knap! Lijkt me hardstikke moeilijk,…..en het ziet er ook geweldig uit.
  :o)

  Vraagje, als je nu ook nog alle stofjes in zou gaan scannen, ben je dan niet bang dat de verrassing er af is?
  Ik vind het zelf namelijk altijd zo leuk, dat ik geen idee heb, wat al die lapjes met hun verschillende kleurtjes en dessins gaan doen in de quilt,….

  ;o)

 4. @Tis inderdaad wel verslavend!! Dus pas op!!

  @Goof je hebt helemaal gelijk…..het moet een verrassing blijven! Ik ga dan ook niet eerst de hele top inkleuren maar pas wanneer ik een blok klaar heb. Zo kan ik wel zien waar ik nog wat mis…..

 5. OOOOO wat knap ,vorig jaar heb ik ok eq6 gekocht .
  Ik moet bekennen nog niets mee gedaan.
  Ik ga het van de winter ook proberen en de vertaling heb ik er ook bij genomen.
  Die van jou zijn super

 6. ik hoor er veel over ..maar ik heb het nog niet…maar weet wel waar ik nu moet aankloppen:0))….
  nee hoor grapje..ik weet niet wat ik er allemaal van vind makkelijk dat wel en van deze tijd ook..maar tekenen vind ik ook zo leuk en het gepuzzel ook..maar goed voor alles is een tijd…en misschien is het met een duidelijke beschrijving ook allemaal wat beter te volgen….voor mij dan altans….
  maar ik vind het wel bijzonder knap van je!!!!!

 7. @Gerda het puzzelen blijft hoor…..alleen heb je geen stukkie stuf meer nodig!! ;0)

  @Annelies die afwijkende lijntjes heb ik inderdaad ondervonden. 2 blokken heb ik dan ook niet helemaal kunnen tekenen.

 8. Ik vind het heel knap dat je al zover bent met het programma. Ik ben zelf met een borduurprogramma bezig en weet hoeveel tijd het kost voor je het een beetje in je vingers hebt. Veel succes ermee.

 9. Eg leuk dat programma, ik heb hem ook er gaat wel er veel tijd in zitten, als je de lessen uit het boek hebt gemaakt weet je aardig goed hoe het programma werkt.
  Maar de NI helamaal tekenen met het programma wat een werk zeg.
  Succes met het maken van je blokken.
  Groetjes Hennie.

 10. Hallo Joyce, ik heb sinds kort ook het programma, en het is super leuk om mee te werken. Je kunt alle quilt die je graag zou willen maken in de pc maken en dan als je nog zn en tijd hebt hem in het echt maken. Je bent al verder dan ik. Ik heb nog geen idee hoe ik alle op de weblog zou moeten zetten. Veel succes.

 11. Ziet er goed uit Joyce. Had je de patronen niet kunnen scannen? Scheelt heel veel tijd. Ik heb al jaren EQ5 en ben nooit verder gekomen dan les 4 in het boek….bloos bloos bloos…..zucht..

 12. Met flapperende oren lees ik jou verhaal over het programma, dat lijkt mij heel spannend om te doen. Ik had wel eens gelezen over programma’s voor ontwerpen van quilts, maar nu maak je mij echt nieuwsgierig! Succes met ’tekenen’

 13. Hoi Djoojs, (originele naam zeg)

  Leuk zo’n gebruikers-ervaring van EQ6! Prettig om te lezen dat de nederlandstalige handleiding goed in de smaak valt.
  Je verwijst naar de engelstalige EQ6-site voor meer informatie. Dat kan, maar op onze site staat een groot deel van die info in het Nederlands. Dat is wellicht wat laagdrempeliger voor je bezoekers. Je treft het aan op http://www.wilmakarels.nl/quiltsoftware/Electric-Quilt-6.php
  Verder succes met je blog!

  Groeten, Machiel Karels

 14. Bedankt voor je ervaringen en leuke uitleg. Het lijkt mij inderdaad een goeie manier om patronen over te zetten naar EQ6 om het programma te leren kennen (het tekengedeelte).

 15. Wat knap van je dat je alle blokken getekend hebt. En nog knapper dat je de NI gaat maken….!!
  Zelf heb ik ook EQ6 en heb toevallig afgelopen week de lessen weer eens doorgenomen. Het is echt een goed hulpmiddel bij het quilt-maken.
  Je inch-liniaaltje lijkt me een heel handig ding; nog nooit zo een gezien, is hij vierkant? En van welke fabrikant is het? Zou er graag ook een aanschaffen.
  Veel succes met je NI en ik ben benieuwd naar je vorderingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *