Log Cabin is……….KLAAR!!

Afgelopen week leek het hier een beetje rustig maar achter de schermen werd hard gewerkt!!

Zie hier het resultaat:

M’n Log Cabin is klaar en ik ben er tevreden over……..:0))))

Deze quilt is meteen een collectorsitem want het is de eerste en laatste die ik op de naaimachine heb doorgequilt!! Wat is dat werken zeg. Het was een verademing om de binding met de hand vast te zetten nadat deze met de naaimachine erop was gezet. Tuurlijk zat de binding eerst aan de verkeerde kant vastgespijkerd dus moest er ook nog behoorlijk getornd worden………;0) Maar nu istie dus klaar!!

Het midden van de quilt  bestaat uit 4 Pineapple blokken…..

…..ik was zelf verrast wat een effect dit soort blokken kunnen geven. Draai ze een kwartslag en je hebt een compleet ander resultaat.

Rond het Pineapple-centrum zijn 4 Log Cabin blokken gemaakt. Een Basic-blok……..

~~~~ en een Quarterblok ~~~~

~~~~een Courthouse-step~~~~

…….. en een ??? blok, ik noemde het een blok met een lopend vuurtje. De rode vierkante blokjes in al de blokken beelden namelijk een haardvuurtje uit ……

De blokken worden verbonden doordat er 2 typen Seminole randen tussengezet zijn …..

~~~~~~

Tot slot nog 8 driehoeken, 2 borders en een binding en dan is dit het resultaat.

Alle bruine en lichte stofjes zijn Japanse stoffen. Voor het rood heb ik een effen quiltstof gekozen. De blokken zijn met behulp van rasters, die ik op een beurs kocht, getekend op zogenaamd theezakjespapier, ook op een beurs gekocht. De tussenvulling is Hobbs 80/20 en voor de achterkant koos ik dezelfde stof als de randstof.

Ziezo, dat zit erop…….hoogste tijd om aan de volgende projecten te gaan werken……….

25 gedachten over “Log Cabin is……….KLAAR!!

 1. Hij is heel mooi geworden.
  En quilten op de naaimachine is ook niet mijn ding maar als je op een ondergrond gewerkt hebt kom je er met de hand bijna niet doorheen.

 2. Móói Joyce. Je hebt heel leuke effecten bereikt.
  En bedankt voor het betoonde respect. Ik doe (bijna) alles op de naaimachine en roep iedere keer: nooit meer! Maar quilten met de hand duurt zo lááááng!

 3. @Katrien ik ben er nog 1 aan het quilten, 1 hangt te wachten om gedubbeld te worden, 1 is de top bijna van klaar, 1 ben ik stiekem aan begonnen, 1 ben ik mee bezig, 1 twijfel ik hoe die verder moet……..oei ik stop geloof ik maar even met vertellen want het is wel een behoorlijke lijst!!
  ;0))
  @Martine achteraf had ik het ook op papier kunnen doen en dat wegscheuren maar ja nu heb ik dit in ieder geval een keer gedaan.
  @Jossie het quilten met de naaimachine gaat wel sneller maar als je er zo tegenop ziet dan duurt het wel heeeeel lang!
  ;0)

 4. Hij is heel mooi geworden Joyce, ik heb ook net zoiets af en laat hem doorquilten bij de Ufo,s in Zuidland, maar daar hangt helaas wel een stevig prijskaartje aan, dus dat verzacht misschien voor jou de pijn van het doorquilten een beetje………..

  groetjes, Jeannet

 5. wat is die mooi geworden!!!
  en wat leuk hé dat je met log.cabin zoveel kanten op kunt…
  ik ben die van zoon lief nog aan het quilten..telkens een stukje:0))
  maar ooit…;0))

 6. Het is echt een PLAATJE om te zien.
  In het echt zal hij nog veel mooier zijn qua kleuren, dat is het namelijk meestal.
  Soms vind ik het dan echt jammer dat ik ze dan niet kan zien, zoals nou.
  Je blok???? word in de Sylvia Bridal Sampler genoemd als Chimneys and Cornerstones.

 7. P*R*A*C*H*T*I*G*!!

  Je bent een *K*N*A*P*P*E*R*T* dat je met de naaimachine kunt werken!
  :o)

  Dat lopend vuurtje vind ik ook zo leuk,….
  :o)

 8. Op de een of andere manier ben ik hier even niet geweest en mis ik meteen een prachtige quilt. Wat kun je netjes werken Joyce met een schitterend eindresultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *